Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Καλά Χριστούγεννα, Σταυρούλα! :)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 
(31 Οκτωβρίου 2012, 05:19) 
Επέλαση χιονιά μετά την υπερκαταιγίδα στη Δυτική Βιρτζίνια και το Τεννεσί 

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί οι ορεινές περιοχές στις πολιτείες της Δυτικής Βιρτζίνια και του Τεννεσί μετά το πέρασμα του «Sandy» από τις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α.. 
Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν ακινητοποιηθεί κατά μήκος του δρόμου και ειδικά συνεργεία των τοπικών Αρχών να ρίχνουν αλάτι και να καθαρίζουν το οδόστρωμα. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των Η.Π.Α. (NTC) οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται στα Απαλάχια όρη, ενώ περίπου 280.000 κατοικίες παρέμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα στη Δυτική Βιρτζίνια. 

Οι μετακινήσεις των οχημάτων πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία και στα περισσότερα τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ συνεχείς είναι οι ενημερώσεις για το ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου 30 αυτοκινητόδρομοι και κεντρικές οδικές αρτηρίες έκλεισαν κατά διαστήματα λόγω της επέλασης του χιονιά.
Όπως μετέδωσε το Associated Press, το χιόνι σε κατοικημένες περιοχές φθάνει ακόμα και το 1,5 μέτρο καθώς η «συνάντηση» του «Sandy» με το βαρομετρικό χαμηλό που είχε σχηματιστεί στη Δυτική Βιρτζίνια προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις. 

Ωστόσο, οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι καθώς... συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια! 

http://www.zougla.gr/kosmos/article/epelasi-xionia-meta-tin-iperkategida-sti-ditiki-virtzinia-ke-to-tenesi

Δεν υπάρχουν σχόλια: