Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Νέα ετικέτα στο μπλογκ «χαίρετε»: ΠΑΡΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ – 15ΧΡΟΝΗ

Διαβάζω σήμερα στο news247.gr

Οι θεράποντες ιατροί λένε πως η κατάσταση της Μυρτώς είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή και ελεγχόμενη. 

Η 15χρονη όμως βρίσκεται ακόμη διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο και δεν έχει ακόμη καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο. 

Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, το είδος των κακώσεων που φέρει αλλά και το μικρό διάστημα νοσηλείας δεν επιτρέπουν περαιτέρω εκτιμήσεις για την έκβαση της κατάστασής της.
ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ (ή «Τσερδάκια»)

5 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δώδεκα ύποπτοι για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο

«Έναν κύκλο δώδεκα υπόπτων Ελλήνων και αλλοδαπών που διαμένουν ή εργάζονται στην Πάρο έχει δημιουργήσει το κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που ερευνά τις συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης της 15χρονης κοντά στη νέα Χρυσή Ακτή της Πάρου, πριν από οκτώ ημέρες.

Ανάμεσα στα άτομα αυτά από τους οποίους έχουν ληφθεί και δείγματα DNA είναι τέσσερις Έλληνες και αλλοδαποί εργάτες σε οικοδομή κοντά στο σημείο της εγκληματικής επίθεσης, ένας διερχόμενος ιδιωτικός υπάλληλος, τρείς παραθεριστές αλλά και τουλάχιστον δύο άτομα που γνώριζαν και είχαν έλθει σε επαφή με την οικογένεια της άτυχης κοπέλας.

Η ΕΛΑΣ έχει λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον πενήντα άτομα προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση, ενώ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για «μια κτηνώδη συμπεριφορά του δράστη» που σχεδόν πολτοποίησε το πρόσωπο της 15χρονης. Συμπεριφορά η οποία - όπως χαρακτηριστικά λένε - θυμίζει την δράση των σατανιστών στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Η γνωμάτευση του ιατροδικαστή κ. Ν. Καλογριά ότι εντοπίσθηκαν ίχνη σπέρματος -από έναν μόνον άντρα - στο μαγιώ και στο σώμα του άτυχου κοριτσιού, προσδίδει νέα διάσταση στον βαρύ τραυματισμό της 15χρονης, για τον οποίο παρέμενε μέχρι τώρα ασαφές αν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική πράξη.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχει προκύψει ότι η 15χρονη, μαζί με την μητέρα της και την αδελφή της φιλοξενούνταν στην περιοχή Μάρπησσας στην Πάρο, από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που ήταν οικογενειακός φίλος. Η γυναίκα με τις δύο κόρες είχαν πάει και τα προηγούμενα χρόνια για διακοπές στην ίδια περιοχή στο κυκλαδίτικο νησί. Την πιο προηγούμενη Κυριακή το απόγευμα, η γυναίκα με τις δύο κόρες της πήγαν σε μικρή παραλία και η κόρη της ζήτησε να πάει μια βόλτα στην κοντινή βραχώδη περιοχή όπου βρίσκονται και τα χαλάσματα ενός μικρού ξωκλησιού, του Αγίου Στεφάνου.

Σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων από το σημείο της επίθεσης υπάρχουν τρείς ξενοδοχειακές μονάδες. Από τα οικήματα μίας από αυτές τις μονάδες υπάρχει πλήρης ορατότητα στο σημείο της επίθεσης, γεγονός που δημιουργεί πλήθος αποριών για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «πώς ο δράστης τόλμησε μια τέτοια αποτρόπαια επίθεση σε... κοινή θέα κι ενώ ακόμη υπήρχε φως (η ώρα ήταν περίπου 7.50 το απόγευμα)».

Το βαριά τραυματισμένο κορίτσι ανακάλυψε η μητέρα και η αδελφή της λίγη ώρα αργότερα ενώ αμέσως προσέτρεξε για βοήθεια ένας 50χρονος τεχνίτης που βρισκόταν κοντά. Όπως δήλωσε στο «Βήμα», «είδα το κορίτσι ανάσκελα, με πεταμένο λίγο πιο πέρα το κάτω μέρος του μαγιώ του. Είχε πληγές σε όλο του το πρόσωπο κι έβγαζε έναν δυνατό ρόγχο. Υπήρχαν ίχνη αίματος σε δύο σημεία στις πέτρες...».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν την περίπτωση ενός συμβάντος που είχε σημειωθεί τρείς ημέρες πριν τον τραυματισμό της 15χρονης, με τον ξυλοδαρμό από αλλοδαπούς ενός επιχειρηματία κοντά στην συγκεκριμένη παραλία».

ΠΗΓΗ: Το Βήμα

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Τα λάθη που έγιναν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας αναγνωρίζουν πως έγιναν σημαντικά λάθη στην υπόθεση της 15χρονης όταν εκείνη βρέθηκε αιμόφυρτη στα βράχια. «Είναι πολύ πιθανόν σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης να χάθηκαν τις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρις ότου γίνει εκ νέου αυτοψία στον χώρο της επίθεσης», παραδέχεται στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Μυστήριο επιπλέον εξακολουθεί να παραμένει τι απέγινε το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί της η Μυρτώ όταν έφυγε από την παραλία όπου βρισκόταν μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της. Αυτό που προκαλέι εντύπωση στην αστυνομία είναι ότι ο δράστης εξαφάνισε το κινητό της κοπέλας πράγμα που τους κάνει να εικάζουν πιθανή προσχεδιασμένη επίθεση.

Η κατάσταση της 15χρονης παραμένει κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη. Βρίσκεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Αττικού νοσοκομείου. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις θεραπόντων ιατρών που έχουν μεταφερθεί σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δεν είναι απίθανο να αποσωληνωθεί τις επόμενες ημέρες.

Δραματική έκκληση να βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό με την υπόθεση της επίθεσης εις βάρος της κόρης της απευθύνει μέσω του δικηγόρου της η μητέρα του κοριτσιού, ενώ ήδη η Αστυνομία με ανακοίνωσή της καλεί οποιονδήποτε έχει δει κάτι να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:
Στα χέρια της αστυνομίας ο "δράκος" της Πάρου;

Σε έναν βασικό ύποπτο εστιάζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της άγριας κακοποίησης -στις 23 Ιουλίου- της 15χρονης στην Πάρο!

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διερευνούν τις τελευταίες ώρες την εμπλοκή στην εγκληματική επίθεση ενός 21χρονου Πακιστανού ο οποίος είχε θεαθεί στο σημείο της επίθεσης, στην «Χρυσή Ακτή» της Πάρου, και ο οποίος λίγες ώρες αργότερα αναχώρησε εσπευσμένα από το νησί, με προορισμό την Αθήνα.

Ο 21χρονος αλλοδαπός εργαζόταν ως κηπουρός σε γειτονική τουριστική επιχείρηση και προ ολίγων ωρών αστυνομικοί του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής πραγματοποίησαν έλεγχο στο άδειο δωμάτιό του -σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν ρούχα και αλλά αντικείμενα προκειμένου να γίνει έλεγχος γενετικού υλικού και να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο σώμα της άτυχης 15χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο Αττικό Νοσοκοκομείο.

Σύμφωνα πάντως με ορισμένες πληροφορίες, ο 21χρονος αλλοδαπός φέρεται να προσήχθη τα τελευταία 24ωρα σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από άσχετο, συμπτωματικό, αστυνομικό έλεγχο. Γι' αυτό, ήδη υπάρχει συνεργασία των κεντρικών υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής με αυτές του αστυνομικού τμήματος του κέντρου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κρίνουν ως ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα τον εντοπισμό του 21χρονου ύστερα και από τις αναφορές της μητέρας του θύματος ότι είδε να διέρχεται από το σημείο της επίθεσης ένα νεαρός με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο κάτι που ταιριάζει στα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο νεαρός αλλοδαπός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 21χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να εξηγήσει την εσπευσμένη αναχώρηση του, επικαλέσθηκε ασθένεια συγγενικού του προσώπου. Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν τους διαδοχικούς ελέγχους DNA αλλά και ανακρίσεις άλλων προσώπων σχετικά με την εγκληματική επίθεση.

tovima.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Όσον αφορά στον πακιστανικής καταγωγής 21χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα και φερόταν να εμπλέκεται στον τραυματισμό της μαθήτριας, φαίνεται πως πρόκειται για «καπνό χωρίς φωτιά». Σύμφωνα με το «Έθνος» που επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η σύλληψή του έγινε για άλλο λόγο και δεν προκύπτει συσχετισμός με την υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι λίστες επιβατών που έφτασαν ή έφυγαν από την Πάρο τις προηγούμενες ημέρες του περιστατικού. Στα ονόματα αυτά ίσως κρύβεται ο άγνωστος δράστης της εγκληματικής ενέργειας, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Την ίδια ώρα, η 15χρονη παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή, στην εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν».

P. MICHALOPOULOS είπε...

Tο λάθος

Τις πρώτες μέρες, όταν υπήρχε η αίσθηση πως η Μυρτώ έπεσε και χτύπησε στα βράχια, ο νεαρός Πακιστανός παρέμεινε στην Πάρο.

Σύμφωνα μάλιστα με την Espresso, έπαιρνε μέρος στις συζητήσεις για την υπόθεση.
Όταν όμως οι αστυνομικοί άρχισαν να παίρουν γενετικό υλικό και να κάνουν έρευνες, ήρθε ο πανικός!

Και αποφάσισε να φύγει από το νησί. Βρήκε την ευκαιρία όταν έμαθε ότι επρόκειτο να φύγουν και δυο συμπατριώτες του. Για να μη δώσει στόχο, είπε σε όλους και κυρίως στον εργοδότη του πως είχε οικογενειακό πρόβλημα και έπρεπε να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Μόνο που έκανε το λάθος και δήλωσε ψεύτικο όνομα στο πρακτορείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Πειραιά, γράφει η Espresso. Οι συμπατριώτες του έδωσαν τα αληθινά τους στοιχεία. Και όταν οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τους αλλοδαπούς που έφυγαν από το νησί λίγο μετά την επίθεση στη 15χρονη, κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Και έτσι έφτασαν στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας, όπου βρήκαν τους τρεις Πακιστανούς, μεταξύ των οποίων και τον 21χρονο φερόμενο ως δράστη. Ο οποίος είχε επικοινωνήσει ήδη με την πρεσβεία του για να επιστρέψει στο Πακιστάν, εκμεταλλευόμενος στα προγράμματα επαναπατρισμού της Ε.Ε.

Υπολόγιζε επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Espresso, να εισπράξει χρήματα που δίνονται από τα κοινοτικά κονδύλια για τον επαναπατρισμό λαθρομεταναστών.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=155762&catid=4