Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Με αφορμή τώρα την παραίτηση του πάπα στην παπική Εκκλησία, άνοιξε λένε το θέμα παραιτήσεων για παρόμοια αίτια (λόγοι υγείας – ηλικία, κ.λπ.) και στη δική μας Εκκλησία, την Δεσποτική.

«Παντρεμένους» (με την έννοια του μυστηρίου του γάμου) Δεσποτάδες, δεν έχουμε… 
Οι μητροπολίτες μας, εκλέγονται από τις τάξεις των ιερομονάχων – αρχιμανδριτών … 

Δεν είναι όμως καλόγεροι, αλλά κοσμικοί άνθρωποι που θέλουν εξουσία και χρήμα για πάντα, και κυρίως… για τα γεράματα τους!
Χαρακτηριστική η περίπτωση φιλαργυρίας του πρώην μητροπολίτη αττικής Παντελεήμονα,
φιλαργυρία, που τον έστειλε στον Κορυδαλλό, έκπτωτο!

Με αφορμή τώρα την παραίτηση του πάπα στην παπική Εκκλησία, άνοιξε λένε το θέμα παραιτήσεων για παρόμοια αίτια (λόγοι υγείας – ηλικία, κ.λπ.) και στη δική μας Εκκλησία, την Δεσποτική.


Και ο μεν πάπας, αν και δηλώνει ότι δεν θα αναμιχτεί στην εκλογή νέου πάπα, τον έχει ήδη επιλέξει, λένε! 

Και αν αποσύρεται, δεν εξαφανίζεται! 
Και δεν πάει καλόγερος σε κάποια σκήτη, αλλά σε σούπερ κτήριο, σε χώρο που έχει από καιρό διαμορφώσει κατάλληλα, για την αφεντιά του μόνο, στην "καρδιά" του Βατικανού!!!..
Με τους δικούς μας, λέει, δεν είναι το ίδιο… Και γι αυτό δεν παραιτούνται! Για να μη τα χάσουν όλα.
Μένουν λοιπόν στο θρόνο (σε όποια κατάσταση υγείας κι αν έχουν) διότι τότε μόνο θα έχουν αδιάκοπη εξουσία - επιρροή στους άλλους, αλλά και όλες τις ανέσεις για την πάρτη τους…
 

Κάτι τέτοια διαβάζω σήμερα στη σελίδα του κ. Τζούμα!
 

 
Διαβάζω και (σε παρένθεση) σχολιάζω:

…όταν παραιτηθούν, χάνουν κάθε προνόμιο με αποτέλεσμα να μην τους υπολογίζουν πια, ούτε τους δίνουν σημασία! (για τους δικούς μας δεσποτάδες, λέει)
Και αυτή η αλήθεια είναι που διέπει δυστυχώς τους δικούς μας Ιεράρχες, γιαυτό και δεν παραιτούνται όταν νοιώσουν τα γεράματα να τους ξεπερνούν. (...και υποτίθεται ότι από τότε που ήταν αρχιμανδρίτες, ανήκουν σε κάποια μονή! Χα!)
 

…δεν είναι πάντα εύκολη μία παραίτηση από μία θέση, πολύ περισσότερο όταν ο παραιτούμενος είναι Αρχιερεύς, ο οποίος είναι Μοναχός (??? !!!) και επομένως ζεί μόνος (πού ζει; Στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο;), χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια και οικογενειακή θαλπωρή! (αν και κάποιοι δεσποτάδες έχουν μαζί τους μέλη της οικογενείας τους… Πρόσφατα μάλιστα, στο πανηγύρι της Υπαπαντής που έκανε ο μητροπολίτης Ιερεμίας Φούντας, κάλεσε έναν δεσπότη φίλο του, ο οποίος πήγε εκεί σαν τουρίστας, μαζί με την… μαμά του! Την οποίαν μαμά, την αγία Δεσποτομάνα λέει, ο κ. Φούντας την τίμησε δεόντως!)

Πού θα πάει ο παραιτούμενος;; (Να πάει, στο μοναστήρι όπου θεωρητικά ανήκει.)
Ποιός θα τον γηροκομήσει (τους καλόγερους, ποιος τους γηροκομεί;), ποιός θα τον φροντίσει (ποιο τεκνό, δηλαδή;), ποιός θα τον περιθάλψει τις δύσκολες ώρες του (χα! Έξω από το δεσποτιλίκι, πάνε περίπατο οι ανιψιοί και οι ανιψιές! Χα!) ποιός θα τον μεταφέρει στις διάφορες ασχολίες του;; (πού θέλει να πάει; Στην Αφρική, για να επιθεωρήσει τα αραπάκια της εξωτερικής ιεραποστολής; Χα!)
 

Οσάκις κάποιοι Ιεράρχες παραιτήθηκαν, από τις θέσεις τους, για να ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής τους, τα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια δεν ήταν, προφανώς, ιδιαιτέρως παρήγορα, για να τους μιμηθούν και οι υπόλοιποι! 
(Εδώ, να θυμίσουμε την περίπτωση του υπέργηρου κ. Καντιώτη, που παραιτήθηκε υπέρ του «λαπά» πνευματικού του τέκνου, και όταν μετά ήταν να επισκεφτεί την μητρόπολη ο Βαρθολομαίος, ο παναγ(ρ)ιότατος  απαίτησε να μην είναι στη Φλώρινα ο π. Αυγουστίνος… Και τον ξεκούμπισαν άρον-αρον από εκεί – 100 χρονών άνθρωπο - από μια μονή που τον φιλοξενούσε, και τον ξεπέταξαν σε μια παιδική κατασκήνωση, στην άλλη άκρη του κόσμου, στον... Κούτρουλα στην Εύβοια!)
 

Συνεχίζει ο κ. Τζούμας:
Ο πρώην Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, παραιτήθηκε για λόγους υγείας (χα! Τοτε που «πούστη» τον ανέβαζαν και «πούστη» τον κατέβαζαν) για να τον διαδεχθεί ο νυν Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Ο Γέρων πρώην Πειραιώς Καλλίνικος στηρίζεται σήμερα στα πολυάριθμα πνευματικά του παιδιά (είχε λένε τότε, και δωμάτιο με τζακούζι, σαν δεσπότης, σε μια... κατασκήνωση θηλέων), αλλά στηρίζεται και στον διάδοχό του Σεραφείμ, ο οποίος τον συνδράμει («όχι ρε πούστη», που λέει ο λόγος!), τον συνδράμει στο μοναχικό βίο που διάγει εις τας δυσμάς του. (δεν έφτανε που του παραχώρησε από την αρχή, το αυτοκίνητο της μητροπόλεως, ο Σεραφείμ;)

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΤΑΚΕΣ για τον ΠΑΠΑ: Γιαυτό παραιτήθηκε ο Πάπας

--”Eίναι πολύ κουραστική η δουλειά του Ποντίφικα.
Μου έχει βγάλει την Πίστη” δήλωσε ο.... Βενεδικτος.

--Η θέση φαίνεται σπουδαία αλλά έκρυβε Ποντι-φι-κοπαγίδες.

--Την έκανε αλά Papa-ndreou.

--Papa-λα, μας τελειωσε.

--Ψάχνουν να βρουν Βατικανότερο

--Ο Πάπας έχει παραιτηθεί! Σίγουρα αυτός μπορεί να απολυθεί μόνο από το Θεό!!

--Εμείς γιατί ασχολούμαστε με τον Ποντίφικα; Έχουμε Ιερώνυμο που τρέχει Κατάρ για επενδύσεις αχάριστοι!

--Πάπας-game over

--Bye-Bye Βενέδικτε

http://www.i-diadromi.gr/2013/02/blog-post_8903.html