Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Υπάρχει κι ένας άντρας παπάς! Στην Πάτρα είναι, και είναι πραγματικός ποιμένας πιστών! Αυτός, δεν είναι τσάτσα οίκου εμπορίου! Χαλάει την πιάτσα… Γι αυτό, χριστουγεννιάτικα, ζητούν την κεφαλή του επί πινάκι!!!..

Ηρωδιάδες στην Πάτρα;

Υπάρχει κι ένας άντρας παπάς! 
Στην Πάτρα είναι, και είναι πραγματικός ποιμένας πιστών! 

Αυτός, δεν είναι τσάτσα οίκου εμπορίου! Χαλάει την πιάτσα… 

Γι αυτό, χριστουγεννιάτικα, ζητούν την κεφαλή του επί πινάκι!!!..

Είναι εφημέριος και πνευματικός εξομολόγος στην Πάτρα, σε ναό που βρίσκεται στο νότιο διαμέρισμα…
Δεν τον αφήνουν όμως να κάνει σωστά τη θεία λειτουργία, να κοινωνήσει πρώτα τους πιστούς… Όπως έγινε και τις προάλλες κατά την εορτή του Αγίου Νικολάου… 

Κάποιες κωλόγριες (με ακράτεια;) βιάζονταν να φύγουν, και τον πίεζαν να πάρουν γρήγορα -πριν την μετάληψη των πιστών- το αντίδωρο από το χέρι του!
(Κάτι δηλαδή που συνηθίζεται στις εκκλησίες του κώλου, από κωλόπαπες που έχουν χεσμένους τους πιστούς, αυτούς που κοινωνούν, και δεν τους μεταλαμβάνουν στο «Προσέλθετε» αλλά τους έχουν στο φτύσιμο, να περιμένουν για να κοινωνήσουν στο τέλος, μετά το «δι ευχών»!)
Αυτός όμως ο ιερέας της Πάτρας δεν θέλει αυτήν την ανωμαλία, και κοινωνεί στην ώρα του τους πιστούς… 


Και επειδή προτρέπει τις κωλόγριες που βιάζονται να περάσουν στον πρόναο για να πάρουν από το πανέρι το αντίδωρο, πάνε να τον φάνε… 
Παράδειγμα, σήμερα, τόσο το τοπικό dete.gr, όσο και το τσοντέ newsbomb.gr του Χαρδαβέλα, που ουρλιάζουν: «Ο Παπά-τσαντίλας, διώχνει τους πιστούς από την Εκκλησία!»

Σε σημερινή ανάρτηση τους λοιπόν, ωρύονται εναντίον του… 

Ακόμα και για το ότι είναι σωστός το Πάσχα, στην Ανάσταση! 

Μαίνονται, διότι λέει προτρέπει τους πιστούς να μην αποχωρήσουν από το ναό μετά το Χριστός Ανέστη, αλλά να παραμείνουν μια ώρα ακόμα, για την αναστάσιμη θ. λειτουργία. 
Τον κατηγορούν ότι αποτρέπει τους πιστούς στο να πάνε «έγκαιρα στο σπίτι τους για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα», …γυρίζοντας την πλάτη στον Χριστό!
 

Τον κατηγορούν ...
Είναι οι πιστοί και οι ιστοσελίδες, που ερμηνεύουν κατά γράμμα, το «αναστήθηκε ο Χριστός και διασκορπίστηκαν οι εχθροί του, και έφυγαν από το πρόσωπο του θεού αυτοί που τον μισούν»… 
Λόγια, που μόλις ακούστηκαν, κι αυτοί (οπαδοί και του κωλόγερου Παΐσιου συν τοις άλλοις) σπεύδουν να τα εφαρμόσουν!
Και σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, που του το είχαν κι αυτό στα μαζεμένα εναντίον του, βγαίνουν και τον αποκαλούν.. «παπά-τσαντίλα»!..

Επίσης, θέλουν να τον πλήξουν και σαν πνευματικό πατέρα!  

Πάνε κάτι κυράτσες για να εξομολογηθούν, και απαιτούν να τους διαβάσει ευχή χωρίς εξομολόγηση διότι «δεν έχουν κάνει τίποτε». Αυτός δεν το δέχεται, και αυτές τσινάνε εναντίον του! 
Πάνε κάτι άλλες να εξομολογηθούν, τους δίνει αυστηρές εντολές που θα τις οδηγήσουν σε μετάνοια κι αυτές βγαίνουν ενοχλημένες και το συζητούν αυτό δεξιά και αριστερά... Από κουτσομπόλα σε κουτσομπόλα, διαδίδονται -εδώ κι εκεί- τα διαμειφθέντα, και μετά κατηγορούν τον ιερέα για δική του έλλειψη εχεμύθειας!
Ο  «Φλύαρος εξομολογητής», κραυγάζουν σήμερα οι δυο ιστοσελίδες… Και απειλούν: «Σε περίπτωση που ο ιερέας εξακολουθήσει την ίδια τακτική, τότε ενορίτες και ενορίτισσες, είναι αποφασισμένοι να τον καταγγείλουν στην Ι. Μητρόπολη Πατρών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους οπαδους του Παϊσιου ποιος τους ειδε να διασκορπιζονται μετα το Χριστος Ανεστη;Τους καταλαβε απο τη σταμπα στο κουτελο; Δυναμις στον ιερεα των Πατρων,καλη ιερωσυνη.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Οπαδοί του κωλόγερου Παΐσιου -συν τοις άλλοις- πιστοί και οι ιστοσελίδες, όπως αυτή του Χαρδαβέλα…

P. MICHALOPOULOS είπε...

NEWSBOMB-KostasXardavelas

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://xairete.blogspot.gr/search/label/NEWSBOMB-KostasXardavelas