Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

«Χαίρετε»! (λέμε, τώρα!)

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
(newsbomb.gr – 1 ώρα 36 λεπτά πριν)

Κώστας Βαξεβάνης: Με συλλαμβάνουν τώρα!

Ο δημοσιογράφος μας ενημέρωσε μέσω twitter για τη συλληψή του...

«Μπαίνουν τώρα στο σπίτι μου», έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών

Λίγα λεπτά πριν τη συλληψή του ο Κώστας Βαξεβάνης είχε γράψει στο twitter: "Βρίσκομαι Πόντου 16 στη Δροσιά. Απ' έξω υπάρχουν 15 αστυνομικοί. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιάδες".

Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι πρόθεση του ήταν να προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του.

O δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Χρήστος Δάντης για Βαξεβάνη: Ντροπή ρε χαμένα κορμιά!

ΒΙΝΤΕΟ - Κώστας Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί την αλήθεια!

Wall Street Journal: «Κυνηγούν» τον Βαξεβάνη επειδή αποκάλυψε ονόματα

Π. Τατσόπουλος: Το ηλίθιο κράτος μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και απαράδεκτη η δίωξη του Κ. Βαξεβάνη

stavroula είπε...

Zhtw to "OXI"
Ante kai s alla me ugeia :S

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Nα σταματήσει κάθε δίωξη του Κ. Βαξεβάνη. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σταματάμε.

Έγινε κι αυτό! Όταν ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που έχει καταδικάσει στη φτώχεια, στη φορολεηλασία και την...
καταπίεση τον λαό, κρύβει επί δύο χρόνια μια λίστα με πιθανούς μεγαλοφοροφυγάδες και κυκλοφορεί στη Βουλή και σε κανάλια και λέει ότι την έχασε ή ότι δεν την βρίσκει(!), δεν υπάρχει πρόβλημα! Όταν ένας δημοσιογράφος και ένα έντυπο δημοσιεύει τα ονόματα της λίστας, τότε… παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και οι Αρχές –δικαστική και αστυνομική- παρεμβαίνουν και τον συλλαμβάνουν!

Τόσο φοβούνται οποιαδήποτε ρωγμή στο αποπνικτικό τείχος των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που έχουν στήσει. Όποιος πάει να σπάσει την ομερτά της συμμορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των πολιτικών και των λαμογιών βρίσκεται αντιμέτωπος με το κράτος του νόμου.

Η δίωξη και η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι απαράδεκτες. Η απελευθέρωσή του το μεσημέρι της Κυριακής δεν αρκεί. Πρέπει να σταματήσει κάθε δίωξή του.

Στη χώρα που κάνει ελεύθερα εκπομπή ο κομιστής του dvd Ζαχόπουλου, στη χώρα που η ΓΑΔΑ διαπομπεύει διαδηλωτές δίνοντας τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα με την σύμπραξη των εισαγγελικών αρχών, στη χώρα που δεν έχει διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη κανένα από τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που -με πολύ κόπο- είδαν το φως της δημοσιότητας, στη χώρα που οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ απολαμβάνουν πλήρη ασυλία ακόμη και στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε αυτή τη χώρα η δικαιοσύνη και η αστυνομία δρουν αστραπιαία μόνο όταν είναι να σταματήσουν όποιον ετοιμάζεται να αποκαλύψει αυτές τις αλήθειες.

Μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα, η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ καταργεί τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Δεν φοβίζουν πια κανέναν οι επιθανάτιοι ρόγχοι ενός συστήματος που καταρρέει ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά. Μόνο μας πεισμώνουν.

Αναρτήθηκε στις 4:38:00 μ.μ.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9287.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Βαξεβάνης: "Σας αφήνω γιατί πρέπει να συλληφθώ..."

Συνελήφθη στις 11 το πρωί ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, δηλαδή επέμβαση σε ηλεκτρονικό αρχείο και μετάδοση προσωπικών δεδομένων. Η εισαγγελική παραγγελία ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό.

Ο δημοσιογράφος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να μεταφερθεί στην Ευελπίδων.

Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο Κουτί της Πανδώρας, η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Κ.Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter: «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε».

Στο Facebook δημιουργήθηκε σελίδα υποστήριξής του δημοσιογράφου, στο Twitter το hashtag #freekostasvaxevanis. Στο θέμα αναφέρονται και οι New York Times.


Λίγη ώρα πριν από τις δύο ο γνωστός δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στο αυτόφωρο δικαστήριο για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

dailynews24.gr