Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Άρχισαν τα όργανα»: Έλεγχος στον μητροπολίτη Νικαίας από το ΣΔΟΕ, με εντολή εισαγγελέα…

Πλήρη έλεγχο στην περιουσία του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για...
«μεγάλη ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, έπαυλη με πισίνα και ακριβά αυτοκίνητα» ...
...που διαθέτουν ο ίδιος ο ιερωμένος και μέλη της οικογενείας του.
Ο μητροπολίτης, που αρνείται κατηγορηματικά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την περιουσία του, εμφανίζεται να διαθέτει τουλάχιστον οκτώ ακίνητα μαζί με την οικογένειά του. Τον οικονομικό έλεγχο για την υπόθεση του μητροπολίτη θα διενεργήσει με εντολή Πεπόνη το ΣΔΟΕ.
 http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=3269

ΔΙΑΒΑΖΩ:
 ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ 
Από κόσκινο η περιουσία του Μητροπολίτη Νικαίας κατόπιν εισαγγελικής εντολής

Πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου διέταξε το απόγευμα της Τετάρτης ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης. 
Ο έλεγχος αφορά τον «εύπορο», όπως αναφέρεται στα έγγραφα που είχε στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ, μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη). 

Πλέον στον μικροσκόπιο των ελεγκτών μπαίνει κατά πόσον ο Αλέξιος ή μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν, και με ποιον τρόπο, ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος, αλλά και αν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης. 

Μάλιστα, μια ιδιαίτερα σοβαρή πτυχή των καταγγελιών που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, είναι η αναφορά σε «καταθέσεις του μητροπολίτη Αλεξίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. 

Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το Εθνος της Κυριακής

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63749234 

«Άρχισαν τα όργανα» Σεβασμιότατε! 
«Σήκω απ’ τη θέση σου…»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: