Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Καθηγητή Ν.Μαστοράκη "Οι Ξένοι στην Ελλάδα: Πρόβλημα ή Ευλογία;"

Τρίτη, 4 Δεκέμβριος 2012, 14:10 
Από: Nikos Mastorakis 
mastor@hna.gr 
Προς: ιστολόγιο «χαίρετε» 
michalopoulos_p@yahoo.gr 
Θέμα: Καθηγητή Ν. Μαστοράκη "Οι Ξένοι στην Ελλάδα: Πρόβλημα ή Ευλογία;"

Οι Ξένοι στην Ελλάδα: Πρόβλημα ή Ευλογία;
Νίκος Ε. Μαστοράκης
 

Ανησυχητικά είναι τα κρούσματα ρατσιστικής βίας, ξενοφοβίας και ξενομισίας (μίσος κατά των ξένων) που παρατηρούνται τελευταία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις. Πίσω από αρκετά από αυτά είναι η εξτρεμιστική, ρατσιστική, παρακρατική, φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση, που ταυτόχρονα είναι και ένα οργανωμένο ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή.
Αλλοδαποί με σκούρο δέρμα αντιμετωπίζουν συχνά τον ξυλοδαρμό των «πολιτισμένων ακροδεξιών», παιδιά που έτυχε ο ένας γονέας τους να είναι μαύρος ή και οι δυο γονείς, αντιμετωπίζουν την περιφρόνηση ίσως και το μίσος κάποιων συμμαθητών τους. Αλβανοί, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Νιγηριανοί κλπ αντιμετωπίζονται με ρατσιστική υστερία και φρικτή απανθρωπιά.

Κανείς δεν είπε και κανείς δεν επιθυμεί να έχουμε τα σύνορα ανοικτά και να δεχόμαστε αδιακρίτως μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να μετακομίσει όλο το Πακιστάν στην Ελλάδα. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Σαφώς και πρέπει να έχουμε κλειστά τα σύνορα μας. Όμως αυτό απέχει μακράν από την κοινωνική καταδίκη, κοινωνικό αποκλεισμό, απαράδεκτη απανθρωπιά, βαρείς προπηλακισμούς και ενίοτε οργανωμένη βία προς τους εντός της Ελλάδος αλλοδαπούς.

Αν αναλογιστούμε πως ταξίδεψαν κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς, με κίνδυνο τη ζωή τους, με άπειρες κακουχίες και στερήσεις για να πατήσουν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, αν μη τι άλλο θα οφείλαμε σεβασμό και θαυμασμό για αυτούς. 

Για τον Έλληνα και ειδικότερα τον ορθόδοξο χριστιανό ο ξένος, ο κάθε ξένος πρέπει να είναι πρόσωπο ιερό και να απολαμβάνει το σεβασμό μας. Δεν έχει καμία απολύτως θέση στη δημοκρατική μας χώρα ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η ξενομισία και το επιχειρούμενο από ακροδεξιές οργανώσεις (κυρίως Χρυσή Αυγή) εκτεταμένο και οργανωμένο πογκρόμ κατά των ξένων. Αυτός ρατσισμός, το μίσος και η βία κατά των ξένων είναι καταδικαστέα και απορριπτέα από τους εχέφρονες και δημοκρατικούς Έλληνες.

Η δήθεν ανωτερότητα της αρίας φυλής που καλλιέργησε ο Χίτλερ και που συνεχίζουν να καλλιεργούν οι σημερινοί νεοφασίστες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι παραμύθι για τους αδαείς. 

Όλοι οι άνθρωποι του κόσμου, λευκοί, μαύροι, κίτρινοι, είναι αφενός παιδιά του ίδιου Θεού και αφετέρου έχει επιστημονικά αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κάποια «εκλεκτή φυλή», δεν υπάρχει έθνος που να είναι, ας πούμε, εξυπνότερο από ένα άλλο.

Κι αν η αρχαία Ελλάδα γέννησε τον πολιτισμό, την επιστήμη, το θέατρο, τους ολυμπιακούς αγώνες αυτό δεν οφείλεται στο ότι οι Έλληνες ήταν (ή είναι) γενετικά ανώτεροι από τους άλλους λαούς, αλλά στο ότι είχαν «ανακαλύψει» τη Δημοκρατία που επέτρεπε το στοχασμό και τον διάλογο την ίδια ώρα που στις άλλες χώρες ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν τα πόδια του Θεού-Αυτοκράτορα τους.

Ακούμε από την Χρυσή Αυγή ότι Έλληνες είναι μόνο όσοι έχουν και τους δυο γονείς τους Έλληνες. Όποιος έχει το ένα του γονέα Έλληνα είναι κατά τη Χρυσή Αυγή Έλληνας κατά 50%. (τάδε έφη ο πολυπράγμων Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Κασιδιάρης στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA3 πριν λίγες ημέρες). 

Είναι να παγώνει κανείς σε τέτοιες πρωτοφανείς και ακραίες διακηρύξεις. Όμως μεγάλες προσωπικότητες της Ελληνικής Ιστορίας δεν ήταν … «βέροι» Έλληνες στην καταγωγή και όμως πρόσφεραν τα μέγιστα στον Ελληνισμό.
Ο Μέγας (και Άγιος) Κωνσταντίνος ήταν από τη σημερινή Σερβία και μιλούσε σπαστά τα ελληνικά. Ο ανυπέρβλητος ήρωας και αιώνιο σύμβολο του ελληνισμού, ο τελευταίος μας αυτοκράτορας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε μάνα από τη Σερβία για αυτό και λεγόταν και Δράγασιτς ή επί το ελληνικότερο Δραγάσης. Ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος που έσωσε την Κωνσταντινούπολη (και όλη την Ευρώπη) από τους Άραβες το 717 μ.Χ. ήταν Σύρος όπως Σύριοι ήταν όλοι οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Ισαύρων. Ο Ρωμανός ο Διογένης ήταν από την Καππαδοκία. Ακόμα βασιλείς της Νεότερης Ελλάδος είχαν ως γνωστόν ξενική καταγωγή και όμως αισθάνονταν και δρούσαν ως Έλληνες. Ας συλλογιστούμε ακόμα και ας παραδεχτούμε ότι πολλοί αγωνιστές του ’21 σύρνανε την καταγωγή τους από Αρβανίτες. Ο δε ποιητής, σύμβολο της Σητείας, Βιτσέντζος Κορνάρος είλκε, σύμφωνα με κάποιους, την καταγωγή από Ενετούς όπως μαρτυρεί και το όνομα του.

Κάποτε ο Κεμάλ Αττατούρκ είπε το περίφημο «Τούρκοι είναι οι Τούρκοι και όσοι αισθάνονται Τούρκοι». Παραφράζοντας το λέμε κι εμείς «Έλληνες είναι οι Έλληνες, αλλά και όσοι αισθάνονται Έλληνες». Άμα λοιπόν κανείς αισθάνεται Έλληνας είναι Έλληνας και δεν πρέπει να ενοχλούμαστε αν παρελαύνουν στις Εθνικές Γιορτές μαυράκια ή κιτρινάκια αν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, ξέρουν τη γλώσσα μας σαν μητρική τους και στο φινάλε αισθάνονται Ελληνόπουλα.

Από την άλλη προσωπικά θεωρώ Ευλογία για ένα έθνος τους μετανάστες. Είναι άνθρωποι εργατικοί, δουλευταράδες, τίμιοι στις περισσότερες περιπτώσεις και ειδικότερα οι χριστιανοί μετανάστες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης ενσωματώνονται στον κοινωνικό ιστό αλλά και εθνικό κορμό με απίστευτη ευκολία.

Το κράτος δεν χάλασε ούτε μια δραχμή για να μεγαλώσει όλους αυτούς τους ξένους, αλλά  αντίθετα απολαμβάνει την εργατική τους δύναμη με πολύ χαμηλό κόστος και χωρίς ασφάλιση τις περισσότερες φορές.

Σκυμμένοι με την τσάπα στο χωράφι, σηκώνοντας καφάσια στις λαϊκές, βοηθώντας μας στα λιομαζώματα και στο θερισμό, καθαρίζοντας το σπίτι ή το γραφείο μας ή ακόμα περιποιούμενοι τους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους θα πρέπει να απολαμβάνουν τη δημοκρατία, την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και το σεβασμό μας και όχι να αντιμετωπίζονται σαν παρίες δηλαδή πολίτες δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας.
 

www.romioi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: