Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Εκείνο το καλαθάκι -με τη βυσσινί εσωτερική μεταξωτή επένδυση, δίπλα στην ονομαζόμενη "ζώνη της Παναγίας", τι ρόλο παίζει;

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Συγκλονιστικά, τα τελευταία νέα: Ο μητροπολίτης Βέροιας, αποχαιρέτισε (κουνώντας το μαντήλι;), τη… Ζώνη!

 
Ο καλός φίλος Σχολιαστής, μας είπε... 
Εκείνο το καλαθάκι με τη βυσσινί εσωτερική μεταξωτή επένδυση δίπλα στην ονομαζόμενη "ζώνη της Παναγίας" τι ρόλο παίζει;
Γενικά τι ρόλο παίζουν τα καλαθάκια πάντοτε δίπλα στα προς προσκύνηση (ή και λατρεία) λείψανα;
Μήπως για να βάζουν χρήματα οι αφελείς πιστοί; Δηλαδή, είναι ένα είδος εμπορίου, η περιφορά και προσκύνηση λειψάνων, τριχών, υφασμάτων, πασουμιών κ.λπ;
Δεν πιστεύω ασφαλώς ότι η ζώνη είναι της Παναγίας. Αν όμως ήταν, τότε...
α) με ποιο σκεπτικό το ιερότατο αυτό κειμήλιο δεν ανήκει σε όλο τον Χριστιανισμό, αλλά έχει ιδιοκτήτη ο οποίος αποφασίζει κατά το δοκούν εάν και που θα την εκθέσει και περιφέρει (με το αζημίωτο υποθέτουν οι πιστοί, θυμόμαστε και περιφορές σε ιδιώτες) και, δεν ανήκει σε όλους τους Χριστιανούς, φυλασσόμενη ασφαλώς και διατιθέμενη παντί τω αιτούντι να την δει ;
β) Ο Ζωντανός Υιός του Θεού, και η Παναγία μητέρα του, θα ήθελαν, αν φυσικά είναι αληθινή η ζώνη, επ' αμοιβή να δίνεται η ευλογία στους τιμώντας τη ζώνη πιστούς; Ή εφόσον η ζώνη ανήκει σε όλη την Ορθοδοξία, δωρεάν να τιμάται; Και επιπλέον πάσα απόπειρα αργυραμοιβής να θεωρείται απαράδεκτη και βλάσφημη σιμωνία, τι λέγω, Χριστεμπορία;
Ευτυχώς που, όπως προείπα, δεν πιστεύω ότι είναι της Παναγίας του ύφασμα αυτό, και γλυτώσαμε, οι θεοεμπαίκτες ειδωλολάτρες και χριστέμποροι, από την δικαία οργή του Θεού.
2 Ιουλίου 2014 - 12:19 π.μ.

http://xairete.blogspot.gr/2014/07/blog-post_2063.html


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Απόψε! Όσοι πιστοί, σπεύσατε να προσκυνήσετε: το μαχαίρι του Ηρώδη, μια τούφα από μαλλιά παιδιού που έσφαξε, μια κιλότα της Σαλώμης, και άλλα τέτοια ιερά λείψανα! (εδώ, στον Κοκκιναρά, στην Παναγία την Ελευθερώτρια – βοήθεια σας)


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Διαβάζω: «Γιορτάζουμε σήμερα 31 Αυγούστου, τη Ζώνη (ή ζωνάρι) της Παναγιας.»

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ «ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»;

http://xairete.blogspot.gr/2009/11/blog-post_206.htm

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διερωτάται ο π. Δανιήλ Αεράκης σε άρθρο του που διαβάζουμε

Με τρίχες θα ασχολούμαστε;

Γράφει μεταξύ άλλων:

" Και τώρα αντιγράφουμε από αφίσσα σε μεγάλο Ναό μεγάλης πόλεως:

«Θα τελεστούν εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου μας, επί τη ελεύσει των Αχράντων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Αυτά είναι:

τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο,

τεμάχιο από την ιερή χλαμύδα,

τεμάχιο από τον ιερό σπόγγο,

τεμάχιο από το μάρμαρο, λαξευμένο, από τον πανάγιο Τάφο,

και πλεξίδα από τα μαλλιά του τιμίου Προδρόμου!».

● Είμαστε βέβαιοι ότι η Ιερά Σύνοδος θα επεμβή.

● Αλλοίμονο, αν ασχολούμαστε με… τρίχες (της «πλεξίδας» του Προδρόμου!), και δεν ασχολούμαστε με το κήρυγμα του Προδρόμου!

● Αλλοίμονο, αν υποκαταστήσαμε τα Πάθη του «υπέρ ημών παθόντος και σταυρωθέντος Κυρίου», με κομματάκι από το σφουγγάρι του ξυδιού!

Ο Χριστός σπογγίζει τα δάκρυα των πονεμένων και πλένει τις αμαρτίες των μετανοούντων με το σπόγγο της αγάπης Του, ποτισμένον στο πανάγιο Αίμα Του.

Ο Χριστός κάνει σεισμό στις σκληρές σαν πέτρα καρδιές, όπως έσεισε τα βράχια του Γολγοθά!

● Αν μερικοί κληρικοί δεν αρκούνται στο Αίμα της Καινής Διαθήκης και «αργυρίων χάριν» προβάλλουν τρίχες και πέτρες, τότε κάποιος Εζεκίας χρειάζεται.

Δεν έχουμε ανάγκη από αγύρτες.

Έχουμε ανάγκη από αγίους".

...

Με τρίχες θα ασχολούμαστε αδελφέ εν Χριστώ κύριε Παναγιώτη; Κι όμως αν τα πούμε παραέξω θα μας αποκαλέσουν ασεβείς κι αιρετικούς, οι σαλτιμπάγκοι νεοειδωλοτριχολάτρες...

Υπάρχει στο παραπάνω λινκ και σχόλιο του κ. ΙΚ ο οποίος όταν επιστρέψει από τις διακοπές του, μπορεί να μας ενημερώσει για τα ... φτερά αγγέλου !!! που είδε ο ίδιος να εκτίθενται για προκύνηση σε ιερό Ναό!!! Έχετε κύριε Παναγιώτη την εντύπωση ότι οι άγγελοι είναι ΑΫΛΑ πνευματικά αθάνατα όντα; Καλώς, γιατί μάλλον τα υλικά "φτερά αγγέλου" ήταν φτερά ... παγωνιού !