Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Το ποτάμι, το ποτάμι!

Ακούσαμε στο Alpha Radio, στην εκπομπή των δημοσιογράφων  Δήμου Βερύκιου και Δημήτρη Σταυρόπουλου, μια συγκλονιστική συζήτηση μεταξύ τους… 
 Αύγουστος Κορτώ
Ένα διάλογο τους, αναφορικά με τον Αύγουστο Κορτώ και την ανοιχτή παραδοχή της ομοφυλοφιλίας του…
 Με αφορμή δηλαδή, τη δήλωσή του Αύγουστου Κορτώ για μη συμμετοχή στα ευρωψηφοδέλτια του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη. 
Σταύρος Θεοδωράκης 
Είπε (ο Αύγουστος Κορτώ), ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, διότι είναι αφοσιωμένος στην εργασία του (τη συγγραφική) και… στον άντρα του!

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ
20.6.2012
Αύγουστο Κορτώ:

"Στην πραγματικότητα είμαι κρυπτοθρήσκος. Για να είσαι άθεος πρέπει κάποια στιγμή να έχεις φλερτάρει πάρα πολύ με τη θρησκεία. Εγώ απογοητεύτηκα τρομακτικά από την ορθοδοξία μετά την πρώτη μου εξομολόγηση, όταν η πρώτη ερώτηση του παπά ήταν πόσες μαλακίες τραβάω την ημέρα. Δεν μπόρεσα ν’ απαντήσω, σηκώθηκα κι έφυγα. Ήταν στο όριο της σεξουαλικής παρενόχλησης. Με αυτό ασχολείται ο Θεός; Στράφηκα ξαφνικά στον καθολικισμό επειδή το καθολικό μέλος έφτανε σε μένα ως δέλεαρ. Αργότερα, όμως, πικραμένος γιατί ήμουν παχύσαρκος και ανέραστος, πικραμένος γιατί η μητέρα μου ήταν άρρωστη, έστρεψα όλη μου την οργή προς τον κακό δημιουργό. Και έγινα μαχητικά άθεος. Κάποια στιγμή πέρασα πολύ λίγο από αυτό και θα ήθελα να έχω μείνει στον αγνωστικισμό. Ωστόσο, στα βιβλία μου πετιέται ο Θεός κάθε τρεις και λίγο. Οπότε, είναι ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν θα εξελιχθεί σε θρησκοληψία στα βαθιά μου γεράματα, αν τραβήξω κανέναν καρκίναρο, δεν έχω καμία ελπίδα και κάνω τον σπίτι μου ναό. Ελπίζω να μη φτάσω σε αυτό το σημείο. Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Το αφήνω ως πισινή, γιατί δεν ξέρω αν θα έχω το κουράγιο να κάνω ευθανασία. Οπότε θα κάνω πνευματική ευθανασία, πιστεύοντας στον Θεό."

Πηγή: www.lifo.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Τέλος φαίνεται ότι μπαίνει στη συνεργασία Δήμου Βερύκιου – Δημήτρη Σταυρόπουλου στον Alpha μετά τα ομοφοβικά σχόλια του Δήμου Βερύκιου για τον Αύγουστο Κορτώ.

Όλες οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Σταυρόπουλος δεν πήγε στο στούντιο της εκπομπής την Πέμπτη. Αρχικά, μίλησαν για ασθένεια του γνωστού δημοσιογράφου, αλλά όπως φαίνεται τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση του από όσα λέχθηκαν από τον Δήμο Βερύκιο, δείχνει αποφασισμένος να αποχωρήσει από το ραδιοφωνικό σχήμα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα που θα γίνει συνάντηση του Δημήτρη Σταυρόπουλου με τα στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού αν και μάλλον μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Δήμος Βερύκιος θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Βερύκιος είχε σχολιάσει την απάντηση του συγγραφέα στην πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη για συμμετοχή του στο «Ποτάμι», όπου ο κ. Κοτρώ είχε πει, μεταξύ άλλων «Είμαι και παραμένω αφοσιωμένος – ταγμένος σε δύο μόνο πράγματα σε αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και τα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο».

Μάλιστα, ως απάντηση ο κ. Κοτρώ προσέφυγε και στην Δικαιοδύνη κατά του κ. Βερύκιου.

http://www.aftodioikisi.gr/kommata/to-potami-pnigei-to-didimo-verikiou-stavropoulou