Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Για τις «γλώσσες των ανθρώπων», και όχι μόνο, κάνει λόγο ο σημερινός Απόστολος Σταυρούλα. Άραγε, να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, και η γλώσσα του ανθρώπου... Καπετάν-«Μαουνιέρη»;


Mιχάλης είπε...
Πάντως ο Άγιος Νεκτάριος έχει γράψει σχετικά με τον όρκο ότι αυτός επιτρέπεται μόνο ενώπιον αρχών και εξουσιών και απαγορεύεται για τις μεταξύ των ανθρώπων υποθέσεις. 
Ο ίδιος ο Κύριος μας ορκίστηκε ενώπιον του ιουδαίου Αρχιερέα Άννα (Μτθ, ΚΣΤ',63) σχετικά με το αν είναι Υιός Θεού ή όχι και ο Παύλος στις προς Ρωμαίους και Κορινθίους Επιστολές επικαλείται το όνομα του Θεού για την αλήθεια των γραφόμενων του. 
Έτσι έχουν τα πράγματα και δεν νομίζω οι διάφοροι Λασκαράτοι και Ροΐδηδες (άραγε θέλουν το καλό της Εκκλησίας και τα λένε από αγνό ενδιαφέρον;) να ξέρουν την Αγ. Γραφή καλύτερα από τους αγίους της Εκκλησίας.


P. MICHALOPOULOS είπε...
Λέτε:
"οι διάφοροι Λασκαράτοι και Ροΐδηδες, άραγε θέλουν το καλό της Εκκλησίας και τα λένε από αγνό ενδιαφέρον;"
Σχολιάζω:
Μάλλον από διάθεση να μας χέσουν πατόκορφα, τα λένε όλα αυτά! 
Και το δικαίωμα, τους το δίνουμε εμείς! 
Αν μια εκκλησία είναι για χέσιμο, Μιχάλη, τότε ποιος το ψάχνει σε ποιον ανήκει ο κώλος που αναλαμβάνει αυτό το καθήκον;


P. MICHALOPOULOS είπε...
ΔΙΑΒΑΖΩ:
1. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Κυρίου: « Πάλιν ηκούσατε ότι ερέθη τοις αρχαίοις, ουκ επιορκήσεις, αποδώσεις δε τω Κυρίω τους όρκους σου. Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως» (Ματ. ε’, 33-34).
2. Ο δε Ιάκωβος ο Αδελφόθεος αποτρέπει τους Χριστιανούς από τον όρκο λέγοντας: « Προ πάντων δε, αδελφοί μου, μη ομνύετε μήτε τον ουρανόν μήτε την γην μήτε άλλον τινά όρκον. ήτω δε υμών το ναι ναι, και το ου ου, ίνα μη εις υπόκρισιν πέσητε » (Ιακ. ε’, 12).


P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Ίδιος ο Κύριος στην ερώτηση που του έκανε ο αρχιερέας , «εξορκίζω σε κατά του Θεού του ζώντος ίνα ημίν είπης ει συ ει ο Χριστός ο υιός του Θεού» (Ματ. κστ’, 63), απάντησε , «συ είπας.»

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Αρχιερέας (σε προτροπή για ορκωμοσία): 
«Εξορκίζω σε κατά του Θεού του ζώντος ίνα ημίν είπης ει συ ει ο Χριστός ο υιός του Θεού!»
Του απαντάει με παρέμβαση του, το μπλογκ «χαίρετε»: 
«Άντε και γα@μή@σου παλιο@μαλά@κα»!

Που σημαίνει ότι ο αρχιερέας δεν περίμενε να πειστεί από ένα όρκο του Χριστού, αλλά έπαιζε κι αυτός (όχι το πουλί του, βέβαια, αλλά) το ίδιο θέατρο με τους γνήσιους απογόνους του, τους σημερινούς εβραιο-χριστιανούς αρχιερείς!

Γι αυτό και ο Χριστός, δεν του έκανε κανέναν όρκο! Του απάντησε διφορούμενα: Εσύ το λέγεις - και δεν το πιστεύεις, αν κι έτσι είναι!
Σε μετάφραση στη σημερινή αργκό: «Άντε και γα@μή@σου παλιο@μαλά@κα»!

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Προσευχόμαστε να είναι καλά η Σταυρούλα μας (από την Βιρτζίνια), και να την έχουμε και πάλι γρήγορα κοντά μας, εδώ στο μπλογκ «χαίρετε», στα σχόλια…

Διότι όπως διαβάζω:

Φονικές πυρκαγιές και καταιγίδες στις ΗΠΑ - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Δέκα νεκροί από τους δυνατούς ανέμους που έριξαν δέντρα σε σπίτια και αυτοκίνητα. Δυο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Κολοράντο.
Στους δύο έχουν φτάσει οι νεκροί εξαιτίας της πυρκαγιάς στο Κολοράντο, που μαίνεται επι μία εβδομάδα, ενώ σχεδόν 350 σπίτια έχουν καεί.
Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή του Κολοράντο, ενώ περίπου 1.000 πυροσβέστες δουλεύουν σκληρά προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πολλές περιοχές πλήττονται απο καύσωνα ενώ στις ανατολικές πολιτείες, οι κάτοικοι πολλών περιοχών έμειναν στο "σκοτάδι" αφού δυνατές καταιγίδες προκάλεσαν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατομμύρια σπίτια.
Στους 10 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν την πτώση πολλών δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τις αρχές, έχουν κηρυχθεί οι περιοχές της Βιρτζίνια και του Οχάιο.