Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Άδειος, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη της Λιβύης… Ο μοναδικός ορθόδοξος ναός στη χώρα! Και ο κ. Θεοφύλακτος, ο 68χρονος Έλληνας Μητροπολίτης, φοβάται, δραπετεύει, και… κρύβεται!

Ο κ. Θεοφύλακτος, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη γενέτειρά του την Κατερίνη. (Αφού προηγουμένως τον απείλησαν στη Λιβύη που ήταν, ότι… θα του πάρουν το κεφάλι αν μείνει εκεί!)
 

Ο κ. Θεοφύλακτος, λοιπόν, μιλάει από την Κατερίνη. Τηλεφωνήθηκε, όπως διαβάζω σήμερα, με γνωστό εκκλησιαστικογράφο αθηναϊκής εφημερίδας, και του δηλώνει αποκλειστικά...
 

Θεοφύλακτος:
«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην Τρίπολη για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Με πόνο ψυχής σκέφτομαι να κλείσω τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου και να τον ανοίξω το Πάσχα» (Δεν ξέρουμε τι ιστορία έχει ο ναός, αλλά φαίνεται ότι τώρα είναι μόνο για τα πανηγύρια!)
 

Θεοφύλακτος:
«Το τελευταίο διάστημα δεν έρχεται ούτε ένας χριστιανός στο ναό, γιατί φοβούνται. Και ξέρετε γιατί;  Προ μηνός, ομάδα περίπου δέκα  σαλαφιστών μουσουλμάνων, είναι  οι υπερσυντηρητικοί σουνίτες, εισέβαλαν την ώρα της Θείας Λειτουργίας στο ναό του Αγίου Γεωργίου και ούρλιαζαν πως πρέπει τώρα αμέσως να  αδειάσει η εκκλησία γιατί θα μας κάψουν ζωντανούς. Όταν τους παρακάλεσα να φύγουν από τον ιερό χώρο, εξαγριωμένοι μου απάντησαν πως θα με σκοτώσουν, πως θα με αποκεφαλίσουν…» (Δεν πατάει ψύχη στο ναό, τον μοναδικό ναό, της ανύπαρκτης ορθόδοξης Εκκλησίας εκεί, που όμως έχει… μητροπολίτη!)
 

Θεοφύλακτος:
«Δεν τους φοβάμαι (είναι και... "Θεοφύλακτος", άλλωστε), αλλά από τότε δεν έρχεται ούτε ένας πιστός στην εκκλησία μας. Τις καλές εποχές, το εκκλησίασμα έφθανε και τους 150 πιστούς, ενώ σήμερα ούτε ένας…». (Ένας μητροπολίτης, για… 150 πιστούς;)


Θεοφύλακτος:
«Όλοι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί και φυσικά και η ελληνική παροικία (υπάρχει ελληνική παροικία εκεί, ή κάποιος περαστικός Έλληνας εργαζόμενος σε κάποια εταιρία;) αντιμετωπίζουμε προβλήματα, γιατί δεν υπάρχει πλέον ασφάλεια.
Εγώ, αναγκάζομαι να κυκλοφορώ πλέον με πολιτική περιβολή, για να μη με αναγνωρίζουν οι συμμορίες των μουσουλμάνων.»  (βάζει και μπούργκα;)
 

Θεοφύλακτος:
«Γράψτε τα αυτά, για να μάθει ο κόσμος ότι εκεί χανόμαστε… Χρειαζόμαστε κάθε μορφής στήριξη.»
 

Οικονομική στήριξη κυρίως… 
Γι αυτό και μέσα από την ιστοσελίδα του εκκλησιαστικογράφου, μας δίνει και τον αριθμό του λογαριασμού του στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, ώστε να τον συνδράμουμε… 

Έτσι, όταν επιστρέψει εκεί, να έχει γεμάτες τις βαλίτσες του με αποκριάτικες στολές που τώρα πωλούνται σε μεγάλη ποικιλία, εδώ στην πατρίδα που βρίσκεται… 

Να έχει ακόμα την οικονομική άνεση να αγοράσει και όλα τα σύνεργα μιας καλής μεταμφίεσης… 

Πλήρες σετ από κουστούμια και είδη μακιγιαζ...
Ούτως ώστε, να κυκλοφορεί εκεί, χωρίς να τον αναγνωρίζουν… 
Κάτι σαν τον μυστικό πράκτορα, τον κωμικό επιθεωρητή Κλουζώ – Peter Sellers – στο κινηματογραφικό έργο «Ροζ Πάνθηρ»!)
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Η «φήμη» του εκάστοτε Πατριάρχη Αλεξανδρείας, έχει ως εξής:  «Πάπας και πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης».

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ", ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ:

1. Mohammed Eladli
(Tripoli, Libya)
ti? ti einai ayta pou letei?

2. Komanto Nikos
(Κορυφαίος σχολιαστής - ΙΕΚ)
tin alitheia re kolomousoulmane gamo to spitaki sou apeileite xristianous malakismene emeis tha sas paroume ta kefalia oxi eseis poustara tou moamef

3. Thomas Thomas
Αγαπητέ κ. Mohammed Eladli,
Ο μητροπολίτης Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, κάνει διακοπές στην πατρίδα του την Κατερίνη, και συνάμα θέλει να μας συγκινήσει ώστε να αρχίσουμε να βάζουμε χρήματα στο λογαριασμό του στην Αγροτική τράπεζα.
Η αλήθεια είναι, ότι είναι μητροπολίτης εκεί χωρίς ποίμνιο σε μια κλειστή εκκλησιά.
Αν ήταν τα πράγματα τόσο τραγικά, με απειλές κλπ, τότε σίγουρα θα είχε επέμβει ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Έτσι δεν είναι;

http://www.agioritikovima.gr/patriarcheia/17234-tripole%CE%BFs-theof

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Κορυφαίος σχολιαστής» της ιστοσελίδας «αγιορείτικο βήμα» του δημοσιογράφου Γιώργου Θεοχάρη, έγραψε:
«Ρε, κωλο-μουσουλμάνε, γαμώ το σπιτάκι σου! Πουστάρα του Μωάμεθ!

http://xairete.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4607.html