Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αιμίλιος Λιάτσος: Τι μου είπε μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος

ΔΙΑΒΑΖΩ:
27 - Απρ - 2012 17:36
Αιμίλιος Λιάτσος: Τι μου είπε μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος

«Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία ο συγκεκριμένος κύριος και η γυναίκα του; Είναι ένα χτύπημα στην αδέσμευτη δημοσιογραφική φωνή. Ένα χτύπημα στην Ελευθεροτυπία. Θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους και με αυτό τον τρόπο 8 μέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται το δικαίωμά μας να κάνουμε ρεπορτάζ. 
Νάσο, είμαι μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα στο Σύνταγμα και περνάω όλη την διαδικασία ως κοινός εγκληματίας. Και να το κάνω διότι έκανα μια κακουργηματική πράξη…να το αποδεχτώ, αλλά να το κάνω επειδή έκανα την δουλειά μου στην Εφημερίδα μου Παρασκευή και 13; 
Επειδή αποκαλύψαμε τις σχέσεις του Καμμένου με πρώην χουντικούς; Σε κάθε άλλη χώρα θα αντιδρούσαν με απαντήσεις και όχι με μηνύσεις. Όσο και να προσπαθούν να με φιμώσουν δεν θα τα καταφέρουν». 

Αυτά μου αποκάλυψε πριν από λίγο ο Αιμίλιος Λιάτσος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα μαζί του. Ψύχραιμος αλλά βαθύτατα προβληματισμένος ο συνάδελφος περνάει όλη την διαδικασία που ορίζει ο νόμος με δαχτυλικά αποτυπώματα φωτογραφίες και όλα τα προβλεπόμενα. Υπάρχει δε μια πολύ σοβαρή πιθανότητα να μείνει και μέσα το Σαββατοκύριακο και να δει τον Εισαγγελέα την Δευτέρα. 

Ένα έχω να πω. Κινήσεις όπως η συγκεκριμένη προσβάλουν βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και θα πρέπει επιτέλους ο νόμος να προστατεύει την δουλειά μας, το ρεπορτάζ μας. Δουλειά των δημοσιογράφων δεν είναι να φυλακίζονται. Δουλειά μας είναι να ανοίγουμε τα μάτια του κόσμου.

http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/eidiseis/aimilios-liatsos-ti-moy-eipe-mesa-apo-to-at-syntagmatos/#more 


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012


"Αντεπίθεση" Καμμένου. Μήνυση σε "Παρασκευή +13" και Αιμίλιο Λιάτσο

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, που συνελήφθη το μεσημέρι ύστερα από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη.

Η μήνυση αφορούσε απόφαση απαγόρευσης αναφοράς στο όνομά της, που κατά τη μηνύτρια παραβίασε στην εφημερίδα του ο κ. Λιάτσος.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη για την υπόθεση και διέταξε τη διενέργεια έρευνας από τον πταισματοδίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ