Κολλημένος κυριολεκτικά στον τοίχο, από τις αντιδράσεις για τους χαριεντισμούς του με τους αιρετικούς…
Τόσο ανήσυχος δε, που ζητά από τον δικό μας, τον Ιερώνυμο, να πάρει σκληρά μέτρα εναντίον των επικριτών του!
Ο Βαρθολομαίος, υποδέθηκε χτες στο Φανάρι, τα μέλη του Ρωμαιοκαθολικού Κινήματος των Φοκολαρίνι.
Τα μέλη αυτά, θέλησαν με την επίσκεψή τους στο Φανάρι να τιμήσουν λέει, την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον ψόφο του άλλου διαβόητου οικουμενιστή, του Πατριάρχη Αθηναγόρα…
Στη μνήμη του οποίου ο Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο.
(Προηγουμένως, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Δανάκης από την Ορεστιάδα, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου)
Στη θ. λειτουργία λοιπόν, και στο τρισάγιο, παρόντες (αυτοί και μόνον αυτοί) σαν "εκκλησίασμα", οι ...αιρετικοί φίλοι του Βαρθολομαίου!!!..
Προς αυτούς δε, απευθύνθηκε με ομιλία του ο Αρχι-Οικουμενιστής…
Με λόγια, που αποδεικνύουν την υποκρισία του, την προδοσία του, τις αιρετικές του θέσεις…
Αυτόν, τον Βαρθολομαίο, δεν τον στενοχωρεί το ότι υπάρχουν άνθρωποι μακριά από την αλήθεια της ορθοδοξίας που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί! Δεν τον στενοχωρούν οι ετερόδοξοι, οι αιρετικοί… Δεν τον στενοχωρούν ούτε οι αλλόθρησκοι, αφού και το Ισλάμ γλύφει, και με μάγους συμπροσεύχεται!!!Στη χθεσινή αύτη ομιλία του λοιπόν, που την έκανε στην ιταλική γλώσσα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του προκατόχου του Πατριάρχη Αθηναγόρα για την προώθηση του «διαλόγου» καθώς επίσης και στην προσωπικότητα της ιδρύτριας του Κινήματος των Φοκαλαρίνι, της Κιάρα Λούμπιχ (πέθανε στις 14 Μαρτίου του 2008) που εργαζόταν για αυτήν την «ενότητα».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, αντιλήφθηκε αμέσως την σημασία και τον ρόλο του κινήματος και της ιδρύτριας του, που είχαν ως σκοπό, στο πλαίσιο του διαλόγου της αγάπης, την αποκατάσταση της κοινωνίας μεταξύ των δυο αδελφών Εκκλησιών, μεταξύ της Παλαιάς και Νέας Ρώμης, γεγονός που εκτιμήθηκε και συνεχίστηκε από τον άμεσο διάδοχό του και προκάτοχό μας Πατριάρχη Δημήτριο, με μεγάλη πατερική χαρά και χριστιανικό ενθουσιασμό.
Γεγονός που έκανε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα να αποκαλέσει την Κιάρα, για τον αποστολικό ζήλο της και ενθουσιασμό, σύγχρονη Θέκλα.
Η διαφορά της πίστης και του πολιτισμού που υπάρχει στην ανθρωπότητα, δεν αποτελεί απειλή για την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων, αλλά αντίθετα, αποτελεί έναν πλούτο και μια πρόσκληση για όλους τους ανθρώπους, ώστε να σέβονται ο ένας τον άλλον για να μπορούν να λύσουν τα ζωτικής σημασίας κρίσιμα προβλήματα που σήμερα μαστίζουν τον πλανήτη μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου