Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μια φιέστα σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, με την παρουσία τριών μητροπολιτών στο ναό.

Αν ανοίξετε τώρα την τηλεόραση και πάτε στο Δημόσιο κανάλι, θα δείτε ότι ακόμα μεταδίδει την ακολουθία της θ. λειτουργίας από το Μεσολόγγι, από το ναό του αγίου Σπυρίδωνος… 
Μια φιέστα σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, με την παρουσία τριών μητροπολιτών στο ναό. 
Συλλειτουργούν με τον τοπικό μητροπολίτη, τον Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και άλλοι δυο -καλεσμένοι του: Ο Κομοτηνής, και ο Μητροπολίτης Καστοριάς, ο γνωστός λόγιος κ. Σεραφείμ Παπακώστας.

Ο Καστοριάς, χοροστάτησε μάλιστα και έκανε και το κήρυγμα, κατά το οποίο αναφέρθηκε όχι στην Είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, αλλά στην… Έξοδο του Μεσολογγίου, ενώ παράλληλα έπλεξε και το εγκώμιο του τοπικού δεσπότη που τον κάλεσε. 

Τώρα, τη στιγμή αυτή, ο τοπικός δεσπότης ανταποδίδει τις φιλοφρονήσεις

Χα! Είδαν την κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης οι άνθρωποι, και μαζεύτηκαν εκεί, ...τρεις μητροπολίτες!
Επιστράτευσαν και αξιωματικούς του στρατού να είναι εκεί μπροστά, τιμής ένεκεν… Και στρατιωτίνες βέβαια, σωστές καλλονές! 
Μπράβο! Άντε ρε, …και του χρόνου!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TI SAS POIRAXE OLO AYTO DEN EXETAI ME TI ALLO NA ASXOLITHEITAI.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είμαι ευχάριστος άνθρωπος αγαπητέ, ή αγαπητή!
Έτσι, προσπαθώ να ασχολούμαι περισσότερο με πράγματα που με ευθυμούν… Με πράγματα, που είναι περισσότερο για γέλια -παρά για κλάματα…
Και ως τέτοια, προσφέρονται -καλώς ή κακώς- από την Εκκλησία μας, οι διάφορες φιέστες Της!

Αναγκαστικά λοιπόν κι εγώ, ασχολούμαι με θέματα της Εκκλησίας, -σαν εκκλησιαστικός άνθρωπος και εγώ, -σαν ενεργό μέλος Της, και σαν βαθμοφόρος Της, ακόμα.

Είμαι δε και σοβαρός τύπος… Τόσο, ώστε να μην αναζητώ τη χαρά σε θεάματα πέρα και έξω από την Εκκλησία… Σε θεάματα αμαρτωλά όπως είναι η επιθεώρηση, το ελαφρό θέατρο, ή τα πρωινά στην τηλεόραση.

Καταλάβατε;