Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ιστολόγιο «χαίρετε»: Με τις δυο ετικέτες του μπλογκ, τον «γ. Παΐσιο» και τον «π. Πορφύριο», παίρνετε σαν δώρο και έναν «π. Χαράλαμπο»!..

Ιστολόγιο «χαίρετε»:
Με τις δυο ετικέτες του μπλογκ, 
τον «γ. Παΐσιο» και τον «π. Πορφύριο», ...
...παίρνετε σαν δώρο και έναν «π. Χαράλαμπο»!..








ΣΧΕΤΙΚΟ:
Φαγοπότι, στην… υγειά του πτώματος του Βησσαρίωνα!
Φαγοπότι, στην… υγειά του πτώματος του Βησσαρίωνα! 
Αριστερό κλικ στη φωτογραφία, σας πάει στο θέμα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ...ΠΑΨΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕς !
ΑΓΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝΕ !

P. MICHALOPOULOS είπε...

Υπερβολές, είναι αυτά που εσείς διαδίδετε για αυτούς τους γέροντες.
Όλες αυτές οι σαχλαμάρες του γ. Παΐσιου, όλα αυτά τα μαγικά του π. Πορφύριου, όλα αυτά τα ξόρκια του π. Χαραλάμπου, κλπ.

Έχουν λυσσάξει οι «χριστιανο»- φασίστες –οι μούμιες αυτές στο χώρο της Εκκλησίες- να κατασκευάσουν αγίους σαν τα μούτρα τους.
Έτσι, ξέθαψαν μισο-λυόμενο και τον καημένο τον Βησσαρίωνα,και τον πάστωσαν στο κερί για να φαίνεται σαν αναλλοίωτο τάχα σκήνωμα αγίου, και τον έβαλαν και στη γυάλα... σαν αξιοθέατο παλιού λαϊκού πανηγυριού –αυτού με τα τσαντίρια στις πλατείες.

Σ είπε...

Ψάχνω αλλα δε βρίσκω στο ίντερνετ τα κριτήρια που έχει χρησιμοποιήσει η Εκκλησία διαχρονικά για να αναγνωρίσει τους αγίους του Θεού. Βρήκα μόνο ένα απόκομμα από σχόλιο του π. Γεώργιου Μεταλληνού που γράφει ότι είναι μόνο κατ' υπόδειξη Θεού και με σημεία "ποὺ ἀντέχουν σὲ κάθε κριτικὴ καὶ ἀποσείουν κάθε ἀμφιβολία".

Σε μεγαλύτερο βαθμό με το γέροντα Παΐσιο και σε ελαφρώς μικρότερο με τους υπόλοιπους, γίνεται δυστυχώς εμπόριο, πράγμα που φάνηκε και από το φασιστικό τρόπο που αντιμετωπίστηκαν διάφοροι άθεοι όταν χλεύασαν αυτήν την κατάσταση. Πολλοί δέχονται τα βιβλία που γράφονται γι'αυτούς τους γέροντες, άκριτα. Και αν στις 700 σελίδες, οι 10 είναι γεμάτες ψέμματα ή ανακρίβειες από αμέλεια των εκδοτών ή για να διαστρεβλωθούν πράγματα και καταστάσεις, ώστε μαζί με το κάτι καλό να μπει και ζιζάνιο;

Πώς μάλιστα κάποιοι ανυψώνετε τόσο πολύ αυτούς τους μακαριστούς αν θέλετε γέροντες, όταν "κανείς άλλος, δεν γεννήθηκε από γυναίκα τόσο μεγάλος, όσο ο Ιωάννης"; Η εξαιρετική φωνή της ερήμου, εκείνος που αξιώθηκε ανάμεσα στους ανθρώπους όλων των εποχών να γίνει ο βαπτιστής, που έλεγξε την ανθρώπινη ματαιοδοξία στο πρόσωπο της εκκλησιαστικής και κοσμικής "άρχουσας" τάξης; Η βροντή που ταρακούνησε το μεσσιανισμό των ανθρώπων, που ψάχνουν σε κάθε ανθώπινο πρόσωπο το μεσσία; Που αν και δεν ήταν ούτε αρχιεπίσκοπος ούτε πατριάρχης, έγινε ο Πρόδρομος του Σωτήρα μας και προδρομικό πρότυπο της πραγματικής ελευθερίας αλλα και ταπείνωσης που πρέπει να αποκτήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΟΙ ΗΤΑΝ.. ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ...
ΑΣ ΕΙΝΑΙ... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ..
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΤΑΤΕ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΙ ΑΣ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΝΑ ΜΗΝ ..ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ !!!!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ξέρω φίλε! Κι εγώ έχω γνωρίσει πολλούς από αυτούς τους γέροντες. Και, τον Πορφύριο…
Ξέρω τη συναισθηματική φόρτιση από τέτοιες γνωριμίες από τέτοιες σχέσεις…
Είναι και το ότι εμείς ωραιοποιούμε κάτι πιο πολύ από ότι πρέπει, είναι και το ότι κάποιοι γέροντες το εκμεταλλεύονται αυτό μερικές φoρές…
Κι έτσι, εύκολα -πολλές φορές- γινόμαστε οπαδοί -τυφλοί ακόλουθοί τους- έτοιμοι για όλα, ακόμα και για να τους… αγιοποιήσουμε!