Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Καλησπέρα σας! Και στη δύση της ημέρας αυτής, να θυμηθούμε τις αναρτήσεις της ημέρας που πέρασε…

Τα τρία ορατά στοιχεία, τα βασικά συστατικά του ορθόδοξου μυστήριου του βαπτίσματος: 1. Μπράτσα έξω, 2. Πλάτη έξω (μαμάς και νουνάς), και 3. Ένας παπάς, με ριγμένη πίσω την μπέρτα του! Αυτά!


Όχι πια επάγγελμα παπάς ή αρχιμανδρίτης ή δεσπότης! Όλοι πλέον άμισθοι στην εκκλησία. Αν θέλουν χρήματα, τότε θα πρέπει να βρουν μια κάποια τίμια δουλειά να κάνουν… Πρώτος, το καλό παράδειγμα, δίνει ήδη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος… Ανασκουμπώθηκε, σήκωσε τα ράσα του και πήγε κι έπιασε δουλειά σε εργολάβο ανακαινίσεων… Μπράβο του!


Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος...


«Μεταξύ μας!»: Μια επική - ιστορική ανάρτηση του ιστολογίου «χαίρετε», που διαβάζεται πολύ!


Σεβασμιότατος: «Προχώρα ευλογημένη-Ηγουμένη! Και μη σκύβεις... Μας κολάζεις…»


Καλημέρα σας! Ξεκινάμε σιγά – σιγά και σήμερα… Την πλοήγηση μας στο Διαδίκτυο… Αρχίζοντας με ένα καφεδάκι -στην υγεία σας, όπως πάντα…. (εμείς, σκέτο, χωρίς τσιγάρο! Μα, τον Παΐσιο, σας λέω!)


Διαβάζω: «Να, πώς ο γέροντας Παΐσιος, κατηγορούσε τον εαυτό του (ως χρήστη για ποτά, ναρκωτικά, προφυλακτικά, κ.λπ.), για να δοκιμάσει την πίστη μικρού μαθητή που τον επισκέφτηκε μόνος του, εκεί στο κελί του!..


Ώρα, να σας αποχαιρετίσουμε και γι’ απόψε! Καλό σας ξημέρωμα, λοιπόν! (και τα νέα μας αστέρια, -τα θέματα που ανεβάσαμε πρόσφατα στο θόλο του «χαίρετε», είχαν τα ονόματα…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: