Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο Άγιος, και... η Αγία Ουρά του!

Σχόλια στο θέμα: 
Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Panayiotis Michalopoulos: "Ποιες παραδόσεις; Να προσκυνάμε ξόανα -άμορφες εικόνες, κάρβουνα και μουτζούρες; Αυτές; Να προσκυνάμε και να ασπαζόμαστε… τάματα, αλυσίδες – βραχιόλια – κολιέ – δαχτυλίδια;"


Ο Εκλεκτός Σχολιαστής μας, είπε:
Να προσκυνάμε και να ασπαζόμαστε…

και ουρές ... και ουρές!
 
Ο Άγιος Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, και... η Αγία Ουρά του!

Λέει ο π. Δανιήλ σε ομιλία, της οποίας το λινκ παρατέθηκε σε άλλο σχόλιο:
... "και καμαρώνει σαν παγώνι, και ντύνεται προκλητικά, σας ερωτώ: Είναι θρονιασμένος στο δεσποτικό θρόνο ο Χριστός την ώρα εκείνη; 

Φαντάζεστε το Χριστό, να μπαίνει μεσ΄ στην εκκλησία με τέτοια επιδεικτικότητα, με τέτοιο εντυπωσιασμό, με τέτοια έπαρσι, να ντύνεται με καμιά ουρά, αυτό τον μανδύα τον τεράστιο, να φοράει καμιά μίτρα, να κρατάει πατερίτσες, να κρατάει σκήπτρα, και "να εδώ είμαι, με βλέπετε; ελάτε όλοι να φιλήσετε το χέρι μου". 
Με συγχωρείτε, τον Επίσκοπο τον σέβομαι, δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς επίσκοπο, αλλά τον υπεραιρόμενον, αυτόν που μπαίνει στην εκκλησία και θρονιάζεται στο θρόνο του θεού ως θεός... ο κόσμος πια διαμαρτύρεται μ΄ αυτή την κατάσταση. 
Με συγχωρείτε, όταν λέει ο Παύλος αυτό, ξέρετε τι εννοεί; Την ειδωλοποίηση και τη θεοποίηση του εγώ. αυτός είναι ο "αντικείμενος", αυτός είναι ο "υπεραιρόμενος". 
Ο πατήρ Επιφάνειος ο μακαριστός έλεγε, γιατί δεν του άρεζαν, τρία πράματα στον κόσμο, τρία είδη στον κόσμο, τρία όντα στον κόσμο έχουνε ουρά: τα φίδια, τα πτηνά κι οι δεσποτάδες! 
Συγνώμη, τι ουρές είναι αυτές, και δως του και τις σέρνουνε 3-4 παιδιά την ουρά . 
Αυτά τα πράματα είναι μέσα στη λατρεία του αληθινού Θεού;
 
https://www.facebook.com/axioperiergaofficial/photos/pb.552862464801097.-2207520000.1407567675./671246372962705/?type=3&theater
Τι σχέση έχουν οι "ουρές" με τα είδωλα και τα ξόανα; ... Αυτές αποφασίζουν, διδάσκουν, κατηχούν, ποδηγετούν το λαό...
Εις τόπον Χριστού (υποτίθεται). Αντί Χριστού.

P. MICHALOPOULOS είπε...
Ευχαριστούμε θερμά!
Πολύ καλός, ο κατηχητής μου… 

Ο άγγελος (και στη μορφή, και στα πάντα) των παιδικών μου χρόνων!
Ήταν φοιτητής τότε ο -γέροντας πια, Αεράκης… Και εγώ τότε ήμουν… 10χρονος μαθητής του Δημοτικού!
Και εδώ, επαληθεύεται αυτό που λένε, ότι το παιδί πρώτα αγαπάει τον Κατηχητή του, και μετά τον θεό!
Εγώ, το βίωσα αυτό!


http://xairete.blogspot.gr/2014/08/panayiotis-michalopoulos.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κ. Παναγιώτη, καλημέρα και στους εκλεκτούς επισκέπτες του ιστολογίου σας.

Το σχόλιο για τις "ουρές" το έθεσα όχι στο θέμα σας για τις "ουρές" αλλά σε άλλη ανάρτηση. Γιατί; Για να μην είναι επί προσωπικού, αφού δημοσιεύσατε φωτογραφίες. Διότι αυτά τα θέματα, που κατά τη γνώμη μου και την δική σας τοποθέτηση (και του π.Δανιήλ και του +π. Επιφάνειου Θεοδωρόπουλου κι άλλων) δεν συνάδουν με την απλότητα της Χριστιανικής Πίστης, δεν αφορούν συγκεκριμένο άτομο αλλά άπαντες και την Πίστι μας που δεν είναι "θρησκεία" των επιδείξεων, του χρυσού, των ταμάτων, θαυμάτων, λειψανολατρείας, τυπολατρείας, οραμάτων κ.λπ. αλλά η "άπαξ παραδοθείσα τοις αγίοις Πίστις" που δεν χρειάζεται αλλά βδελύσσεται πάσης φύσεως βυζαντινά, ειδωλολατρικά και ανατολικά μερεμετίσματα, η οδός του Χριστού, του Ευαγγελίου, των Αποστολικών ιερών παραδόσεων.
Οφείλουμε να συνοδεύουμε την Ορθοδοξία με την Ορθοπραξία σε μια "Ελευθέρα και Ζώσα Εκκλησία".

Αφού είχατε κατηχητή τον π. Δανιήλ, διαβάστε αν θέλετε το παρακάτω πλέον πρόσφατο κείμενό του (πηγή: http://www.ioannisvaptistis.gr κλικ περιοδικό "ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ" τ. Αύγουστος 2014 )

Η ΓΥΜΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Και πάλι η γύμνια του καλοκαιριού. Το σκανδαλώδες φαινόμενο έχει παραγίνει.
Ο ι. Ναός, ως τόπος προσευχής και λατρείας, δεν πρέπει να παραμείνει άβατος στη γυμνότητα;

-Γιατί προσέρχονται οι γυναίκες στο Ναό; Για να επιδειχτούν; Είναι «πασαρέλα» μόδας οι Ναός του Θεού, και θέλουν να επιδείξουν τα κοσμήματά τους και τα φτιασίδια τους;
-Γιατί προσέρχονται στον ιερό χώρο οι γυναίκες; Για να προσευχηθούν ή για να σαγηνέψουν, όσο γίνεται περισσότερα αντρικά βλέμματα;
-Φρικτότερο το ερώτημα, όταν πρόκειται για τα μυστήρια του Γάμου και της Βαπτίσεως. Εκεί φτάνει στο ζενίθ η σατανική όντως μανία των γυναικών για … γυμνισμό.
-Η νύφη δεν συμβουλεύεται τον νόμο του Θεού ούτε σέβεται υποδείξεις σοβαρών συγγενών. Προσέρχεται στο Ναό, με πομπή, ξεγυμνωμένη «έμπροσθεν» και «όπισθεν».
-Θέλει να βεβηλώση τον ιερό χώρο. Να προκαλέση με τα γυμνά της «κάλλη»!.
Μετατρέπει δηλαδή, το Ναό σε … πορνείο! Δεν είναι δική μας η εκτίμησις και η λέξις. Είναι του αγίου Ιωάννου του Χρυστοστόμου.
-Στο κείμενο, που παραθέτουμε, μιλάει ο ιερός πατήρ αυστηρά για τους άντρες, που επιζητούν και μέσα στο Ναό πορνικά θεάματα:
(μετάφρασις): «Τι κάνεις, άνθρωπε; Περιεργάζεσαι τα κάλλη των γυναικών και δεν φρίττεις που προβαίνεις σ’ αυτού του είδους τις αμαρτίες μέσα στο Ναό; Για πορνείο την πέρασες την εκκλησία και ατιμότερη από την αγορά; ‘Εξω μεν στον κόσμο φοβάσαι και ντρέπεσαι να περιεργάζεσαι μια γυναίκα, ενώ στο ναό του Θεού, την ώρα μάλιστα που σου μιλάει ο θεός και σε απειλεί, πορνεύεις και μοιχεύεις;».
-Στην περίπτωση Γάμων και Βαπτίσεων συνένοχοι είναι και οι λειτουργοί του Θεού.
-Ο επίσκοπος ας οπλίση τους πρεσβυτέρους της περιφερείας του με θάρρος, ώστε να υπερασπίζωνται την ιερότητα του χώρου λατρείας, χωρίς το φόβο, ότι κάποιος θα τους καταγγείλη στη …Μητρόπολι, επειδή απαγόρευσαν την είσοδο στο Ναό ασέμνων και αναιδών γυναικών.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ωραίος!

http://xairete.blogspot.gr/2014/08/blog-post_97.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

34, τα θέμα μας για… τις «ουρές»:

http://xairete.blogspot.gr/search/label/ANTHRWPOI-ME-MAKRIA-OYRA