Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αν και δεν έγινε ακόμα η Δευτέρα Παρουσία, και η τελική Κρίση… Η Κόλαση, ξεκίνησε να λειτουργεί με όλες τις ψησταριές της αναμμένες στο φουλ… Τσουρούφλισε μάλιστα και το χέρι ενός κωλόγερου (του γέροντα Αμβρόσιου) που έφτασε σαν τουρίστας μέχρι τις… Πύλες!!!..

- Πήγα στην Κόλαση! Τι να σας πω! 
Φωτιά στα μπατζάκια μου, άρπαξα! 
Παραλίγο, να καεί κι ο... κώλος μου!

Διαβάζω σήμερα:
Γέροντας Αμβρόσιος - Πήγε στην Κόλαση και την είδε.

Σε μία από τις συναντήσεις με πνευματικά του παιδιά στη Μονή Δαδίου (27-7-2002), ρώτησε μετά τη θεία Λειτουργία του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος αν γνωρίζουν τί είναι Κόλαση. Κάποιος τού απάντησε:

- Γέροντα, γνωρίζουμε ότι η Κόλαση, όπως διηγείται το Ευαγγέλιο, είναι ο χώρος όπου πηγαίνουν οι άνθρωποι πού δεν αγάπησαν τον Θεό και δεν τήρησαν τις εντολές Του.
Και έχουμε αυτή την πληροφορία επίσης από τους Πατέρες.

- Ναι, άλλα αυτά είναι θεωρητικά, απάντησε...
 Άγγελος

...Εγώ θα σας πω την εμπειρία πού είχα, όταν πριν από λίγο καιρό με οδήγησε ο Άγγελος μου στις πύλες της Κολάσεως και είδα εκεί τούς κολασμένους πώς ζουν. Και εις απόδειξιν αυτού, σας δείχνω το σημάδι στο χέρι μου. 
Αυτό το σημάδι το έπαθα, όταν βρέθηκα στις πύλες της κολάσεως.

Και τους αφηγήθηκε πώς είδε τους ανθρώπους πού βρίσκονται στην Κόλαση, να κολυμπούν μέσα σ' έναν πύρινο ποταμό, ενώ το σημάδι πού απέκτησε, σαν μια ουλή, ήταν λίγο πιο πάνω από τον καρπό του.

πηγή Αντι Νέα Τάξη Πραγμάτων
σ.σ. Αν το έγκαυμα ήταν στον κώλο του, θα το έδειχνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: