Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κι εκεί που μέχρι χθες, ξορκίζαμε την «Χρυσή Αυγή» σαν κάτι ξένο προς την Εκκλησία (όπως νομίζαμε), ξαφνικά -τα μέλη της- μας πρόεκυψαν χριστιανοί, και μάλιστα παράδειγμα προς μίμηση! Μήπως κι έχει δίκιο τελικά ο Αμβρόσιος;

Διαβάζω – (σχολιάζω): 

Μέλη της Χ.Α. Ξάνθης έβαψαν Ιερό Ναό και κουβάλησαν εικόνα του Αγίου Δημητρίου φορώντας στολές με τα διακριτικά του κόμματος... 

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέμα ήρθαν κάτοικοι και επισκέπτες του Αυξέντιου στην Ξάνθη όταν είδαν μέλη της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού, φορώντας στολές που έφεραν πάνω τους τα διακριτικά της ΧΑ, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. 
(Μπράβο! Μέχρι τώρα, βλέπαμε προσκόπους – οργάνωση σε σχέση με τη μασονία- σε τέτοιες εκδηλώσεις…) 

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι στο ThrakiToday.com όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο Ξάνθης, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για πρωτοβουλία του παπά του χωριού να συναινέσει σε αυτό (μπράβο στον παπά!) 

...τη στιγμή πως, όπως αναφέρεται, δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους κατοίκους του χωριού να συνδράμουν στις εργασίες καθαρισμού του Ναού. 
(Μα, στο ναό, οι τάχα χριστιανοί, είναι όλοι διαπλεκόμενοι με τον παρά, και κανένας δεν κάνει τίποτε τσάμπα… Ούτε καθαρίζει, ούτε ψέλνει, κλπ) 

Προς την ίδια κατεύθυνση μέλη της Χρυσής Αυγής μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου το απόγευμα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στις τελετές που έλαβαν χώρο στο χωριό για τον εορτασμό του πολιούχου τους. 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=170954&catid=6
Ξάνθη: Η Χρυσή Αυγή στις υπηρεσίες της εκκλησίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: