Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Έκτακτο γεγονός: Η Παναγία η Δεξιά, πετάχτηκε για βόλτα, από την Ιστιαία μέχρι τη Χαλκίδα, προσκεκλημένη από κάποιο Δημήτρη που γιορτάζει! Χα!

Όπως μαθαίνω…
Άρχισαν και φέτος, στη Χαλκίδα, τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ»…
 

Σύμφωνα με το πανηγυρικό σενάριο, «χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου», μεταφέρεται λέει, το Εικόνισμα της Παναγίας της «Δεξιάς», από τον Νέο Πύργο της Ιστιαίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα...
 

Μεταφέρεται, για να… «συνεορτάσει» κι αυτή (που είναι μία από τις «ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας»),  «με τον Άγιο Δημήτριο», όπως μας λέει χαρακτηριστικά, το lavaron.gr
Καταλάβατε;
Κάνει πάρτι στη γιορτή του ο «Μητροπολιτικός» Άγιος Δημήτριος της Χαλκίδας (η εικόνα του, δηλαδή) και καλεί -για μπούγιο, και την Παναγία, την… «ιστορική εικόνα», δηλαδή, από την Ιστιαία! Χα!
 

Διαβάζω ακόμα στο lavaron.gr:
«Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δεξιάς, έφτασε στολισμένη και τοποθετημένη σε στρατιωτικό όχημα, συνοδευομένη από τον Αρχιμ. Τίτο Γερονικολό, Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Πύργου, τον Aρχιμ.  Ιωάννη Βουτσιλάκο, Ιεροκήρυκα της περιοχής και κατοίκους του Ν. Πύργου…»


«Στην πλατεία Ηρώων Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και μετά την τελεσθείσα Ιερά Δέηση, προσεφώνησε καθηκόντως την Παναγία μας.»

 

Καταλάβατε;
Προσφώνησε, την δεξιά Παναγία μας, ο Σεβασμιώτατος… Την «προσεφώνησε καθηκόντως», για την τιμη που του έκανε να έρθει κι αυτή στο πανηγύρι του, …«για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο», σαν «ιστορική εικόνα» που είναι! Χα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: