Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Εκκλησάκι κοντά στη Μονή Οδηγήτριας ... μυρίζει (κυριολεκτικά) μπαρούτι

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013


Μούφα, η… «ανατίναξη», για το εγκαταλειμμένο εκκλησάκι – παράγκα!

 
Cretalive.gr:
"Εκκλησάκι κοντά στη Μονή Οδηγήτριας ... μυρίζει (κυριολεκτικά) μπαρούτι
Επί τόπου η αστυνομία για να διαπιστώσει καταγγελία περί έκρηξης σε εκκλησία"


Μία περίεργη καταγγελία για έκρηξη μεγάλης ισχύος που σχεδόν ... γκρέμισε εκκλησάκι κοντά στη Μονή Οδηγήτριας, ερευνά η αστυνομία. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, πληροφορίες, άγνωστοι φέρεται να προκάλεσαν σημαντικές φθορές στο εκκλησάκι, που βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Μονής.

 
Το τοπίο γύρω από την υπόθεση παραμένει ομιχλώδες, καθώς η Μητρόπολη δε γνωρίζει ακόμη τί ακριβώς συνέβη, ωστόσο η θλιβερή εικόνα παραπέμπει σε δολιοφθορά: Ο ναός έχει βληθεί, στέκει ακόμη μόνο η στέγη, ενώ σοβάδες έχουν πέσει πάνω στις εικόνες.

Ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Βουλγαράκης έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για προσβολή της πίστης, όπως εκφράστηκε μέσω των φθορών στο ναό.

Σε ότι αφορά αυτόν καθευατό το ναό, χτίστηκε πριν μερικά χρόνια από πρώην έγγαμο κληρικό και νυν ασκητή, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην έκταση που του παραχώρησε ιδιώτης με σκοπό να χτίσει ένα εκκλησάκι. Στην πορεία κάτι "χάλασε" με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της έκτασης, δυσαρεστημένος (από τί;) ζήτησε από τον ασκητή να φύγει. Έτσι κι έγινε, ο ασκητής εγκατέλειψε το σημείο και μεταφέρθηκε, ξανά εντός των γεωγραφικών ορίων της Μονής, αλλά σε άλλο σημείο.

Οι εικασίες για το ποιος μπορεί να είναι ο δράστης (ή οι δράστες) δίνουν και παίρνουν, ωστόσο η Μονή ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να διαπιστώσει τί ακριβώς έχει συμβεί αλλά και να εντοπίσει τους δράστες.
http://www.cretalive.gr/crete/view/ekklhsaki-konta-sth-monh-odhghtrias-...-murizei-kuriolektika-mparouti/64956


Ανατίναξαν εκκλησάκι στην Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: