Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αυτός είναι ο ναός της Παναγίας...

Αυτός είναι ο ναός της Παναγίας, στο Δημοτικό διαμέρισμα Σωστίου του Δήμου Ήλιδας, στο νομό Ηλείας.
 

Μέσα στο ναό αυτό, ήταν η εικόνα της Παναγίας, φορτωμένη κι αυτή με τάματα ασέβειας.

Η συγκεκριμένη λοιπόν Παναγία, τα ξεφορτώθηκε (όλα σχεδόν) τα τάματα αυτά, όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 26 Ιουλίου.
 

Κάποιοι μπήκαν νύχτα στο ναό,  πήγαν στο σημείο που βρισκόταν η σκεπασμένη (με χάντρες, κολιέ, κλπ) εικόνα της Παναγίας, την αφαίρεσαν από τη βάση της (είχε κι αυτή βάση, όπως και όλες οι άλλες λατέρνες) και την ακούμπησαν επάνω στο παγκάρι.
 

Εκεί -επάνω στο παγκάρι- την άνοιξαν, και αφαίρεσαν όλα τα χρυσαφικά που είχαν αφήσει κατά καιρούς οι πιστοί... (οι ακατήχητοι «πιστοί», διότι ο μητροπολίτης κ. Γερμανός δεν τολμά να τους νουθετήσει ότι αυτό που κάνουν είναι ασέβεια) 

...αφαίρεσαν λοιπόν  όλα τα κοσμήματα (δαχτυλίδια κλπ), όσα δηλαδή τάματα εκτίμησαν ότι είχαν αξία, και άφησαν πίσω τους -πάνω στο παγκάρι- κάποια υπολείμματα, κάποια ψεύτικα τσέρκια, κάποια τάματα δηλαδή που δεν είχαν ιδιαίτερη χρηματική αξία… 
Ήταν τάματα γιαλατζή να πούμε, τάματα φτηνιάρικα, με τα οποία οι πιστοί που τα κρέμασαν στην Παναγία, ήθελαν έτσι να την ξεγελάσουν…
 

Αν λοιπόν οι παπάδες τα ξαναφορέσουν αυτά τα παρατημένα τάματα στην Παναγία για τη γιορτή της μεθαύριο, θα είναι υπεύθυνοι στο ότι πάνε να την ξεγελάσουν κι αυτοί, να της φορούν «ό,τι κι ό,τι», λες και είναι καμία γύφτισσα!..

Πάντως, όπως διαβάζω στη «Ζούγκλα»:
«Οι δράστες μετά την αφαίρεση, απομακρύνθηκαν από το χώρο, χωρίς να αφήσουν ίχνη. Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας. Μάλιστα στον ιερό ναό πήγε και η Σήμανση για την λήψη αποτυπωμάτων και διενεργείται προανάκριση.»
 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: