Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ιστοσελίδα «Νιουσιτ» (Νέα Σκατά): Ενορίτες, βγάζουν εγκληματία τον παπά τους, διότι καταργεί την πολυτέλεια στο ναό!!!..

Όπως διαβάζω...
σε σχετική ανάρτηση (Newsit.gr – 47 λεπτά πριν) 

Οι ενορίτες μιας εκκλησίας που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, καταγγέλλουν με μηνυτήρια αναφορά τους, τον… παπά τους! 
Τον κατηγορούν για πολλά και διάφορα… εγκλήματα! 

Είναι όμως τόσο κακός, ο ιερέας αυτός; Ας δούμε… 

Πρώτον, ο άνθρωπος, για να κάνει –προφανώς- οικονομία, για να μειώσει δηλαδή τα έξοδα του ναού σε ηλεκτρικό, ξεκίνησε από τον κεντρικό πολυτελέστατο πολυέλαιο. 
Τον χάλκινο πολυέλαιο που απαρτίζεται (απαρτιζόταν, πια) από 240 φωτιστικά τμήματα. 
Ξεκίνησε να αφαιρεί… Άφησε τελικά, μόλις 150 (καλά δεν ήταν κι αυτά;) και τα υπόλοιπα «φύγανε». 

Στη συνέχεια, προχώρησε και σε δύο πιο μικρούς πολυελαίους, οι οποίοι αποτελούνταν από 110 ανεξάρτητα κομμάτια (ούτε τηλεοπτικό στούντιο, να ήταν αυτός ο ναός), κομμάτια που συναρμολογούνται, και αφαίρεσε τα 72! 

Αυτοί λοιπόν οι κάτοικοι της ενορίας, οι αντίδικοι με τον ιερέα εντόπισαν (λέει το ρεπορτάζ του patrastimes.gr) εντόπισαν τον ιδιώτη στον οποίο ο παπάς έδωσε τα κομμάτια των χάλκινων πολυελαίων (στην περιοχή του Μιντιλογλίου) και όταν του ζήτησαν να τους τα επιστρέψει τους ανακοίνωσε πως «εγώ τα έχω ήδη λιώσει»! 

Η υπόθεση έχει και άλλες παραμέτρους, καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν ενορίτες αναζητείται και μια πανάκριβη εικόνα – δωρεά μητέρας πολύ γνωστού Πατρινού Οδοντιάτρου της Πάτρας – καθώς και άλλα ιερατικά σκεύη. 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: