Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αυτήν την θέση του Μητροπολίτη, ποιος ενδιαφέρετε να την πάρει, ρεεε; Ε, πρρρ, Καραμήτρο, πού πας; Κι εσύ ρε Μήτρο, Μητροπολίτης;

Μιλάμε για την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής  που είναι κενή, μετά τον θάνατο του Δαμασκηνού!
 

Η Ιεραρχία θα επιλέξει τον διάδοχό του, και  «καλούνται όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για να καταλάβουν το θρόνο», διαβάζω στην ιστοσελίδα του κ. Τζούμα, του γνωστού μας από τότε που ήταν επικοινωνιολόγος του μακαρίτη του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει  ενδιαφέρον, είναι τέσσερεις, λέει…
 

1. Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μαρωνείας, Αρχιμ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος. (τον υποστηρίζει ο μητροπολίτης  Σιδηροκάστρου Μακάριος, κ.α.)
 

2. Ο Πρωτοσύγκελος του Μητροπολίτη Ξάνθης Αρχιμ. Παντελεήμων Μουτάφης. (τον υποστηρίζουν ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος)

3.
Ο Αρχιμ. Μάξιμος Κάππας, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
 

4. Ο (παλιός μου γνώριμος, από το 2003, τότε που ήμουν σχεδιαστής ακόμα), ο Αρχιμ. Νεκτάριος Κιούλος, προϊστάμενος των θρησκευτικών υπηρεσιών της Αστυνομίας…
(«Η υποψηφιότητα αυτή ενισχύεται, όπως λέγεται, από τους στρατηγούς της ΕΛ ΑΣ, οι οποίοι θα απευθύνουν επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες, για να ζητούν την προαγωγή του εν λόγω κληρικού!», διαβάζω στη σελίδα του κ. Τζούμα.)


Αυτές λέει, είναι οι τέσσερις πρώτες υποψηφιότητες, και οι πληροφορίες του κ. Τζούμα λένε, ότι θα υπάρξουν ακόμη δύο υποψηφιότητες...
 

Η μια από αυτές τις δυο…
Είναι αυτή του Μητροπολίτη  -χωρίς μητρόπολη-  του Βρεσθένης Θεόκλητου.
Ήταν παιδί του Χριστόδουλου, και μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, την εποχή που ξέσπασαν τα μεγάλα σκάνδαλα, τότε το 2005.  Ο Αρχιεπίσκοπος τον παραίτησε για να μην πάει σε διαθεσιμότητα, σε δίκη κλπ  (και να καθαιρεθεί;) και τότε, του έδωσε αυτόν τον τίτλο, του Βρεσθένης. Μετά, ο Χριστόδουλος, στα τελευταία του πια, προσπάθησε να τον στείλει σαν Δεσπότη στη Μεσσηνία, αλλά έφαγε τα μούτρα του, λίγο πριν φάει και χώμα δηλαδή.

Η δεύτερη, έξτρα υποψηφιότητα είναι…
Διαβάζω:

Είναι ένα «κρυφό χαρτί», ο άσσος τρόπον τινά, που κρύβει στα αρχιεπισκοπικά μανίκια του ο Αρχιεπίσκοπος  κ. Ιερώνυμος, και την οποία θα παρουσιάσει, όπως λένε οι καλώς γνωρίζοντες, τελευταία στιγμή για να υπερκεράσει τις άλλες υποψηφιότητες.
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Οι σωματοφύλακες της πίστης (οι «φύλακες της αμπέλου») άγρυπνοι… συσκέπτονται – διαλογίζονται, σχετικά με την οικονομική κρίση… στα χρυσοφόρα αμπελοχώραφα τους! (10/10/2011 2:51 πμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: