Διαβάζω στο tinos.gr:
Ο Ιερός Ναός κτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, μετά από οράματα μίας απλής και ταπεινής Μοναχής, της Αγίας Πελαγίας.[…]
Οι εργασίες επαναλαμβάνονται με περισσότερη οργάνωση και πείσμα και στις 30/1/1983, η αξίνα του Δημ. Βλάσσι εθελοντή εργάτη από το χωριό Φαλατάδος προσκρούει στο θαυματουργό εικόνισμα του Ευαγγελισμού χωρίζοντας το στα δύο μεταξύ της εικονιζόμενης Θεοτόκου και του Αρχαγγέλου.
Διαβάζω σήμερα (στο «αγιορείτικο βήμα»), και -σε παρένθεση- σχολιάζω:
Η θαυµατουργή εικόνα του Ευαγγελισµού…
Η ξύλινη εικόνα «τραυµατισµένη» από προγενέστερη πυρκαγιά, αλλά και σχισµένη στα δυο από το χτύπηµα του εργάτη (τι έχει μείνει δηλαδή;) κατά την εύρεσή της, φαντάζει (το φάντασμα της;) µεγαλόπρεπη (!!!) καθώς καλύπτεται (φαντάζει… καλυπτόμενη! Ε, ρε γλέντια!) από αµέτρητα (Χα) κοσµήµατα και αφιερώµατα των πρώτων προσκυνητών της.
Ανάµεσα στα τιµαλφή (τα αμέτρητα) ξεχωρίζουν (θαύμα – θαύμα!) τα πρόσωπα της Παναγίας και του αρχαγγέλου Γαβριήλ.
Από πιστό αντίγραφο της εικόνας (την φωτογράφισαν ξεσκέπαστη; Δεν ντράπηκαν;) γνωρίζουµε ότι απεικονίζεται η σκηνή του Ευαγγελισµού µε τον άγγελο να προσφέρει τον κρίνο αριστερά (όχι ρε πούστη! Παπική εικόνα προσκυνάμε, και δεν το ξέρουμε αφού είναι σκεπασμένη;) και την Παναγία γονατιστή σε στάση ευλάβειας και δέους δεξιά.
Πηγή
agioritikovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου