Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η «κατήχηση» της Χρυσής Αυγής ξεκινάει από την ηλικία των 6 ετών!

 Ο κεντρικός τίτλος των Νέων, σήμερα:
 Πρόκληση της Χρυσής Αυγής: 
Το κατηχητικό του μίσους  

ΔΙΑΒΑΖΩ ακόμα:
Η «κατήχηση» της Χρυσής Αυγής ξεκινάει από την ηλικία των 6 ετών!

- Όλο και περισσότερο «εισβάλει» στα σχολεία η Χρυσή Αυγή
- "Βάφτισαν" «διάπλαση των παίδων» την... κατήχηση μικρών παιδιών
- Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο από την Αρτέμιδα - Συμμετείχαν 20 παιδιά 6-10 ετών!
- Εκπαιδευτικοί μέλη του κόμματος έδειξαν στα παιδιά βίντεο και τους έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη

Η «κατήχηση» της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από την Αρτέμιδα και την Τρίτη η οργάνωση «ανέβασε» φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάνοντας λόγο για «κύκλο πνευματικής αφύπνισης» και «μικρούς φίλους του κινήματος».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικής Αττικής στην Αρτέμιδα «άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων». Συμμετείχαν περισσότερα από 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους. 

Δυο παιδαγωγοί που προφανώς ασπάζονται τις ιδέες της Χρυσής Αυγής έδειξαν στα παιδιά βίντεο και μίλησαν στα παιδιά «για την γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική σκέψη, έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.
Η κατήχηση βασίζεται σε κείμενο του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967 και είχε αναρτηθεί πρόσφατα στη σελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής των βορείων προαστίων. 
Σύμφωνα με αυτό, «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη δια μέσου της φαντασίας».
Αυτή ήταν η αρχή. Γιατί θα έχει και συνέχεια όπως προαναγγέλθηκε από την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. «Αυτή η διαδραστική πνευματική αφύπνιση θα συνεχισθεί, καθώς οι γονείς θα ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς της Τ.Ο και θα προσέρχονται με τα παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες».

Όλα αυτά λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα με τις μαρτυρίες σοκ από μαθητές για το πως στρατολογούνται από τη Χρυσή Αυγή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=194489&catid=9


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

ΔΙΑΒΑΖΩ: «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» (Γραφεία Αρτέμιδος – Λούτσα)

 
http://xairete.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3992.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αντιδράσεις για την κατήχηση της Χ.Α.
Wed, 27/02/2013 - 15:28 — Mediasoup


Photo for this article

Στην κυβέρνηση, την αστυνομία και τα ΜΜΕ στρέφει τα πυρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατήχηση της Χρυσής Αυγής σε μικρά παιδιά. «Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η Χρυσή Αυγή, βέβαια, κάνει τη δουλειά της. Με αυτούς που είναι πραγματικά να απορεί κανείς είναι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που την περιβάλλουν με σκανδαλώδη ασυλία, η κυβέρνηση που υιοθετεί την ατζέντα της ενισχύοντας την περαιτέρω, καθώς και μέρος των ΜΜΕ που της κάνουν συστηματικά δωρεάν διαφήμιση.
» Είναι καιρός πια να ενεργοποιηθεί μαζικά η ελληνική κοινωνία για να σταματήσουν οι χιτλερικοί την υπονόμευση της ελευθερίας όλων μας» καταλήγει.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «Η Χρυσή Αυγή δείχνει για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπό της. Πλέον τα θύματά της είναι οι αθώες ψυχές 6χρονων παιδιών. Η 'Διάπλαση των Παίδων' που ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή οδηγεί στον φανατισμό, στο ναζισμό και στη βία. Η επιστροφή στο 1967 και τα κείμενα του Γεωργίου Γεωργαλά, η επιστροφή στο σκοταδισμό και το φασισμό, δεν πρέπει να περάσει» δήλωσε η κ. Γεννηματά, καταλήγοντας:

«Είναι μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας, της κοινωνίας και πάνω από όλα των ίδιων των γονιών να μην επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές. Ο φασισμός όταν εκφράζεται στις γειτονιές, στην καθημερινότητα, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος από όταν εκφράζεται ως πολιτική οργάνωση. Ας το καταλάβουμε όλοι και ας αντισταθούμε. Καμία ανοχή στο φασισμό και στη Χρυσή Αυγή».
Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι σχολές του μίσους, της βίας και της προώθησης των ναζιστικών αντιλήψεων δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από το δημοκρατικό κόσμο και την ευνομούμενη Πολιτεία. Είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της.»

http://www.mediasoup.gr/node/68502