Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα - ο άρχοντας της χώρας να κάνει τον σταυρό του»

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα - ο άρχοντας της χώρας να κάνει τον σταυρό του»


anargiros xrisos είπε... 
Επειδή είστε μια παρέα που ομοφώνως και εν χορώ γίνεστε αντίθετοι με την θέση και την ενέργεια του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος κκ Ιερεμία, θεώρησα ευκαιρία να εκθέσω και εγώ την άποψή μου. 
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος από τα γεννοφάσκια μου, πολιτικό ον με έντονη πολιτική δράση , σκέψη και αντανακλαστικά. 
Είμαι 40 ετών,........ 
30 Ιανουαρίου 2014 - 6:38 π.μ. 

P. MICHALOPOULOS είπε... 

Σας απαντώ, κύριε anargiros xrisos στο...  
«Επειδή είστε μια παρέα που ομοφώνως και εν χορώ γίνεστε αντίθετοι με την θέση και την ενέργεια του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος κκ Ιερεμία»,  
και σας λέω: 

1. Εγώ, ως χριστιανός, ως εκκλησιαστικός άνθρωπος (κατηχητής και Αναγνώστης) δεν είμαι παρέα με κανέναν, με καμιά χριστιανο-φασιστική παράταξη (είναι δυστυχώς τέτοιοι, πολλοί άλλοι, της κατηγορίας δηλαδή των φασιστο-χριστιανών) αλλά είμαι ανεξάρτητος και ανήκω μόνο στο Χριστό. 
Έτσι, δεν είμαι – πολύ περισσότερο- παρέα, ούτε με κοσμικούς τύπους όπως είναι οι σχολιαστές – επικριτές του σεβασμιότατου σας. 
Ωστόσο όμως, οι επικρίσεις όλων αυτών των ανθρώπων είναι εύστοχες και δικαιολογημένες, διότι ο σεβασμιότατος σας, βγήκε να πολιτικολογήσει με τρόπο προκλητικό, με τη γνωστή του ιστορία και... υστερία. 

Δυστυχώς για εσάς, μιλάτε σε έναν άνθρωπο -στον διαχειριστή του μπλογκ αυτού, που τον γνωρίζει τον Ιερεμία (Παναγιώτη Φούντα) από τα νιάτα του! 
Τον γνωρίζω τον άνθρωπο αυτόν, από τότε που ήταν λαϊκός, από τότε που είμασταν μαζί στην αδελφότητα «Ο Σταυρός», του αείμνηστου Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη. 
 Δυστυχώς, ακόμα, πάρα το ότι είχα έγκαιρα προειδοποιήσει (πριν από χρόνια) ότι τα σαλεμένα μυαλά του κυρίου αυτού (του σημερινού μητροπολίτη) θα προκαλέσουν σάλο και ζημιά στην Εκκλησία μας, δεν με άκουσαν! 

2. Όπως δεν με άκουσαν και πριν από 8 χρόνια με την εκταφή του γ. Βησσαρίωνα, όταν είπα από την πρώτη μέρα ότι θα γελοιοποιηθεί ξανά η Εκκλησία με τέτοια πονηρά τεχνάσματα, -τεχνάσματα αγιοποίησης με παπική νοοτροπία, με αυτήν της μουμιοποίησης δηλαδή. Και δυστυχώς επαληθεύτηκα. 

3. Όπως δεν με άκουσαν και για τον γέροντα Παΐσιο όταν διαπίστωσα αμέσως μετά το θάνατο του ότι σκοτεινές δυνάμεις επεξεργάζονται την προβολή του γέροντα, να τον εμφανίζουν όπως αυτοί θέλουν, με σκοπό την κατασκευή ενός εκτρώματος («οσίου Παϊσίου», τάχα) κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους. Έτσι, φτάσαμε σε νέα γελοιοποίηση της Εκκλησίας, και για το θέμα αυτό. 

4. Είχα επίσης προειδοποιήσει και για το θέμα του μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη, προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο με αυτόν (κατάχρηση χρημάτων μονής – ομοφυλοφιλία, κ.λπ.), σκάνδαλο που συγκλόνισε κι αυτό την Εκκλησία πρόσφατα. Ούτε τότε με άκουσαν! 

Και ο κατήφορος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζεται! Δυστυχώς! 
30 Ιανουαρίου 2014 - 9:03 π.μ.

http://xairete.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2879.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
30/01/2014 16:18
Χοντραίνει η κόντρα: «Φρικιαστικές οι αντιλήψεις του Μητροπολίτη Ιερεμία» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας!

Μετά το ξέσπασμα του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμία, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα είπε περί πολιτικής και Χριστιανισμού.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιάννης Κουνέλης σε δήλωση του στο kalimera-arkadia.gr υποστήριξε ότι «δεν κάνουν τον παπά τα ράσα» και ότι είναι σοβαρότατο λάθος να ταυτίζεται η θρησκεία με την πολιτική και ιδιαίτερα στις μέρες μας.

«Τέτοιες απόψεις μας γυρίζουν στο μεσαίωνα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι έλληνες πολίτες είμαστε βέβαιοι ότι θα γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες φρικιαστικές αντιλήψεις».

www.makeleio.gr