Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δίωξη σε 14 μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης

ΔΙΑΒΑΖΩ:
22/12/2012
Δίωξη σε 14 μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης

Ογκώδη δικογραφία 7.000 σελίδων σε βάρος 14 μελών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ο κύκλος της Πάτμου» σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. και διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς διαπιστώθηκαν ατασθαλίες όσον αφορά τις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ που η οργάνωση είχε λάβει από κρατικούς οργανισμούς και υπουργεία.

Έπειτα από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν καταγραφές 9,4 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία μπήκαν στο ταμείο της οργάνωσης, πλην όμως μόλις τα 6,4 εκατομμύρια καταγράφηκαν στο βιβλίο εσόδων - εξόδων του θρησκευτικού σωματείου.

Ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε 14 άτομα τα οποία συμμετείχαν στον «Κύκλο της Πάτμου», ενώ παράλληλα δημεύτηκαν τόσο οι δικές τους περιούσιες όσο και των συγγενικών τους προσώπων, αφού από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τις κρατικές επιχορηγήσεις που έπαιρναν αποπλήρωναν στεγαστικά δάνεια για μονοκατοικίες και διαμερίσματα πολυτελείας σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής.

Οι αστυνομικοί όλο αυτό το διάστημα των ερευνών μελέτησαν 60.000 σελίδες, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε ανέρχεται σε 7.000 σελίδες. 

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από το 2000 έως και το 2010 η οργάνωση χρηματοδοτήθηκε για να διοργανώσει συμπόσια σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα διοργάνωσε συμπόσια στον Δούναβη, την Αδριατική, τη Βαλτική, τον Αμαζόνιο, στην Αρκτική και το Μισισίπι, ενώ δύο από τα συμπόσια, σε Αίγυπτο και Κριμαία, ματαιώθηκαν για λόγους ασφαλείας, πλην όμως τα χρήματα της επιχορήγησης δεν επεστράφησαν στους κρατικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο τραπεζικός λογαριασμός του συγκεκριμένου σωματείου στο οποίο έγιναν καταθέσεις ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα νομικά πρόσωπα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί από τις έρευνες που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως ανάμεσα στα παραστατικά υπάρχουν και έγγραφα για λειτουργικά έξοδα διαμερίσματος πολυτελείας σε περιοχή-φιλέτο των Αθηνών το οποίο αποτελούσε μόνιμη κατοικία κορυφαίου στελέχους της ΜΚΟ, και όχι έδρα του σωματείου. Ανάμεσα στα έγγραφα βρέθηκαν ακόμα και αποδείξεις εξόδων για ψώνια σε σούπερ μάρκετ, αλλά και αποδείξεις από εστιατόρια πολυτελείας στο κέντρο των Αθηνών με κόστος μερικές εκατοντάδες ευρώ...

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

www.espressonews.gr 

Συλλήψεις για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ. .....Πρωτοπόρος η Ορθόδοξη οικωλογική Εκκλησία του Οικονομικού Πατριάρχη Ιστανμπούλ κ.κ. Βαρθολομαίου!

http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1558.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: