Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μαγαρισμένη η ορθόδοξη εκκλησία, και, στην Ιταλία!

Πλούσια λοιπόν -όπως μαθαίνω- η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας στο Μοντανέρ, στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας, στο ναό της οποίας συνέβη τα Χριστούγεννα το περιστατικό με την πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα.
Περιστατικό, στο οποίο φαίνεται ότι δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση, με σκοπό να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στον τραπεζιτικό λογαριασμό ενίσχυσης του μοναστηρίου τον οποίον άνοιξε ο ιταλός παπάς της μονής.
 

Πλούσια, χάριν και των Μετοχίων της, στον Γκράντο, στην Αδριατική Θάλασσα, κοντά στην παλαιά Ρωμαϊκή πόλη της Ακουιλίας, με τη Βασιλική της Παναγίας της Κεχαριτωμένης, καθώς και στο Φέλτρε στις Άλπεις, με το Μετόχι των Αγίων Μαρτύρων Βίκτωρος και Στεφανίας.
Μετά λοιπόν το περιστατικό αυτό, με το βραχυκύκλωμα, ο ιταλός παπάς και η ελληνικής καταγωγής ηγουμένη, ζήτησαν βοήθεια από όλον τον κόσμο, τόσο από ορθόδοξους όσο και από «καθολικούς» -από τους λύκους δηλαδή παπικούς-αιρετικούς!

 
Γράψαμε σχετικά, τις προάλλες:

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Τραγοπόδαρος αποδείχτηκε τελικά ο οικονομικός πατριάρχης Ιστανμπούλ, για ένα ορθόδοξο μοναστήρι...


Σήμερα λοιπόν μαθαίνω, ότι η βοήθεια ήρθε από παντού, και ότι, η τοπική ΠΑΠΙΚΗ Εκκλησία, προσέφερε στην αδελφότητα (στον ιταλό παπά, στην ελληνικής καταγωγής ηγουμένη, και στις τέσσερις καλόγριες της μονής) μια κοντινή εκκλησία (μαγαρισμένη – αιρετική) για να μπορούν να εκκλησιάζονται εκεί οι «ορθόδοξες» Μοναχές και οι πιστοί τους, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημίες στη δική τους εκκλησία… 
Οι ζημιές (κάτι μαυρίλες στις αγιογραφίες είδαμε στις φωτο) σε εκείνο το ναό της αδελφότητας των τεσσάρων καλογραιών… Σε εκείνο το πράμα δηλαδή που κάηκε ή καπνίστηκε, και που ούτε κι αυτό θύμιζε ορθόδοξο ναό! Χα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: