Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κι’ όμως! Δεν είναι πλάνα από φολκλόρ σκηνές, της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό», αλλά σκηνές ένωσης ανάμεσα σε δυο χωριών -χωριάτες… μητροπολίτες!!!..

Κι’ όμως! Δεν είναι πλάνα από φολκλόρ σκηνές, της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό», αλλά σκηνές ένωσης ανάμεσα σε δυο χωριών -χωριάτες… μητροπολίτες!!!..

Ήταν εκεί, τρεις Μητροπολίτες… Με άλογα να προπορεύονται…
Μιλάμε για την πομπή λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Βλασίου
Όλα αυτά, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης των Αχαρνών
Σύμφωνα με το σενάριο, λοιπόν…
Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε εκεί πανηγυρική λειτουργία…

Για τα πανηγυρικά πλάνα, ήταν εκεί ο Μητροπολίτης Βεροίας, ήταν και ο μητροπολίτης Ξάνθης, από τα βόρεια της επαρχίας του Βαρθολομαίου, αυτοί.. 
Και  ήταν βέβαια (τρίτος και… καλύτερος), ο τοπικός μητροπολίτης (του νότου αυτός) ο Iλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.
 

Όπως λοιπόν ανέφερε ο Αθηναγόρας, στη μάζωξη αυτή επικράτησε το στοιχείο της ενότητας. «Βορράς και Νότος» (πανηγύρισαν οι τρεις, δεν έκαναν πόλεμο μεταξύ τους), εννοώντας τους δύο βορείους μητροπολίτες, που κατέβηκαν και ενώθηκαν με αυτόν, εδώ… σα, κάτου!..
 

Και ενώθηκαν λέει, με έντονο το φολκλορικό στοιχείο (σαν σκηνές από το «Κυριακή στο Χωριό»), και με ανάλογους συμβολισμούς… καβαλαρίας!..
Μπροστά από την εικόνα να πούμε,  πήγαιναν τέσσερα άλογα, που  θύμισαν λέει τους Ιππείς των Αχαρνέων, κάτι που αποτελεί το έμβλημα της πόλης.

Στις εκδηλώσεις αυτές (που ήταν λέει θρησκευτικές, και όχι φολκλόρ – τηλεοπτικές),  συμμετείχαν και άλλοι από το χώρο του θεάματος, πολιτικοί αυτοί, και όχι μητρο-μητροπολίτες, όπως οι βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Παύλος Χαϊκάλης, και πολλοί άλλοι!..
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ο Παύλος Χαϊκάλης είχε υποδυθεί τον παπά στην κωμική σειρά...
«Τι ψυχή θα παραδόσεις μωρή».

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χα, χα! Μας διαβάζει φαίνεται, και, ο κ. Κώστας Ζαφειρίου (εκκλησιαστικογράφος της Εσπρέσο), και έγραψε πριν από λίγο στην Ιστοσελίδα του, το «Ιερό βήμα»:
«Ενώθηκαν βόρειοι και νότιοι μητροπολίτες»!..