Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία: Ο εκβιασμός, για αγιοποίηση του κάθε κωλόγερου (σήμα κατατεθέν το κωλοδάχτυλο ευλογίας), καλά κρατεί! Το ίδιο και η μαύρη μαγεία του καταναγκασμού ψυχών, με φόβητρο την εξομολόγηση και τη θεία κοινωνία!!!..


Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: Ε - Ε - Έρχεται!

Ο πατήρ Παστίτσιος,  μας τέλειωσε! Ετοιμάζουν νεο πιάτο τώρα (παπαδαριό και ΣΙΑ) για να μας σερβίρουν. Νέο άγιο στα σκαριά: Τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη.
 

Αυτός λοιπόν, έβαζε λέει κανόνες σε διάφορα θρησκευτικά πρόσωπα, κανόνες ακοινωνησίας, με εξαιρετικά αυστηρό τρόπο. Κανόνες - επιτίμια, που κανένας άλλος πνευματικός δεν μπορούσε να λύσει (η πνευματική τρομοκρατία, ανώτερη πάσης άλλης), ούτε καν Επίσκοπος!
 

Αν κάποιος τολμούσε να βοηθήσει τις ψυχές που εξουσίαζε ο παπάς αυτός (ο Ιάκωβος Τσαλίκης) τότε -λέει η παπαδική τρομοκρατία- συνέβαιναν τέρατα και σημεία στον άνθρωπο αυτό, όταν πήγαινε να κοινωνήσει: άλλοτε λέει η λαβίδα του φαινόταν κρύα, άλλοτε ζεστή, και άλλοτε χωρίς γεύση η αγία κοινωνία! 
Φοβερά πράγματα δηλαδή, αν σκεφτεί κανένας ότι ήταν κρύα μέσα στο χιονιά του χειμώνα, ή ζεστή στον καύσωνα τον Αύγουστο, ή άγευστη από κακή ποιότητα οίνου, κλπ!
 

Αν σε τρομοκρατούν οι παπάδες, τα μαύρα αυτά κοράκια, τότε όλα σε υποψιάζουν αρνητικά, όλα σου φαίνονται απειλητικά, ακόμα και τη σκιά σου φοβάσαι, ταλαίπωρε!
Όταν μάλιστα σου λένε ότι ο πνευματικός που σου έβαλε τον κανόνα (ο μάγος της φυλής κ. Ιάκωβος Τσαλίκης) έβλεπε στο πρόσωπο σου διάφορα ζώα, όπως το να έχεις πρόσωπο με μορφή σκύλου, ή πιθήκου, κ.λπ., τότε… «χέσε μέσα Πολυχρόνη»!..
 

Αυτόν τον μέγα μάγο, παιδιά, εγώ τον αγνοούσα. Έμαθα γι αυτόν πριν από δυο χρόνια περίπου, από τον ΤΑΚΗ, έναν αναγνώστη τότε και σχολιαστή του ιστολογίου μου -του «χαίρετε». Τι έμαθα;
Ότι όταν ο ΤΑΚΗΣ, διαπλεκόμενος οικονομικά με την εκκλησία του Χριστοδούλου είχε κάποιο πρόβλημα, τότε το πρωί που ξυπνούσε, του τηλεφωνούσε ο Τσαλίκης που τον γνώριζε, για να τον παρηγορήσει και να του στείλει και χρήματα!!!..
 

Ο ΤΑΚΗΣ λοιπόν, ήθελε να τον διαφημίσω στο μπλογκ μου τον γέροντα του, και εκφραζόταν αισχρά που η Εκκλησία δεν τον προβάλει σαν άγιο! 
Έλεγε ο ΤΑΚΗΣ:  
«Οι παλιο-πουτάνες οι εκκλησιαστικοί, δεν με ακούνε! Με γράφουν στα αρχίδια τους όταν τους ζητώ να προβληθεί ο γέροντας μου!».
 

Να λοιπόν Τάκη, που τώρα επιτέλους  δικαιώνεσαι: Η μητρόπολη Βέροιας, σου κάνει το χατίρι και τον προβάλει! 
Ευχαριστημένος;

3 σχόλια:

stavroula είπε...

Agriepsame k pali. Einai k vradu vlepeis.:D
Kalhnuxta apo mas.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χα, χα! Θα σας φάει ο μπαμπούλας! Χα, χα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καληνύχτα σε εσάς, φίλοι μου! Καλημέρα σε εμάς… Ετοιμάζομαι (6 και 10 πμ) για τον πρωινό καφέ!