Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Εγώ αδελφή; Εγώ που έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα;»

Σχετικό: 
Η δήλωση – απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου (όχι Πτερού) Τατσόπουλου, σε αυτούς που τον κατηγορούν (από αντιπολιτευόμενο κόμμα, και όχι μόνο) ότι είναι «αδελφή»: 
«Εγώ αδελφή; 
Εγώ που έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα;» 

???
«Τη μισή Αθήνα», από… «αδελφές»;


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, στο θέμα το σχετικό με την παράσταση «Corpus Christi», δηλώνει: 
«Τι θα έλεγε η ελληνική πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στην λεωφόρο Συγγρού; 
http://xairete.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6169.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012, 16:53
Οι Τ(σ)ατσόπουλοι…

Μπορούσε να πηδήξει όλη την Αθήνα και μπόρεσε (κατά δήλωσή του) μόνο τη μισή!

Γνωρίζετε, προφανώς, αυτό που συχνά λένε οι Έλληνες: «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Εάν η υστερική φιγούρα του νεοέλληνα πολιτικού ο οποίος διατείνεται ότι έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα αποτελεί μέρος του πολιτικού πολιτισμού μιας επερχόμενης εξουσίας, αντιλαμβάνεστε προφανώς όσα πρόκειται να ακολουθήσουν με την εξουσία… καβαλημένη! Εάν μάλιστα ληφθεί υπ' όψιν το γεγονός ότι η εξουσία είναι αφροδισιακή, με δέος αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να κυκλοφορώ στους δρόμους χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό…

Σίγουρα, η επιχειρηματολογία του εν λόγω πολικού επιβήτορα δεν αποτελεί αριστερή επιχειρηματολογία και πρακτική. Πλησιέστερη σε νοοτροπία οπαδού της Χρυσής Αυγής ή χούλιγκαν φαίνεται. Δικαιούμαι, ως εκ τούτου, να ανησυχώ περισσότερο για τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά του πολιτικού του περιβάλλοντος όταν δεν τον αποδοκιμάζει, ούτε τον απομονώνει και λιγότερο για την ορατή απειλή ενός μεμονωμένου επιδειξία της εξουσίας.

Τέτοιες συμπεριφορές μόνο αποστροφή μπορούν να προκαλέσουν. Έτσι κι αλλιώς, το πολιτικό ορατόριο του «…μάμε και δέρνουμε» δεν είναι άγνωστο στον ελληνικό λαό. Ούτε φυσικά το συγγενές «σας γράφουμε στα ...ίδια μας».

Ελπίζω κάποτε από τον τροπικό της πολιτικής χυδαιότητας να ταξιδέψουμε σε άλλον πλανήτη ή εν πάση περιπτώσει, παραμένοντας γήινοι, να απομονώσουμε πρωτόγονες πολιτικές συμπεριφορές που επαναφέρουν στη μνήμη και τη ζωή μας φαντάσματα του παρελθόντος.

Εκτός όλων των άλλων αποτελούν και υπερβολική δόση συμπυκνωμένης πολιτικής μαλακίας.

Έλεος…

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

http://www.zougla.gr/apopseis/article/i-tsatsopouli