Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

αδιαθεσία

Είχαμε διαβάσει: 

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στο Γερμανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη χαμογελαστός και ευδιάθετος έχοντας στο πλευρό του τον διάδοχό του στην Ζάκυνθο, Μητροπολίτη Διονύσιο. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος την Τετάρτη το απόγευμα αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία
Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάσισαν για προληπτικούς λόγους να παραμείνει στο νοσοκομείο από το οποίο αναμένεται να λάβει εξιτήριο εντός της ημέρας. 

Διαβάζω, σήμερα: 
Μετά την προ ημερών γνωστή αδιαθεσία τού Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου στην Κωνσταντινούπολη και την σημερινή καρδιολογική διερεύνηση, που έγινε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, εκρίθη ότι χρειάζεται να γίνει τριπλό μπαϊπάς (bypass) σε μια αρτηρία. 
Η επέμβαση προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.

Σχετικό:
Με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Αγίου Ιωσήφ Βηρυττού (Care Unit of Al-Roum hospital) ο 91χρονος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος. 
Τελευταίες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί εκφράζουν ανησυχία για την πορεία της υγείας του.

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Σε… κοπτική – ραπτική πλάνη, και, ο Ιερώνυμος; Ή μόνο ο «Ελεύθερος Τύπος» δεν τα λέει καλά;

Παρασκευή, 22.05.09
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης τον Συρορθόδοξο (Αντιχαλκηδόνιο - Μονοφυσίτη) Πατριάρχη Ιγνάτιο Ζάκα Ιβας και είχε μαζί του εγκάρδια συνομιλία. 
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη λύπη του που ο διάλογος με τους Προχαλκηδονίους έχει διακοπεί κι ευχήθηκε να συνεχιστεί και να υπάρξει αποτέλεσμα. 
Οι πιστοί της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπολογίζονται συνολικά σε 2,2 εκατομμύρια, από τους οποίους τα 1,2 ζουν στην Ινδία και οι 680.000 στη Συρία.
(Ελεύθερος Τύπος)
http://xairete.blogspot.gr/2009/05/blog-post_1653.html
 

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Εκοιμήθη ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος
(Από ProtoThema.gr – 28 λεπτά πριν)

Eκοιμήθη ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος σε ηλικία 92 ετών.

Ο μακαριστός Πατριάρχης νοσηλευόταν από χθες το μεσημέρι σε νοσοκομείο του Λιβάνου, μετά από ατύχημα κατά το οποίο χτύπησε σοβαρά. Είχε εισαχθεί σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και τελικά υπέκυψε.

Η είδηση της απώλειάς του έχει προκαλέσει τη συγκίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων ορθοδόξων χριστιανών αραβικής καταγωγής.

Ο Ιγνάτιος Δ΄ (Χαζίμ) ήταν ο εκατοστός εβδομηκοστός Πατριάρχης Αντιοχείας. Γεννήθηκε το 1920 στο Mhardey της Συρίας. Ανήκε σε ευσεβή ορθόδοξη αραβική οικογένεια και από νωρίς έδειξε κλίση για τα εκκλησιαστικά. Χειροτονήθηκε διάκονος ενώ σπούδαζε φιλολογία στη Βηρυτό. Το 1945 πήγε στο Παρίσι, όπου σπούδασε στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου. Μετά την επιστροφή του στη Μέση Ανατολή, ίδρυσε την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Balamand του Λιβάνου.

Το 1961 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1970 εξελέγη Μητροπολίτης Λαοδικείας στη Συρία. Στις 2 Ιουλίου 1979 εξελέγη Πατριάρχης Αντιοχείας με το όνομα Ιγνάτιος Δ'.