Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Καλημέρα, καλή εβδομάδα… Καλό ξεκίνημα! (Η επόμενη μέρα των επαναληπτικών εκλογών, σήμερα.) Χαίρετε! :D

P. MICHALOPOULOS είπε...
ΔΙΑΒΑΖΩ: "Πρώτο κόμμα είναι η αποχή με 40%...
Δηλαδή οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι τους έφτυσαν όλους..."
17 Ιουνίου 2012 11:05 μ.μ. 

stavroula είπε...
Gia na mantepsw hsoun k su mesa sto 40% :D
18 Ιουνίου 2012 1:52 π.μ. 


P. MICHALOPOULOS είπε...

Ήμουν! :-(
Δεν είχα και πολύ μεγάλη όρεξη να κάνω ολόκληρο ταξίδι ποδαράτα, από το σπίτι μου που είναι στην μια άκρη, μέχρι την άλλη άκρη του Δήμου όπου το εκλογικό κέντρο…
Αν είχα όρεξη, αν είχα παρέα να πάω μέχρι εκεί, θα ψήφιζα τον Τσίπρα…
Τι να κάνουμε;
Βρέθηκα αναγκάστηκα σ΄αυτό το 40%.

Κάνω ό,τι είναι ανάγκη για την επιβίωση μου.
Όπως σήμερα, π.χ., που θα πάω στο ταχυδρομείο (στο 1/3ο της απόστασης) για να πληρώσω τον λογαριασμό του ΟΤΕ.

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Εκλογές 2012: Πρώτο κόμμα... η αποχή

Ναι, η ΝΔ ήρθε πρώτη και αύξησε το ποσοστό της σχεδόν 11 μονάδες, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έκανε και νέο άλμα και να βρίσκεται πλέον σταθερά στη δεύτερη θέση, όμως και πάλι πρώτη ήρθε η αποχή

Και η αποχή αύξησε το ποσοστό της από το 35% στις 6 Μαϊου, στο 37,5% και ουσιαστικά ήρθε πρώτο κόμμα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η αποχή το 2009 ήταν στο 29%. Η αύξηση της αποχής ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό που καθόρισε και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις εκλογές οι νικητές μεταξύ των κομμάτων είναι δύο. Η ΝΔ με αύξηση του ποσοστού της από το 18,85% στο 29,66, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε από το 4,6% του 2009 στο 16,78 τον Μάιο και χθες στο 26,88.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρέμεινε στην τρίτη θέση με απώλειες 0,9% σε σχέση με τον Μάιο, και η Δημοκρατική Αριστερά, που σημείωσε άνοδο 0,14%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορεί να μην έπιασαν ξανά διψήφιο ποσοστό, παγιώνονται όμως στην τέταρτη θέση, η δε Χρυσή Αυγή διατήρησε το ποσοστό της.

Στους ηττημένους της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται το ΚΚΕ, το οποίο έπεσε από το 8,47% στο 4,5%, με απώλειες 14 εδρών.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Στιγμές και εικόνες της 7ης Μαΐου έρχονται στη θύμηση των πολιτών, καθώς, όπως την επομένη των προηγούμενων εκλογών, έτσι και σήμερα ξεκινά ο πρώτος γύρος των διερευνητικών εντολών, με τον Σαμαρά να παραλαμβάνει την εντολή, αναζητώντας τη φόρμουλα για τον σχηματισμό πολιτικο-τεχνοκρατικής κυβέρνησης.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, στις 10.00 το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, ανακοινώνει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Στις 11.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος θα τον ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα και τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή.

Με στόχο πλέον τον σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινά το μεσημέρι η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο κ. Παπούλιας στις 12.30 θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά, για να του δώσει την πρώτη εντολή.

http://www.zougla.gr/politiki/article/to-stixima-tis-epomenis-meras