Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Το ακούσαμε κι αυτό! Σήμερα στην τηλεόραση… Έρχεται λέει το Αναστάσιμο Φως, από τον ναό… του αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα! (Εισαγόμενος, και, ο φωτισμός της Εκκλησίας μας! Μπουρμούτσαλα δηλαδή το «άγιο» το φως στις δικές μας άγιες τράπεζες! Άρα; Μαϊμού και η θεία κοινωνία της δικής μας παραγωγής;)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Έρχεται στην Ελλάδα το Αναστάσιμο Φως
 
Με κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέρεται από την Ιερουσαλήμ στην χώρα μας το Άγιο Φως, μετά την Αφή στον Ναό της Αναστάσεως.
Στον ιερό χώρο όπου συνωστίζονται πιστοί όλων των ορθόδοξων Εκκλησιών, βρέθηκαν για την ελληνική Εκκλησία ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, αλλά και ο βουλευτής Θ.Μπούρας της ΝΔ.
Οπως κάθε χρόνο, το Αγιο Φως μετά την άφιξή του στην χώρα μας θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.
Στη συνέχεια, θα μεταλαμπαδευτεί σε κάθε γωνιά της χώρας, μεταφέροντας και το μήνυμα της Ανάστασης.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63644348

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Καλοκύρης, στο βιβλίο του «Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Ναού της Αναστάσεως Ιεροσολύμων και το θέμα του Αγίου Φωτός» (Θεσσαλονίκη 1999) σημειώνει αναφορικά με την ευχή που διαβάζει ο Πατριάρχης ότι «πουθενά δεν γίνεται λόγος (ούτε καν υπαινιγμός) περί “άνωθεν κατερχόμενου αΰλου Φωτός” κατά τη στιγμή εκείνη, αλλά νοείται μόνο φως φυσικό, που ανάβεται στην ανάμνηση του Αναστάντος Χριστού».

news.kathimerini.gr