Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Άξιος ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ! Είναι Επίσκοπος και όχι κοινός ρασοφόρος, ή πουλημένος πολιτικάντης ή δοτός δημοσιογραφίσκος (επαγγέλματα που ανθούν στην Ελλάδα), και είπε σθεναρά ένα μεγάλο ΟΧΙ στην «τουριστική» ξευτίλα: «Έξω ο Διάβολος από τα Μετέωρα!»

«Έξω ο Διάβολος από τα Μετέωρα!»
Διαβάζω:
ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΓΥΡΙΣΜΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
Οι μοναχοί μπλόκαραν τον «μπάτμαν»

 
Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ και οι ηγούμενοι δύο μονών μπλόκαραν το γύρισμα του διεθνούς φήμης αθλητή του wingsuit-flying, Γιοακίμ Σόμερ, ο οποίος σαν άλλος... batman θα πετούσε πάνω από τους βράχους των Μετεώρων…

Το εγχείρημα θα γινόταν για λογαριασμό της Red Bull και το 5λεπτο βίντεο θα προβαλλόταν σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας εντελώς δωρεάν τα Μετέωρα και την περιοχή.

Οι σχετικές άδειες δόθηκαν από το ΚΑΣ και τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, όμως ο κ. Σεραφείμ έστειλε επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του ΚΑΣ, ενώ ο ηγούμενος της μονής Βαρλαάμ αρχιμανδρίτης Ισίδωρος προσέφυγε στη 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με μια οργισμένη επιστολή, σημειώνοντας ότι δεν συναινεί στο γύρισμα.
Επιπλέον η ηγουμένη της μονής Αγίου Στεφάνου, Χριστονύμφη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και απέσπασε προσωρινή διαταγή για τη ματαίωση του γυρίσματος που ήταν προγραμματισμένο γι' αυτές τις μέρες.
 

«Το δημοτικό συμβούλιο είπε ναι στο γύρισμα, αρκεί το project να είχε την έγκριση του ΚΑΣ», δήλωσε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Δημήτρης Σακελλαρίου και παραδέχτηκε ότι θα ήταν μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την περιοχή.
Σύμφωνα με την πρόταση της Red Bull Hellas που υιοθέτησε η μητρική πολυεθνική εταιρεία, ο 27χρονος Νορβηγός αθλητής θα φορούσε την ειδική στολή του και θα... πετούσε πάνω από τους βράχους των Μετεώρων.
Το υπουργείο Τουρισμού όχι μόνο ενθάρρυνε το εγχείρημα, αλλά το υποστήριξε σθεναρά, ενώ δεν υπήρξαν αντιρρήσεις ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού.


«Αποτελεί βεβήλωση του ιερού αυτού χώρου να διαφημίζεται με φόντο τις ιερές μονές ένα ποτό εμπορικής εταιρείας με σκοπό το κέρδος. 

Μας είπαν ότι θα διαφημιστούν τα Μετέωρα. Αλλά τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά από την Ιαπωνία και την Κίνα και σε όλες τις ηπείρους. 
Δεν χρειαζόμαστε αυτή τη διαφήμιση», έγραψε στην επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ο μητροπολίτης Σεραφείμ και τον κάλεσε να ανακαλέσει την άδεια του ΚΑΣ.
 

Πηγή:
ethnos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δυστυχώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεραφείμ περιτριγυρίζεται στην ιερά μητρόπολή του από τους γνωστούς γλύφτες - αυλοκόλακες ρασοφόρους συνεργάτες του και συνήθως κάνει ότι του λένε, οπότε μην παίρνεις όρκο, γνωρίζω περισσότερα επί του θέματος...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον σεβασμιότατο, αγαπητέ «ανώνυμε».
Δεν γνωρίζω κανέναν από αυτούς.
Έτσι, η κριτική μου για τους δεσποτάδες γενικά, είτε αυτή είναι θετική (σπάνια) είτε είναι αρνητική (συνηθισμένα), στηρίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα (έργα ή λόγια τους) που δημοσιοποιούνται σχετικά με αυτούς.

Ελπίζω δε να συμφωνείτε κι εσείς, ότι για τον συγκεκριμένο μητροπολίτη, για το συγκεκριμένο περιστατικό, ότι του άξιζε ο έπαινος του σχόλιου μου της πιο πάνω ανάρτησης. Συμφωνείτε;

Τώρα εσείς βέβαια, αν έχετε κάτι σοβαρό να πείτε εναντίον του, οφείλετε να το καταγγείλετε επώνυμα.
Περιμένουμε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είχαμε δυο επισκέπτες εδώ στο μπλογκ, μέσα στη νύχτα. Ανώνυμοι και οι δυο, σχολιαστές σε δυο διαφορετικά θέματα. Πρέπει να είναι και διαφορετικοί, διότι ο ένας τονίζει τις λέξεις, ο άλλος όχι. Τώρα τους είδα (με τον πρωινό καφέ), και τους έδωσα τις σχετικές απαντήσεις. Απολαύστε, τον σχετικό μας διάλογο…

http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7.html