Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διαβάζω σήμερα: «Η Μητρόπολη Ξάνθης (σ.σ. δηλαδή μια από τις "Νέες Χώρες" του Βαρθολομαίου, του αξιωματικού του τουρκικού στρατού) καταδικάζει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Λιτανεία του Αυξεντίου.»

Διαβάσαμε προχθές: 
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη δημοσίευση της είδησης το βράδυ του Σαββάτου στο XanthiPress.gr, για την περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο από μέλη της Χρυσής Αυγής με τα διακριτικά του κόμματός τους και το θόρυβο όσο και την αμφισβήτηση που δημιουργήθηκε, το ΧanthiPress.gr επανέρχεται στο θέμα και δημοσιεύει και το σχετικό φωτογραφικό υλικό. 
Το σχετικό ρεπορτάζ του XanthiPress.gr επιβεβαίωσε και η ίδια η τοπική οργάνωση της Χ.Α. για την βαφή της εκκλησίας από μέλη της – μετά από αίτημα του Ναού- και την περιφορά της εικόνας, στο μεγαλύτερο μέρος της θρησκευτικής τελετής, το βράδυ της παραμονής του Αγ. Δημητρίου. 
Το XanthiPress.gr συνομίλησε ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης π. Παντελήμονα Μουτάφη όσο και με τον εφημέριο του ΙΝ Αγ. Δημητρίου Αυξεντίου, π. Βησσαρίωνα, που επιβεβαίωσαν επίσης όσα έγιναν, διαψεύδοντας παράλληλα και κάποιες φήμες περί ύπαρξης αλόγων στην τελετή. 
Κατά τα άλλα, δεν σημειώθηκε κάτι που να διαταράξει την τελετή και δεν υπήρξαν αντιδράσεις από πιστούς, που σχολίασαν τα γεγονότα, μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας και δεν δικαιολογείται κάποιος υπέρμετρος θόρυβος για το ζήτημα, που ενδεχομένως, με μια ανακοίνωση μπορεί να επιλύσει άμεσα η Μητρόπολη Ξάνθης. 

http://www.xanthipress.gr/index.php/eidiseis/politiki/18494-eikonew-kai-erotimata-apo-tin-perivoiti-litaneia-tis-xa-sto-afxentio-xanthis 

Διαβάζω σήμερα: 

«Η Μητρόπολη Ξάνθης (σ.σ. δηλαδή μια από τις "Νέες Χώρες" του Βαρθολομαίου, του αξιωματικού του τουρκικού στρατού) καταδικάζει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Λιτανεία του Αυξεντίου.»

Σχετικό:

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012


Κι εκεί που μέχρι χθες, ξορκίζαμε την «Χρυσή Αυγή» σαν κάτι ξένο προς την Εκκλησία (όπως νομίζαμε), ξαφνικά -τα μέλη της- μας πρόεκυψαν χριστιανοί, και μάλιστα παράδειγμα προς μίμηση! Μήπως κι έχει δίκιο τελικά ο Αμβρόσιος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: