Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Να ντύνεστε ευπρεπώς...

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2012, 19:47
Από: dailynews24
info@dailynews.gr
Προς: blog «xairete»
michalopoulos_p@yahoo.gr
Θέμα: Να ντύνεστε ευπρεπώς...
Να προσέχουν πώς ντύνονται προκειμένου να μην δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις από άνδρες προτρέπει τις γυναίκες στο μπλογκ του το μετρό της Σανγκάης, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από χρήστες του Διαδικτύου που κάνουν λόγο για διακρίσεις κατά των γυναικών.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό ανήρτησε τη φωτογραφία μίας γυναίκας με ένα διάφανο φόρεμα στον λογαριασμό που διατηρεί στο Weibo (αντίστοιχο του Twitter), λέγοντας: «Δεν προκαλεί έκπληξη που ορισμένα άτομα δέχονται παρενοχλήσεις αν ντύνονται με αυτό τον τρόπο».

Αν και η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από οργισμένες γυναίκες και όχι μόνο, σε σχετική ηλεκτρονική ψηφοφορία που διενεργήθηκε οι περισσότεροι χρήστες δήλωσαν ότι οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται πιο συντηρητικά.

«Το σεμνό ντύσιμο σε δημόσιους χώρους είναι ζήτημα καλών τρόπων» έγραψε ένας χρήστης.

«Σύμφωνα με αυτή τη λογική, όλοι οι άνδρες μπορούν να παρενοχλούν γυναίκες στις πισίνες;» ανταπάντησε άλλος, ενώ ένας τρίτος τόνισε: «Ακόμη και αν μία γυναίκα δεν φοράει αποκαλυπτικά ρούχα, δεν σημαίνει ότι δεν θα δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση».

Την Κυριακή δύο γυναίκες περιφέρονταν στους συρμούς του μετρό, κρατώντας πανό που έγραφαν: «Μπορώ να είμαι προκλητική, αλλά δεν μπορείς να με παρενοχλείς».

Εκπρόσωπος της εταιρείας του μετρό αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η εν λόγω ανάρτηση νομιμοποιούσε τη σεξουαλική παρενόχληση και έκανε λόγο για μία «ευγενική υπενθύμιση» προς τις γυναίκες, αφού τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του μετρό έχουν γνωρίσει αύξηση το τελευταίο διάστημα.

dailynews24

Δεν υπάρχουν σχόλια: