Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η μεγάλη του παπαδαριού Σχολή: Παπάδες και παπαδάκια, και το χαρτζιλίκι από τον Μητροπολίτη! (…χαρτζιλίκι στα κολλητάρια των παπάδων, μόνο! Όχι, και, στα παιδιά του κατηχητικού! Αυτά, τα τελευταία, δεν είναι κάτω από τα ράσα παπάδων και ψαλτάδων του ναού!)

Διαβάζω σε σχετικό Δελτίο Τύπου:
200 παιδιά του Ιερού και του Αναλογίου ενίσχυσε η Μητρόπολη Φθιώτιδος
 

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των παιδιών του Ιερού και του Αναλογίου πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας.
 

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεώς μας π. Αθανάσιος Κυρίτσης, άρχισε με το απολυτίκιο των Χριστουγέννων…
Ποιήματα και κείμενα σχετικά με τον Ιερέα και την Ιερωσύνη απήγγειλαν παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα. 
 

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την χορωδία και τα παιδιά που απήγγειλαν τα ποιήματα, απευθυνόμενος στα 200 περίπου παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές, που ήρθαν από διάφορες ενορίες της Μητροπόλεώς μας, τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή τους στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τις Ιερές Ακολουθίες. 
Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά χρηματικών βοηθημάτων και βιβλίων από τον Σεβασμιώτατο σε όλα τα παιδιά και γλυκισμάτων στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: