Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο έμπιστος του Σαμαρά τράβηξε... μπαλτά

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο έμπιστος του Σαμαρά τράβηξε... μπαλτά
 

Η απίστευτη και πρωτοφανής... απολογία του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου στον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη, την οποία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δημοσιοποίησε χθες, έπεσε σαν κεραυνός στο Μέγαρο Μαξίμου.
O έμπιστος του πρωθυ­πουργού, σε μια αδι­ανόητη συνομιλία με τον Κασιδιάρη, περι­γράφει με αγοραία γλώσσα μια ολό­κληρη διαδικασία χειραγώγησης της Δικαιοσύνης εκ μέρους του ίδι­ου του πρωθυπουργού, του υπουρ­γού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια με στόχο την παραπομπή των μελών και βουλευτών της Χ.Α. στη Δικαιοσύνη.
Επιπλέον, αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον πρω­θυπουργό, τον οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζει να μην αντιλαμβάνεται σε όλη του την έκταση το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, αποδεχόμενος τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής πε­ρί στημένης δίωξής της, απαξιώνει πλήρως τη Δικαιοσύνη και, σε προ­σωπικό επίπεδο, το κύρος της Ευ­τέρπης Γκουτζαμάνη, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία εμ­φανίζει να έχει καταλάβει τη θέση της λόγω κοινής καταγωγής με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Σημειώνοντας ότι ο Μπαλτάκος κατείχε μια από τις πιο ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις, η οποία του επέτρεπε να έχει πρόσβαση στις πιο λεπτές υποθέσεις που μπορεί να δι­αχειριστεί μια κυβέρνηση, αλλά και σε απόρρητο και άλλο ευαίσθητο κυβερνητικό υλικό, παραθέτουμε τον διάλογό του με τον Κασιδιάρη, ο οποίος δημιουργεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση.
 

O Απίστευτος διάλογος
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όταν κατ' αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμα­ράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ήταν στην Αμερι­κή τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκε­φαλικά.
ΜΠ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας... Δεν με πήρε εμένα, του 'χα πει ότι αυτά που κάνεις... του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι' αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλ­λους δυο και τους γάμησε τα πρέ­κια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλω­ση στο αμερικανικό σιωνιστικό συ­νέδριο ότι «τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας!» και την άλλη μέρα βγαί­νετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γ ιατί αυτοί το γυρίσανε κω- λοτούμπα μετά, αφότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλ­λους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία, δεν υπήρχε τί­ποτα.
ΜΠ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο... όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «Ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;». Ο ανακριτής όμως δεν είχε κανένα στοιχείο! Κα­νένα!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως...
ΜΠ.: Μα με τους άλλους ήτα- νε... (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνο­μιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠ.: Ποιος άλλος να το κάνει...
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι' αυ- τά;Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε... Τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ... Αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% - μου λέει - θα πάνε»... Του λέω: «Εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».
ΚΑΣ.: Ποιος του 'πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠ.: Πρώτ' απ' όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κό­βετε απ' το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους, 'ντάξει.
ΜΠ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψή­φους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠ.: Τον πούστη... απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακι- ώτης;
ΜΠ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το 'κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγ­ματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠ.: (κάνει τον σταυρό του)
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα 'κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσι­μο αυτού του πορίσματος;
ΜΠ.: Την πείσανε ότι «είναι πα­γανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστια­νισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι' αυτά τα πράγματα;
ΜΠ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή τη σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδω­σε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άν­θρωπος, αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα, θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα τη βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες, ε;
ΜΠ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγ­γελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠ.: Αφού είναι απ' το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ' το ίδιο χωριό, είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλ­λά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνι­σμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Εί­ναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε.

Επαφές με παρελθόν!

Όμως η σχέση του στενού συνερ­γάτη του πρωθυπουργού και ανώ­τατου κυβερνητικού αξιωματούχου με τον Κασιδιάρη έχει παρελ­θόν και δεν εξαντλείται στη δημοσι­οποιημένη συνομιλία. Ένα άγνωστο τετ-α-τετ των δύο ανδρών, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «Ποντίκι», έγινε περίπου στα μέσα Ιανουαρίου του 2013.
Η συζήτηση της τροπολογίας για τους ιεροδιδασκάλους (μουφτήδες) της Θράκης είχε... στραβώσει καθώς δεν την ψήφιζε η ΔΗΜΑΡ, που ήταν ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, ενώ ενστάσεις διατύπωνε και το ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση έψαχνε απεγνω­σμένα για συμμαχίες από τα... δε­ξιά, προκειμένου να βρει την πλειοψηφία για να περάσει την τροπο­λογία που είχε προκαλέσει αντιδρά­σεις από τον Τούρκο πρόξενο.
Ήταν η εποχή που στη Ν.Δ. προ­σπαθούσαν να ρίξουν «γέφυρες» προς τη Χρυσή Αυγή καθώς κάποι­οι στο στενό περιβάλλον του πρω­θυπουργού θεωρούσαν «ανίερη» τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗ­ΜΑΡ. Η Ν.Δ. χρειαζόταν τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.
Στην περίπτωση των ΑΝ.ΕΛΛ. η επικοινωνία ήταν εύκολη.
Στην περίπτωση της Χρυσής Αυ­γής χρειαζόταν διαμεσολαβητής προκειμένου να υπάρξει επικοινω­νία κυβέρνησης με την ηγεσία του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Ηλίας Κασιδι- άρης, ο οποίος μετέφερε το «αίτη­μα» στήριξης του γ.γ. της κυβέρνη­σης Τάκη Μπαλτάκου προς τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλιολάκο, που σήμερα βρίσκεται προφυ­λακισμένος. Το ντιλ έγινε...
Ο Κασιδιάρης ήταν πάλι εκείνος που μετέφερε αργότερα το «ναι» της Χρυσής Αυγής προς την κυβέρ­νηση, ώστε να περάσει η τροπολο­γία. Δεν χρειάστηκε μάλιστα να διανύσει κάποια μεγάλη απόσταση για να... κλείσει τη «συμφωνία» και ν' ανακοινώσει τα «καλά νέα», κα­θώς το γραφείο του γ.γ. της κυβέρ­νησης γειτνιάζει με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον πρώτο όροφο του Μεγάρου της Βουλής. Τους χω­ρίζουν μόλις λίγα μέτρα, όπως επισήμανε και ο Μπαλτάκος στη δική του δήλωση χθες...

Ήταν πανίσχυρος
Σαν... τη σκιά επιχείρησε να χα­θεί στους διαδρόμους της Βουλής ο Μπαλτάκος, το άλλοτε «πανί­σχυρο» (καρα)δεξί χέρι του πρω­θυπουργού μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη, αλλά κυρίως μετά τον τραμπουκισμό του γιου του, ο οποί­ος - άγνωστο πώς - έφτασε στη Βουλή, ανέβηκε στον πρώτο όρο­φο και «μπούκαρε» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για να... ξεπλύνει την «ντροπή» του πατέρα του πλακώνο­ντας στις μπουνιές και τις κλοτσιές δύο χρυσαυγίτες βουλευτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρυ­σαυγίτες αρχικά δεν αντέδρασαν, καθώς τον πέρασαν για δικό τους λόγω της εμφάνισής του με φόρμα και ξυρισμένο κεφάλι. Εντυπωσιακό είναι ακόμη το γεγονός ότι ο «ενδοοικογενειακός» τσαμπουκάς μετα­φέρθηκε έξω από την πόρτα του... Υπουργικού Συμβουλίου, που βρί­σκεται λίγο πιο πέρα από τα γραφεία Μπαλτάκου και Χρυσής Αυγής.
Το «Π» συνάντησε τον Μπαλτάκο αμέσως μετά το πρωτοφανές επει­σόδιο. Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που ηρέμησε τον γιο του, την ίδια ώρα που εκείνος έβριζε στους δια­δρόμους της Βουλής: «Γ... τη Χρυσή Αυγή». Η... μόνη σκέψη του εκείνη τη στιγμή ήταν οι πιθανές επιπτώ­σεις που μπορεί να έχει ο γιος του από τη στιγμή που ήταν υπάλληλος στο Λιμενικό Σώμα -χθες τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Προφανώς το τι προκάλεσε στην κυβέρνηση ήταν... δευτερεύον θέμα.
Λίγο αργότερα ο Μπαλτάκος εξέ­δωσε την ανακοίνωση παραίτησης, από την οποία προκύπτει ότι είχε και δεύτερη συνάντηση με τον Κασιδιά­ρη, χωρίς πάντως κανείς να γνωρίζει αν υπάρχει και δεύτερο βίντεο. Ως  εκ τούτου στο Μαξίμου έπεσε νέ­ος πανικός, αφού κανείς δεν μπο- ρεί να είναι βέβαιος για το τι έχει ειπωθεί σε αυτήν τη δεύτερη συ­νάντηση.
Εξ άλλου το μεγαλύτερο πρό­βλημα για την κυβέρνηση είναι ότι ο Μπαλτάκος ήταν από την πρώτη μέρα ισχυρός και έγινε... πανίσχυ­ρος με την τροποποίηση μίας Πρά­ξης Νομοθετικού Περιεχομένου τον Απρίλιο του 2013, η οποία προ- έβλεπε πως πλέον δεν θα συνυπο­γράφει απλώς, αλλά θα υπογράφει τα νομοσχέδια που θα κατατίθενται στη Βουλή. Όλα πλέον περνούσαν από τα χέρια του...
Ο άνθρωπος που πρόσφατα δή­λωσε σε συνέντευξη ότι είναι «αντικομμουνιστής από μικρός», το κα­λοκαίρι του 2013, όταν η ΔΗΜΑΡ απειλούσε ότι θα φύγει από την κυ­βέρνηση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, είχε... προειδοποιήσει τον Νίκο Τσούκαλη (σε μία συνάντησή τους) ότι η Ν.Δ. δεν έχει ανάγκη τη ΔΗ­ΜΑΡ, καθώς έχει... έτοιμη τη Χρυ­σή Αυγή.
Το... δεξιό ιδεολογικό του προφίλ έδειξε πρόσφατα και εντός της Βου­λής όταν προσπάθησε να περάσει με το ζόρι ρατσιστική διάταξη για την απέλαση μεταναστών που κα­ταγγέλλουν ψευδώς φαινόμενα ρα­τσιστικής βίας από αστυνομικούς και λιμενικούς. Η εν λόγω διάταξη έρχεται σήμερα στη Βουλή.

- Αυτός ο Πούστης, ο Σαμαράς, με είπε εμένα… Μαλάκα!

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον ζήτημα
Στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε χθες σε τρεις τηλ. σταθμούς ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την πα­ραίτηση των υπουργών Δένδια και Αθανασίου και κάλεσε τον πρωθυ­πουργό να δώσει εξηγήσεις. Σχολί­ασε δε ότι η γειτνίαση του Μπαλτά­κου με τη Χ.Α. δεν είναι γεωγραφι­κή, αλλά ιδεολογική.
Μείζον πολιτικό ζήτημα διαπι­στώνει η αξιωματική αντιπολίτευ­ση μετά το βίντεο Κασιδιάρη, το οποίο, όπως είπε ο κοινοβουλευτι­κός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν «ξεπλένεται» με την παραίτηση Μπαλτάκου. Ο ίδιος ζήτησε οι Δένδιας, Αθανα­σίου και Σαμαράς να εμφανιστούν στη Βουλή για να δώσουν εξηγή­σεις γιατί, όπως είπε, εγείρεται μεί­ζον θέμα για την κυβέρνηση.
Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η αποπομπή Μπαλτάκου είναι το ελά­χιστο που μπορεί να γίνει και ζήτησε οι δύο εμπλεκόμενοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός να δώσουν εξηγή­σεις. Υπογράμμισε δε ότι «επιβεβαι­ώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκλημα­τική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας».


http://www.topontiki.gr/article/71341

Δεν υπάρχουν σχόλια: