Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος: Είναι τρομοκράτης, το... «μωρό με το καλάσνικοφ»;

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος: Είναι τρομοκράτης, το... «μωρό με το καλάσνικοφ»;

Διαβάζω:
Το πόσο καλό παιδί ήταν ο γιος του,  εξηγεί ο Γιάννης Μπουρζούκος, συνταξιούχος αγιογράφος και περιγράφει στο Έθνος,  την ιδεολογική τοποθέτηση ολόκληρης της οικογένειας.
 

Ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, ο οποίος συνελήφθη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1989 στο Χολαργό Αττικής και ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=255233
 

Διαβάζω:
Βασανιστήρια στα πρότυπα των φυλακών του Γκουαντάναμο, καταγγέλλει η μητέρα του συλληφθέντα για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Ανδρέα - Δημήτρη Μπουρζούκου.
Γιατρός στο επάγγελμα και μητέρα τριών παιδιών, η κ. Παντελία Βεργοπούλου - Μπουρζούκου, σε δήλωσή της, η οποία μεταδόθηκε σε κεντρικά δελτία ειδήσεων το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρει:
 

"Ο γιος μου και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν αντιμετωπίσθηκαν όπως αντιμετωπίζονται άλλοι για παραβάσεις ποινικού κώδικα, αλλά με ιδιαίτερο μίσος επειδή είναι αναρχικός. Οι βασανιστές κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες μένουν στο απυρόβλητο".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/oikogeneia_mpoyrzoukoy_vasanisthria_tupoy_gkoyantanamo_perase_o_gios_mas_fovomaste_gia_th_zwh_toy.2115873.html

6 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού των συλληφθέντων

Στο θέμα παρέμβαση έκανε και η Διεθνής Αμνηστία η οποία ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν άμεσα τις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τις «επανειλημμένες καταγγελίες βασανισμών και κακομεταχείρισης από την ελληνική αστυνομία».

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι οι συλληφθέντες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς, αλλά και τους ισχυρισμούς των μελών της οικογένειας και των δικηγόρων των συλληφθέντων που υποστηρίζουν ότι οι νεαροί ξυλοκοπήθηκαν άγρια ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Σχολιάζοντας την επεξεργασία των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι σε μία περίπτωση το πρόσωπο του ενός φαινόταν αφύσικα επίπεδο για να κρυφτούν οι μώλωπες, ενώ σε άλλη φωτογραφία είχε ανοίξει τόσο πολύ η φωτεινότητα που τα μαλλιά του νεαρού είχαν γίνει από καστανά, ξανθά.

«Παρόλα αυτά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι η παρέμβαση ήταν απαραίτητη για να μπορούν να αναγνωριστούν οι ύποπτοι» αναφέρει η οργάνωση.

«Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να εξαφανίσουν τα προβλήματά τους με Photoshop. Αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να γίνει αποτελεσματική, πλήρης και αμερόληπτη έρευνα για τους ισχυρισμούς για τα βασανιστήρια της αστυνομίας. Από την έρευνα αυτή θα πρέπει να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=255238

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ρουπακιώτης: «Ανατρίχιασα όταν είδα τις φωτογραφίες»

Τον αποτροπιασμό του για τις φωτογραφίες των συλληφθέντων της Κοζάνης, οι οποίοι έφεραν εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε δηλώσεις του στον Αlpha 989.

«Από την άλλη πλευρά - και δεν πάω να ισορροπήσω τον λόγο μου- όταν γίνεται μια συμπλοκή με κάποιους που κρατούν καλάσνικοφ, δεν μπορεί ο ένας να κρατάει λουλούδια... Είναι από τη φύση τους βίαιες αυτές οι συμπεριφορές» παρατήρησε ο κ. Ρουπακιώτης, για να προσθέσει όμως: «ανατρίχιασα, όταν έβλεπα φωτογραφίες με πρησμένα μάτια και χείλη».

http://www.zougla.gr/politiki/article/die8nis-amnistia-na-odigi8oun-sti-dikeosini-i-ipeti-ton-vasanismon

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Το γύρο του κόσμου κάνει το photoshop της ΕΛ.ΑΣ.

Το γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση ξυλοδαρμών των υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οι υπόνοιες για απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους της Αστυνομίας. Τι λένε τα μεγαλύτερα ξένα ΜΜΕ.

Την είδηση για την εισαγγελική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε βασανισμός κρατουμένου μεταφέρει το Reuters προσθέτοντας ότι η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα αλλοιωμένες φωτογραφίες για να μην φαίνονται οι μώλωπες.

Το ρεπορτάζ μιλά για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και η καταγγελία μίας μητέρας ότι η ελληνική αστυνομία χρησιμοποιεί βασανιστήρια όπως γίνεται στο Γκουαντάναμο. "Του φέρθηκαν με μίσος γιατί είναι αναρχικός" ανέφερε.

Για "χοντροκομμένη προσπάθεια" να καλυφθούν τα τραύματα των κρατουμένων μιλά ο Guardian ενημερώνοντας για την εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί ώστε να διαπιστωθεί αν έγιναν σεβαστά τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Στο ίδιο ύφος και με αυτή τη σειρά αναφέρονται τα περιστατικά και στα άλλα έγκυρα ξένα ΜΜΕ.

http://www.inews.gr/9/to-gyro-tou-kosmou-kanei-to-photoshop-tis-elas.htm

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Μη με δέρνετε! Δεν είμαι ληστής, είμαι θύμα τους...

Ανεξίτηλη θα μείνει στη μνήμη του γιατρού Κ.Κ. από την Κοζάνη, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος από τους τρομοκράτες κατά τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό, η απίστευτη περιπέτεια που έζησε την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία ο γιατρός ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς που δεν ήξεραν ότι ήταν ο όμηρος και προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.

Ο όμηρος είχε αρχικά την ίδια αντιμετώπιση με τους δράστες ώσπου να ξεκαθαριστεί ότι δεν ήταν ληστής και κρατήθηκε με χειροπέδες.

http://www.cretalive.gr/greece/view/mh-me-dernete-den-eimai-lhsths-eimai-thuma-tous/63154

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ράδιο Αρβύλα: Τι είπαν για τους νεαρούς συλληφθέντες της Κοζάνης;

Τους τέσσερις νεαρούς συλληφθέντες της Κοζάνης σχολίασαν μέσα από την αποψινή τους εκπομπή οι Ράδιο Αρβύλα.

«Νιώσαμε παράξενα και άσχημα, όταν είδαμε πόσο νέα είναι τα παιδιά που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Κάνοντας αυτές τις επιλογές, μάλλον έχουν καταστρέψει τη ζωή τους, μια για πάντα. Νομίζω ότι αυτή η θλίψη, λίγο πολύ όλους μας έχει αγγίξει. Δεν τα λέμε αυτά για να δικαιολογήσουμε τις εν λόγω πράξεις.
Εννοείται πως τις καταδικάζουμε. Καιρός είναι να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, και να δούμε αυτούς τους νέους όχι ως παράσιτα, αλλά ως προϊόντα αυτής της κοινωνίας, μπας και κάποια στιγμή τη θεραπεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης.

Πηγή: gossip-tv.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Όταν η Μ. Γιαννάκου βράβευε τον Γ. Μιχαηλίδη

Αριστούχος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης που συνελήφθη στο Βελβεντό έγινε γνωστός ως ο τοξοβόλος του Συντάγματος. Το Φεβρουάριο του 2011 είχε φωτογραφηθεί με το τόξο του να δείχνει προς τη Βουλή και η φωτογραφία που κυκλοφόρησε, έκανε το γύρο του κόσμου.

Την περίοδο εκείνη ο Γ. Μιχαηλίδης είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφού είχε υποστηρίξει ότι το τόξο του είναι ψεύτικο και ότι δεν θα έβλαπτε κανέναν. Απλά, λόγω των πολιτικών του απόψεων, όπως λένε όσοι τον ξέρουν, αγωνιζόταν κατά του Συστήματος.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ήταν αριστούχος μαθητής, και μάλιστα, λόγω των επιδόσεών του στα μαθήματα, είχε βραβευθεί από την τότε υπουργό Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου, που διετέλεσε υπουργός την περίοδο 2004-2007.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σπούδασε περιβαλλοντολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης...

http://www.newsbeast.gr/society/arthro/484868/otan-i-m-giannakou-vraveue-ton-g-mihailidi-/