Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πανσέδες: Ένα ακόμη απόκτημα στον κήπο μου!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Oι καλοί μου γείτονες, μου πρόσφεραν σήμερα μερικά από τα φρούτα του κήπου τους: ρόδια!


Ανώνυμος είπε... 
ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ 
ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ.. 
ΓΕΙΑ ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ! 

P. MICHALOPOULOS είπε... 
Ευχαριστώ για τις συμβουλές, φίλτατε! Αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας. Ούτε καν ασπιρίνη δεν παίρνω. Ούτε κυνηγώ ποτέ γιατροσόφια, βότανα, και μαντζούνια! Αυτά ως προς τα φάρμακα. 
Πάμε τώρα στα φρούτα και στους χυμούς: Σαν πρόληψη βέβαια και σαν υγιεινή διατροφή, είναι καλά όλα αυτά. Εγώ τώρα βέβαια, θα αρκεστώ στους καρπούς αυτούς, στην σημερινή προσφορά των γειτόνων από τα δέντρα τους. Ευχηθήκαμε δε «και του χρόνου». 
Από τη δική μου παραγωγή, υπάρχει η μουσμουλιά μου, στην πίσω αυλή. Δεν μένω όμως μόνο σε αυτά. Όταν ψωνίζω τρόφιμα, κάτι για να μαγειρέψω, προσπαθώ να μη ξεχνώ τη σαλάτα, το χορταρικό, το όσπριο, αλλά ΚΑΙ το φρούτο! 

P. MICHALOPOULOS είπε... 
Τελικά τα ρόδια, έμειναν ανέπαφα! Οι καλοί μου οι γείτονες, διάλεξαν για να μου προσφέρουν από τα δέντρα τους τα πιο κόκκινα να πιο μεγάλα, τα πιο όμορφα ρόδια. Δεν μου πάει λοιπόν να τα σπάσω! Έτσι, τα έχω στην φρουτιέρα στο κέντρο στο σαλόνι, για διακόσμηση... ΚΑΙ, για ενθύμιο καλής γειτονίας! 
Πολλά άλλωστε κι από τα άνθη του κήπου μου, είναι φερμένα από γείτονες, προσφορά στο νέο μου (στο εργένικο) σπιτικό! 
Έτσι… 
Η κ. Άννα και ο κ. Τζίμης έφεραν τη φτέρη. Ο κ. Νίκος το μεγάλο γεράνι. Η κ. Μαρίνα τους κάκτους. Ο κ. Μιχάλης ένα πλατύφυλλο τροπικό. Η Αναστασία, κακτοειδή... 
Και τελευταία η κ. Μακρίνα και ο κ. Ηλίας, τους πανσέδες!

http://xairete.blogspot.gr/2012/10/o-d.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: