Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Γιατί δεν μένουν σε κελί μοναστηριού οι (ιερομόναχοι) αρχιμανδρίτες, αλλά σε πολυτελή διαμερίσματα; Γιατί έχουν στο σπίτι τους τα χρήματα της ενορίας; Πώς τα ήξεραν όλα, οι «θρησκευόμενοι» ληστές;

newsit.gr: Οι ληστές έκαναν το σταυρό τους...αφού έκλεψαν 9.000 ευρώ από Αρχιμανδρίτη!

Πρόκειται για τον 78χρονο Αρχιμανδρίτη, κ. Κασσιανό Ραβασόπουλο, ο οποίος (αν και συνταξιούχος) ιερουργεί στον Άγιο Νικολάο Πετραλώνων.
Μένει δε, σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα. 
Έχει όμως μαζί του και χρήματα της ενορίας…
 

Διαβάζω στο newsit.gr:
«Φαίνεται πως κάποιοι, ήταν καλά ενημερωμένοι… 

Ήξεραν, ότι έχει στο σπίτι του… χρήματα από τον ενορία!».
 

Αυτοί οι κάποιοι λοιπόν, τον λήστεψαν! 
Προχθές το πρωί, στις 9.30, του χτύπησε το θυροτηλέφωνο στην πολυκατοικία  μια γυναίκα και του είπε ότι είναι από τα ΕΛΤΑ, ζητώντας του να κατέβει να πάρει την αλληλογραφία του και να υπογράψει.
Ο Αρχιμανδρίτης, ζήτησε από την κοπέλα να του ανεβάσει την αλληλογραφία στο διαμέρισμα, αλλά μόλις άνοιξε την εξώπορτα μπούκαραν μέσα 3 κουκουλοφόροι…

Όταν έφυγαν, είχαν μαζί τους 9.000 ευρώ, «τα οποία ήταν χρήματα προσωπικά του ιερέα αλλά και χρήματα της ενορίας», λέει το ρεπορτάζ.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι -όπως κατέθεσε ο Αρχιμανδρίτης-  οι κουκουλοφόροι, φεύγοντας, κοντοστάθηκαν στα εικονίσματα και με ευλάβεια έκαναν το σταυρό τους λέγοντας του ότι είναι Ρουμάνοι και Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
 

Αυτό το τελευταίο, σαν ύποπτο μου φαίνεται! 
Ποιος κακοποιός, πιάνει θρησκευτική κουβέντα με το θύμα του και του δίνει και την ταυτότητα του; 
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, πανοσιολογιότατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: