Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυμα... Σχετικό, με τον κοιμηθέντα αδελφό Νικόλαο Σωτηρόπουλο.

Μήνυμα:
Σήμερα στις 8:22 μ.μ
Από: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
 

Αγαπητέ Παναγιώτη
Τον κοιμηθέντα αδελφό Νικόλαο ευτύχησα να γνωρίσω στην αγίας Ζώνης, όπου παρακολουθούσα τα κηρύγματά και όπου του χάρισα ένα από τα βιβλία μου. Ήξερα τις απόψεις του για τον αφορισμό και την αποτείχιση.
Οι αποτειχισθέντες τον θερούσαν "δικό" τους, αν και ο ίδιος δεν αποτειχίσθηκε και μάλιστα ήταν και αντίθετος.
 

Αναγνώριζε τον Βαρθολομαίο, άσχετα αν του επιτίθετο λόγω του αφορισμού. Βέβαια την πρόταση είχε κάνει τότε ο πολύς Σεραφείμ. Άλλωστε αν δεν τον ανεγνώριζε δεν θα εμάχετο να αρθεί ο αφορισμός.
 

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε άλλος ένας μη αποτειχισμένος (και από πολλούς χαρακτηριζόμενος, ως εχθρός του), ο π. Δανιήλ (τον οποίον και γνωρίζω πολύ καλά και γνωρίζω τις απόψεις του).
Έτσι, ένας μη αποτειχισμένος (ο Δανιήλ) μετέδωσε το μολυσμό (κατά τους αποτειχισμένους) και στους παρευρεθέντες, μεταξύ των οποίων και 4 Μητροπολίτες, όλοι τους μη αποτειχισθέντες και αναγνωρίζοντες τον Βαρθολομαίο.
 

Όποιος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από όλο αυτό το αλαλούμ, ας το τολμήσει. 
Φιλικά
ΙΚ

5 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εγώ φίλτατε κ. Καρδάση μας, δεν μπορώ να βγάλω τα συμπεράσματα που ζητάτε. Αν μπορούσα, θα το έκανα, και μάλιστα τολμηρά, δηλαδή επώνυμα.

Ίσως όμως κάποιοι άλλοι, να νομίζουν ότι μπορούν να σας πουν τη γνώμη τους… Και φυσικά, το βήμα αυτό τους δίνεται ελευθέρα, -αν τολμήσουν να… εκτεθούν.

Θέλω να πω ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος, δεν θα επιτρέψω να δημοσιευτούν σχόλια με κουκούλα. Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες παρεμβολές, από μαϊμού «ανώνυμους» που θα προσπαθήσουν ίσως να εμφανιστούν και ως τακτικοί σχολιαστές μας τάχα, ώστε να προκαλέσουν σύγχυση και τρολάρισμα στη συζήτηση μας.
Έτσι, θα δημοσιεύσω σχόλια μόνο με προφίλ, όπως πχ τέτοιο έχει η Σταυρούλα μας.

Θα δημοσιεύσω και σαν «ανώνυμα» κάποιων τα σχόλια, -αν αυτό επιθυμούν… Αρκεί να τους γνωρίζω εγώ. Αν πχ μου στείλουν με ένα επώνυμο e-mail, την άποψη τους.

Αυτά!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σήμερα στις 5:30 μ.μ.
Από την ιστοσελίδα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ» έλαβα το ακόλουθο μήνυμα:

Συγχαρητήρια στους 4 θαρραλέους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας που ήλθαν στην κηδεία του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου

Στην κηδεία του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι, 4 θαρραλέοι μητροπολίτες. Είναι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας που τολμούν να λένε λόγια αλήθειας και αγάπης που φοβούνται οι πολλοί να πουν. Είναι οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς, Κονίτσης Ανδρέας και Γόρτυνος Ιερεμίας.

Ήλθαν και συμπροσευχήθηκαν και έδωσαν άλλη μια απόδειξη ότι ο κωμικός, αδικότατος και παρανομότατος «αφορισμός» του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου είναι ήδη πεταμένος στον κάλαθο των αχρήστων.
Το ιστολόγιο μας, τους συγχαίρει για την παρουσία τους. Είναι οι καλύτεροι επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδας, όπως τους θεωρούσε ο ίδιος ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος.

Δεν κρύβουμε όμως ότι θα ήταν καλύτερα να τελούσαν την ι. ακολουθία οι ίδιοι οι μητροπολίτες και να ομιλούσαν για τον μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο, για να δωθεί πιο δυνατή απάντηση στους διώκτες του ομολογητού θεολόγου, ότι οι διώξεις των θαρραλέων πιστών που ελέγχουν αιρέσεις και βλασφημίες κοσμικά ισχυρών προσώπων, δεν γίνονται δεκτές ούτε στο ελάχιστο.

Ελπίζουμε να πάρουν θάρρος όλοι οι καλοί μητροπολίτες και στο 40/ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου, να παραβρεθούν όλοι οι μητροπολίτες εκτός από τους οικουμενιστές και τους σκανδαλοποιούς.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σήμερα στις 2:06 μ.μ.
Από την ιστοσελίδα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ» έλαβα το ακόλουθο μήνυμα:
Όσοι ελέγχουν συκοφαντούνται, μισούνται και διώκονται

Παρακάτω παραθέτουμε μικρό απόσπασμα απο το βιβλίο του κατασυκοφαντημένου μακαριστού ομολογητού Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, για τις περιπέτειες όσων ελέγχουν.

Όσοι ελέγχουν συκοφαντούνται, μισούνται και διώκονται
Αλλ΄ ο έλεγχος δεν είνε ευχάριστο πράγμα. Θίγει υλικά συμφέροντα, αμαρτωλά πάθη, προπάντων τον εγωισμό των ελεγχομένων, καί γι΄ αυτό οι ελεγχόμενοι συνήθως δυσαρεστούνται, αντιπαθούν καί μισούν τους ελέγχοντες. «Ουκ αγαπήσει απαίδευτος τους ελέγχοντας αυτόν», λέγει η βίβλος των Παροιμιών (ιε' 12). Επίσης λέγει: «Ο παιδεύων κακούς λήψεται εαυτώ ατιμίαν. Έλεγχων δε τον ασεβή μωμήσεται εαυτόν. Μή έλεγχε κακούς, ίνα μή μισήσωσί σε» (θ΄ 7-8).

Κανονικώς ο ελεγχόμενος έπρεπε ν΄ αγαπά καί νά ευχαριστή τόν ελέγχοντα. Αλλά συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Αντί αγάπη καί ευχαριστιών ο ελέγχων από τον ελεγχόμενο εισπράττει κατηγορίες, συκοφαντίες, μίσος, διωγμό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Δηλαδή, οι 4 Μητροπολίτες παρευρέθησαν και έπαιξαν τις γλάστρες;
Που είναι τα άμφιά τους και ο επικήδειος λόγος τους;
Τι φοβήθηκαν; Το Βαρθολομαίο μην τους καθαιρέσει;
Με τη στάση τους ντρόπιασαν και τους απόντες Ιεράρχες.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν ξέρω φίλτατε κ. Καρδάση μας, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέτε, ότι «με τη στάση τους ντρόπιασαν και τους απόντες Ιεράρχες».
Έχω την γνώμη ότι αυτοί -οι υπόλοιποι, ντροπιάστηκαν από μόνοι τους, από αυτήν και μόνο την απουσία τους.
Έτσι, δεν έχω παρά να συμφωνήσω με αυτούς που επαίνεσαν τους τέσσερεις αυτούς μητροπολίτες για την διακριτική, την απλή, την ταπεινή και σεμνή παρουσία τους εκεί στην κηδεία, στο μοναστήρι.
Μιλάμε δηλαδή, για τους σεβασμιότατους μητροπολίτες: Πειραιώς Σεραφείμ, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, Κονίτσης Ανδρέα και Γόρτυνος Ιερεμία.

Και επί τέλους, ας το κλείσουμε αυτό το θέμα.
Ήδη, έχουμε αποκλείσει (εγώ σαν διαχειριστής) και τον φίλτατο «επισκέπτη», και δεν δημοσιεύω πια σχόλια του –από χθες, εκεί στην προηγούμενη συζήτηση που είχαμε και που συμμετείχατε κι εσείς.
Και τούτο, διότι δεν με εμπιστεύεται να αποκαλυφθεί μυστικά ούτε και σε εμένα, ώστε να μπορώ να επικοινωνώ και να ελέγχω αν ένα μήνυμα που εμφανίζεται για δικό του, είναι πράγματι δικό του (χθες μου γεννήθηκε μια τέτοια σχετική υποψία), ή κάποιου άλλου που προσπαθεί να προβοκάρει τη συζήτηση με εξτρεμιστικούς χαρακτηρισμούς όπως το «να σταματήσει να ψεύδεται ο κ. Καρδάσης…», φράση σε σχόλιο που απορρίφτηκε ολόκληρο χθες, φράση και που αν πράγματι ανήκε στον «επισκέπτη» μας, δεν τον τιμά καθόλου.

Έτσι λοιπόν, κλείνουμε σιγά – σιγά, και ένα – ένα, τα διάφορα θέματα μας, που ολοκληρώνονται.
Άλλωστε, δεν είναι φόρουμ εδώ, και δεν μπορεί να τραβά σε ατελείωτο μάκρος μια διαλογική συζήτηση πάνω στην ίδια ανάρτηση μου.

Σχετικά δε με τον Σωτηρόπουλο τώρα, για να κλείσουμε και με αυτό το θέμα, θα πω και τούτο:
Δεν ξέρω πόσοι μικρόψυχοι (σκανδαλοποιοί, οικουμενιστές, άθεοι, κλπ) χάρηκαν με τον θάνατο του. Εγώ πάντως, όταν το έμαθα -πρώτα από το ιστολόγιο του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου (άσπονδου φίλου σας), και το έμαθα μέσω facebook, δεν έκλαψα μεν γοερά, αλλά ήταν βουβός ο πόνος μου! Βούρκωσα, κ. Καρδάση!

Και θυμήθηκα τότε, εκείνο που έγινε πριν από μερικά χρόνια… Τότε που μας είχε πλησιάσει και ο φίλος σας ο κ. Γιώργος Μουστάκης, εδώ στο μπλογκ –που εσείς τον συστήσατε σε εμάς…
Τότε, αυτός ο κύριος (ο φίλος του Βαρθολομαίου και του Καζαντζάκη), μου είχε πει περιχαρής στο τηλέφωνο μια μέρα, ότι ο Νίκος ο Σωτηρόπουλος είναι βαριά άρρωστος και πεθαίνει.
Εγώ, και βούρκωσα και ανατρίχιασα, με τον ανθρωποφάγο τόνο της ομιλίας του φίλου σας. Και επειδή δεν είχα καμία επαφή με την αδελφότητα, έκανα τότε μια ανάρτηση εδώ στο μπλογκ και έλεγα «είναι καλά ο κ. Σωτηρόπουλος;».
Μετά από καιρό, έμαθα ότι δεν επρόκειτο για τον αδελφό Νίκο, αλλά για κάποιον συγγενή του -εκεί στην πατρίδα του, που ήταν πράγματι άρρωστος.

Αυτά, και καλημέρα σας!