Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Διαβάζω: Άγιο φώς; Είμαστε σοβαροί;

Ο Κλόουν 
3 hrs ago
Διαβάζω:
στις 19.04.2014, 02:21
Άγιο φώς; Είμαστε σοβαροί;
Γράφει ο Αντώνης Ανδρεάδης

Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό με το θέμα την θριαμβευτική και με τιμές αρχηγού κράτους έλευση του «αγίου» φωτός από την Ιερουσαλήμ. Δε θα κάτσω να ασχοληθώ με το οικονομικό του θέματος που είναι να παίρνεις φόρα και να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Δε θα ασχοληθώ με το κράξιμο από δεκάδες νούμερα που έγινε στον Νίκο Δήμου.
Θα ασχοληθώ μόνο με εσένα αγαπητέ φίλε που πιστεύεις πραγματικά ότι το φώς που έρχεται από το Ισραήλ είναι άγιο και όλο αυτό το τελετουργικό είναι απαραίτητο.
Και κατ αρχάς θα σου κάνω μία και μόνο ερώτηση... Είσαι βλαμμένος παιδάκι μου;

Πραγματικά είναι να χάνεις κάθε ευγένεια όταν βρίσκεσαι μπροστά σε τόση δυσθεώρητη βλακεία. Δε με νοιάζει το οικονομικό. Ειλικρινά δε με νοιάζει. Κι ας είμαστε σε απελπιστική κατάσταση και χρεωμένοι μέχρι το τρείς χιλιάδες μετά πέμπτης παρουσίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όλος αυτός ο όχλος παντού, από απλούς πολίτες μέχρι εκλεγμένους βουλευτές που υπερασπίζονται πως δε μας έφτανε που κάνουμε εισαγωγή ακόμα και λάδι πρέπει να πάμε και εισάγουμε και αναμμένα κεριά.
Ναι, αλλά όχι οποιαδήποτε κεριά. Ένα κερί που καίγεται με το περίφημο «άγιο» φως! Μιλάμε θέλει άντερα για να στηρίξεις με θάρρος και παρρησία τέτοια πεποίθηση. Κάτι τέτοια βλέπουν και οι Μορμόνοι και έρχονται κατά δώ, με το κιλό. Σου λέει αυτούς τους πείσανε να εισάγουν φώς δε θα τους πείσουμε εμείς για τον Τζόζεφ Σμίθ;
«Άγιο φώς»!!! Τι το άγιο έχει; Τίποτα φυσικά. Δε χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να πιστέψει ο κόσμος ότι είναι άγιο. Και επειδή ο μέσος πολίτης έχει ευφυΐα σάπιου ακτινιδίου γινόμαστε και πάλι περίγελος της Ευρώπης. Ποιάς Ευρώπης; Του Πλανήτη. Ποιού Πλανήτη; Του Γαλαξία! Γελάνε ως και τα Ζέργκ με τα χάλια μας. Ο Νταρθ Βέιντερ θα έφτιαχνε τρίτο Ντέθ Στάρ αν μπορούσε για να αφανίσει τη χαζομάρα μας από το Σύμπαν. Στο Άλφα Κενταύρου; Στο Άλφα Κενταύρου τίποτα ακόμα γιατί δεν έχουν πάει τα νέα ακόμα λόγω απόστασης. Μόλις θα πάνε; Θα γελάνε μέχρι θανάτου ότι όντα υπάρχουν εκεί. Ορίστε! Θα αφανίσουμε τη πανίδα του Άλφα Κενταύρου με αυτά που κάνουμε.
Αλλά στο θέμα μας. Αν ήταν πραγματικά θαυματουργό αυτό το φως κύριοι, ας έπαιρνε τα όρη τα βουνά και τα πέλαγα και ας ερχόταν μόνο του. Όχι αυτά τα καραγκιοζιλίκια. 

Θές κύριε Άγιε Πνεύμα να δείξεις ότι φτουράς; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Κάνε τα «Χόκους Πόκους» σου και γκελ μπουρντά να μας φωτίσεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά υπάρχουν και δύσπιστοι άνθρωποι. Εγώ, για σένα το λέω. […]

http://www.o-klooun.com/koinonia/agio-fos-eimaste-sovaroi#.U1JiElcWPAC

Δεν υπάρχουν σχόλια: