Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τι περιέχει η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

 

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Τι περιέχει η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη 

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε αγοράσει καρτοτηλέφωνο σε όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές και επικοινωνούσε με τους δράστες της επίθεσης -τον Ιούνιο του 2012- με δέμα-βόμβα εναντίον επιχειρηματία που ήταν παλαιά συνεργάτης του στην εταιρεία Alapis! Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν κοντά στο σημείο που έγινε η εγκληματική επίθεση και έδινε εντολές. Επιπλέον, σε υποκλαπείσες συνομιλίες, ο ήδη προφυλακισμένος κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδινε εντολές σε συνεργάτες του στη Σιγκαπούρη και στην Ελβετία, προκειμένου να ιδρύσουν off shore εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ και να αγοράζει ακίνητα στο Μπαλί. Και όπως λένε δικαστικές πηγές «ίσως σε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για την υπόθεση της βόμβας, πιθανόν κρύβεται το μυστικό της υπόθεσης των 500 εκ ευρώ της τράπεζας Protonbank».

«Το Βήμα» παρουσιάζει την δικογραφία της βομβιστικής επίθεσης, με επτά συνολικά κατηγορουμένους, για την έκρηξη δέματος-βόμβα στις 15 Ιουνίου 2012, από την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά 43χρονος Κρητικός επιχειρηματίας. Τον δικαστικό φάκελο συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η βόμβα ήταν σε μια γλάστρα που άφησε υπάλληλος ανθοπωλείου και είχε το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με…».

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους ιδιώτες, έχουν εμπλακεί παλαιότερα σε υποθέσεις ληστειών, εμπορίου όπλων, εκβιάσεων κλπ.

Η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε την υπόθεση μέσα από ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων με βάση τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου από το οποίο είχε καλέσει το ανθοπωλείο μία νεαρή γυναίκα που φέρεται να έδωσε και την παραγγελία για την αποστολή της γλάστρας. Το δίκτυο των δραστών φέρεται να έκανε ένα μοιραίο λάθος και σε ένα από τα τηλέφωνα που είχε χρησιμοποιήσει για τις «συνωμοτικές» συνομιλίες τους είχαν βάλει κάρτα SIM και του προσωπικού τηλεφώνου ενός εκ των εμπλεκομένων.

Η εμπλοκή του κ. Λαυρεντιάδη φέρεται να προκύπτει από :

- Την κατάθεση του επιχειρηματία-στόχου της βομβιστικής επίθεσης ότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με μία γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Λαυρεντιάδη, την οποία δήλωσε ότι την είχε γνωρίσει μέσω …Facebook. Μάλιστα με την γυναίκα αυτή βρισκόταν λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί η εναντίον του βομβιστική επίθεση.

- Την αναφορά του ίδιου επιχειρηματία ότι το φθινόπωρο του 2011 είχε επιχειρήσει να συνεργασθεί με τον κ. Λαυρεντιάδη στην εταιρεία ALAPIS. Ομως, όπως συμπλήρωσε, «από τον Απρίλιο του 2012 είχαν κακές σχέσεις λόγω προσβλητικών αναφορών συνεργατών του κ. Λαυρεντιάδη για τον πατέρα του θύματος».

- Ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες πριν γίνει η επίθεση εναντίον του, φοβόταν για την ζωή του και άλλαζε σπίτια.

- Ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίσθηκε, με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978-302… που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές (!), να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.

- Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.

- Ο προϊστάμενος της φρουράς του κ. Λαυρεντιάδη είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των επτά κατηγορουμένων αλλά και φιλικούς δεσμούς με έναν άλλον από τους φυσικούς αυτουργούς.

- Ενας άλλος εκ των σωματοφυλάκων του κ. Λαυρεντιάδη εντοπίσθηκε λίγο μετά την βομβιστική επίθεση να δίνει παρόν στην οδό Ηρας στην Βουλιαγμένη.

- Φρουροί του κ. Λαυρεντιάδη είχαν τουλάχιστον 50 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 43χρονο επιχειρηματία που τραυματίσθηκε από την έκρηξη βόμβας.

Συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη επεσήμαναν ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση.
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το σημείο του εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται σε τηλεφωνική παρακολούθηση ενός άλλου τηλεφώνου του 41χρονου προφυλακισμένου επιχειρηματία για το οποίο σημειώνεται: «την εν λόγω σύνδεση ο κατηγορούμενος κ. Λαυρεντιάδης την χρησιμοποίησε αποκλειστικά και μόνο για την επικοινωνία του με αλλοδαπούς υπηκόους Σιγκαπούρης και Ελβετίας, με τους οποίους αναφερόταν στην ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών (Ανγκουίλα, Χονγκ Κονγκ) στην αγορά ακινήτων, στην μεταφορά εμβασμάτων στο Μπαλί και σε διάφορες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς στον Παναμά».

Σημειώνεται τέλος, ότι η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής στρέφεται στην διερεύνηση δύο βομβιστικών επιθέσεων σε κατοικίες όπου διέμεναν μία δικαστική λειτουργός και ένας ελεγκτής της τράπεζας της Ελλάδος που είχαν ασχοληθεί και με την υπόθεση της Proton Bank. 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ροΐδη Εμμονές και Εμμονές Λ α σ κ α ρ ά τ ο υ
Ο Χ. Ορθόδοξος Κυριακίδης στο δρόμο που χάραξε ο Χριστοφοράκος

Ο αρχιεπίσκοπος τον τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.
Από αριστερά με το κόκκινο σημάδι, ο Κυριακίδης δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, και ο Λαυρεντιάδης πίσω από τον αρχιεπίσκοπο (είδατε χαμόγελο η κα Κατσέλη;). ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ευλόγησαν νομιμοποιώντας τη μετάλλαξη της αμαρτωλής ΜΚΟ Αλληλεγγύης σε… ΜΚΟ “Αποστολή” – Μπράβο. Εύγε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: