Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π
 

Και ενώ σύσωμος ο διεθνής τύπος αναφέρεται με εκτενή ρεπορτάζ στην απαγωγή των ελληνορθόδοξων μοναχών της Αγίας Θέκλας από ισλαμιστές ένα βίντεο που αναρτήθηκε από την Ταξιαρχία al-Qadisiah  αιτιολογεί αυτήν την ενέργεια. 
Ένα ηγετικό στέλεχος προειδοποιεί σε απειλητικό ύφος:
φωτογραφία του ηγετικού στελέχους της Ταξιαρχίας που εξέδωσε βιντεοπροκύρηξη

"Πολεμάτε τους μέχρι να μην μείνει κανείς απ΄ αυτούς που υποστηρίζουν τον ΄Ασσαντ και που αντιμάχονται το Θεό.
Κατά την διάρκεια αυτών των 2 χρόνων ήσασταν ειρηνικοί και εμείς σας προστατεύαμε τώρα όμως μετατρέψατε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια σας σε στρατιωτικές βάσεις του καθεστώτος.Το ξίφος του ισλάμ θα σας πάρει τα κεφάλια μέσα στα σπίτια σας και ο Θεός ας είναι μάρτυρας γι αυτό.
Με το τζιχάντ μας θ΄ αφανίσουμε τον κάθε άπιστο,με μια θέληση που δεν γνωρίζει όρια."

Παράλληλα γι άλλη μια φορά έχει ανάψει και η επικοινωνιακή μάχη:
Όπως αναφέρει η γαλλική liberation ερωτώμενη σε  τηλεφωνική  επικοινωνία η ηγουμένη της ελληνορθόδοξης μονής που βρίσκεται στην  Sadnaya η  Φεβρωνία Nabhane  δήλωσε ότι κατόρθωσε να μιλήσει με την ηγουμένη της  Maaloula, Πελαγία Sayyaf, το βράδυ της Δευτέρας. Της επιβεβαίωσε ότι « η ίδια και 11 ακόμη αδερφές, συνοδευόμενες από 3 νέες που πρόσφεραν βοηθητικό έργο στη μονή είναι εγκατεστημένες σε ένα σπίτι στο  Yabroud», μια πόλη που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι ισλαμιστές και που βρίσκεται σε απόσταση 20χλμ από την  Maaloula.
 

Ο επίσκοπος  Mario Zenari, που επικοινώνησε πρώτος την είδηση περί απαγωγής -ομηρίας  ανέφερε στο AFP  ότι «η μονή είχε εκκενωθεί από τα ορφανά εδώ και πολύ καιρό».
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τον διαψεύδει 
"Απευθύνω έκκληση στην διεθνή κοινότητα και σ΄όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου για την απελευθέρωση των μοναχών και των ορφανών που κρατούνται όμηροι από χθές"
 

Το πρακτορείο  Reuters  3/12.13 αναφέρει ότι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν την κωμόπολη και μετέφεραν τις καλόγριες της ελληνορθόδοξης μονής σ ένα γειτονικό χωριό και δεν είναι απόλυτα φανερό αν πρόκειται για απαγωγή ή για εκκένωση της μονής.
 Οι αντάρτες διαβεβαίωσαν ότι οι καλόγριες είναι ασφαλείς κάτι που διατείνεται και ο φιλοαντιπολιτευτικός αραβικός τύπος και ότι τις μετέφεραν σε σίγουρο μέρος για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους από βομβαρδισμούς  της συριακής αεράμυνας.

Το ΜΕDIARABE/INFO 04/12/13 κινείται σαφώς σ΄αυτή την γραμμή. "Δεν απήχθησαν, ούτε δολοφονήθηκαν, ούτε βιάστηκαν! Οι αντάρτες πέτυχαν να τις μεταφέρουν σε έναν τόπο πιο ασφαλή για να τις προστατεύσουν. Αυτές μεταφέρθηκαν στο Υabroud και διαβιώνουν στην οικία του ιερέα Georges Haddad."

Το LA CROIX αναφέρει ότι η Μονή είχε στο ενεργητικό της 40 μοναχές. Το επιτακτικό ερώτημα που τίθεται είναι τι απέγιναν και οι υπόλοιπες 26. Επιβεβαιώνει ότι τα ορφανά είχαν εγκαίρως απομακρυνθεί. Ο πατριάρχης Ιωάννης Γιαζίζι το διαψεύδει αφού σε δηλώσεις του αναφέρεται σε ομηρία και των ορφανών.

O Πατριάρχης Αντιοχείας των Μελκιτών Γρηγόριος ο 3ος Λαχάμ σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την τηλεόραση του ΒΒC επέμεινε στο να ασκηθούν πιέσεις σ΄ αυτούς που εξοπλίζουν με όπλα τους τρομοκράτες για να δρομολογηθεί μια εξομάλυνση της κατάστασης καθώς οδεύουμε προς την Γενεύη 2.


Ο  ελληνορθόδοξος (Κόπτης) επίσκοπος της Σεβάστειας  Atallah Hanna κατήγγειλε την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της μονής της Mar Takla στην Maaloula και την απαγωγή πολυάριθμων μοναχών. "Κάποιες χώρες δυτικές που διατείνονται ότι κόπτονται για την παρουσία των χριστιανών στην Μ Ανατολή είναι υπεύθυνες για τον εκτοπισμό των χριστιανών αφού υποστηρίζουν τις εξτρεμιστικές ομάδες οι οποίες τους εκδιώκουν." Ενώ επέρριψε την ευθύνη και για την τελευταία απαγωγή στις χώρες αυτές που υποστηρίζουν ποικιλοτρόπως τα τρομοκτρατικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στη Συρία.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκοπος Δαμασκού: Καλεί στα όπλα τους χριστιανούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: