Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Άνθιμος: Απορρίπτεται το "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας" αλλιώς ετοιμάζω συλλαλητήρια

CIAO, ANTHIMOS!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Στο θέμα που έθεσε η κ. Ρεπούση για την κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, τονίζοντας ότι όποιος ανοίγει τέτοιο θέμα έχει ως στόχο μόνο την αποδυνάμωση των Ελλήνων.

Φυσικά αναφέρθηκε και πάλι και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι "το όνομα Άνω Μακεδονία απορρίπτεται. Είναι μία αστεία και γελοία πρόταση", και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η πρόταση αυτή τελικά υιοθετηθεί η Εκκλησία είναι έτοιμη να αντισταθεί ειρηνικά, με πορείες και διαδηλώσεις. 

http://www.thestival.gr/

Σχολιάζω:

Αυτόν τον Άνθιμο απολαύσαμε το πρωί, κατά τις 10, με τον πρωινό καφέ μας, πιάνοντας με το τηλεκοντρόλ τη Νέα Δημόσια Τηλεόραση που αναμετέδιδε τη θ. λειτουργία και το κήρυγμα από την Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης! 

Ένα επόμενο κλικ μετά με το τηλεκοντρόλ, και μεταφέρθηκα στο κανάλι Μακεδονία (παράρτημα του ΑΝΤ1) όπου εκεί, βρήκα πακέτο… και, τη χαμένη Μακεδονία μας, και, τα χαμένα θρησκευτικά μας! 
Εκεί λοιπόν, γινόταν… «της πουτάνας», που λέει ο λόγος, την ίδια ώρα με το κήρυγμα του Άνθιμου… 

«Της πουτάνας», με τα μισόγυμνα πιπίνια στο πλατό, με τα τσιφτετέλια, με την Ελένη Μενεγάκη στα νιάτα της, και τον Γιώργο Μαρίνο στα νιάτα του κι αυτόν… 
Όλα αυτά, σε επανάληψη των εκπομπών της σειράς «Τσάο, Αντένα!». 

Χα!

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:

Εκπομπές που μας γυρνούν δεκαετίες πίσω προβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός Μακεδονία TV, προσκαλώντας τους τηλεθεατές σε διακοπές στο «Σαν τότε».

«Πρωινός Καφές», «Ciao Ant1» και «3,2,1, ΑΝΤ1» μας θυμίζουν περασμένες εποχές της ελληνικής τηλεόρασης…

Ο «Πρωινός Καφές» άρχισε τη δεκαετία του '90 με πρώτη οικοδέσποινα τη Νανά Παλαιτσάκη που έμεινε για μικρό διάστημα στο τιμόνι της εκπομπής, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ακολουθεί η Λουκία Παπαδάκη στην παρουσίαση ενώ το 1991 τη διαδέχεται η Ρούλα Κορομηλά...

Το 1994-95 τη θέση της Ρούλας Κορομηλά παίρνει η Πόπη Χατζηδημητρίου ενώ τη σεζόν 1995-96 αναδεικνύεται η Ελένη Μενεγάκη που θα γίνει η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης μέχρι το 2005, που θα πάρει μεταγραφή για τον Alpha.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Το «Ciao Αντ1» προβλήθηκε το 1993 με παρουσιάστρια και πάλι τη Ρούλα Κορομηλά.
Όταν το 1994 πήρε μεταγραφή για το Mega τα ηνία της εκπομπής ανέλαβε για δύο χρόνια ο Γιώργος Μαρίνος, η φράση του «Λυσσάξτε Ciaoύσες» έχει αφήσει ιστορία...

Πηγή: newsbeast.gr