Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013, 8:35
Από: dailynews24
info@dailynews.gr
Προς: blog "xairete"

michalopoulos_p@yahoo.gr

«No maps. Drilling is good! 
(Όχι χάρτες. Οι γεωτρήσεις είναι καλές)». 
Με αυτή τη φράση περιέγραψαν το πώς πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα στο μέτωπο των υδρογονανθράκων και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αμερικανοί αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον κ. Αλ. Τσίπρα. Οι Αμερικανοί τόνισαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του βοηθού υπουργού Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Ερικ Ρούμπιν (που αναμένεται στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες), ότι θα επισημάνουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι μια στρατηγική βαρύγδουπων ανακοινώσεων για ανακηρύξεις και οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών, καθώς και παρουσιάσεις χαρτών, δεν θα βοηθήσουν τη χώρα μας να εκμεταλλευθεί τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους.

συνέχεια, ΕΔΩ)
Σιγοκαίει το φιτίλι στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας και οι φόβοι για κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών αυξάνονται αλλά και υποδαυλίζονται από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους που επιχειρούν να βάλουν... φωτιά στο Αιγαίο.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ελλάδας παρακολουθούν όλες τις κινήσεις της Τουρκίας, καθώς φοβούνται ενδεχόµενο ανάφλεξης εν όψει των κινήσεων για τα θαλάσσια δικαιώματα αλλά και τους σχεδιασμούς ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο. Με ψυχραιμία αλλά και µε ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Ελλάδα την κλιμάκωση της έντασης και ειδική ομάδα αναλύει τις πολιτικές δηλώσεις αλλά και τις κινήσεις της Τουρκίας.
συνέχεια, ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: