Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αρχιεπισκοπή χωρίς... Ελλάδα!

ΕΘΝΟΣ On Line
09:25 30/5
Αρχιεπισκοπή χωρίς... Ελλάδα!

Εγκαίρως ανέδειξε η στήλη τη σοβαρότατη διάσταση που είχε σχετικά με τον ρόλο και τον προσανατολισμό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου στην Επισκοπή Σικάγου, όπου τον υποδέχθηκαν εκτός του επισκόπου και επιφανείς παράγοντες της Ομογένειας.
Δεν ήταν μόνον οι αναφορές του τουρκικού ΥΠΕΞ που ενόχλησαν, αλλά και η δημόσια ανακοίνωση της Επισκοπής, που φρόντισε να εξωραΐσει την εικόνα της Τουρκίας και να εξάρει τις προσπάθειες των Τούρκων διπλωματών, προκειμένου να συνεχιστεί η «συνεργασία» μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών κοινοτήτων στο Σικάγο και αλλού!

Ανταλλάγματα
Φυσικά, ο Νταβούτογλου βρήκε την ευκαιρία να αναλύσει τα «βήματα» που κάνει η κυβέρνησή του για την επιστροφή κάποιων κτιρίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά συνέδεσε ευθέως αυτές τις κινήσεις με τις θρησκευτικές ελευθερίες των «τουρκικών και μουσουλμανικών» μειονοτήτων στην Ελλάδα...

Συνήγορος...
Το τραγικό είναι ότι όχι μόνο δεν αντέκρουσε κανένας τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού, αλλά ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης κ. Δημήτριος έσπευσε να συμφωνήσει ότι η «κοινή πολιτιστική κληρονομιά Ελλήνων και Τούρκων θα πρέπει να ωφελήσει τόσο την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία όσο και την τουρκική στην Ελλάδα»!

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από ομογενείς, με επικεφαλής τον Εντι Ζεμενίδη, διευθυντή της οργάνωσης Hellenic American Leadership Council, είναι ακόμα μία τρανταχτή απόδειξη της προσπάθειας αφελληνισμού της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (στο πλαίσιο της γενικότερης «οικουμενικής» αντίληψης που διαπνέει το Φανάρι), στην οποία δυστυχώς η Αθήνα έχει εναποθέσει τη «διαχείριση» της ελληνικής ομογένειας. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι στην ιστοσελίδα της η Μητρόπολη Σικάγου έχει αφαιρέσει τα ελληνικά, έστω και ως δεύτερη ή τρίτη γλώσσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: